Live muziek op Scheveningen week 45

Grote winnaar Maatschappijlied 2016 terug in de Keizerstraat

Waar kun je deze week terecht voor je dosis live muziek op Scheveningen? In de muziekserie Maatschappijpop van Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij, staan Destructive Penguins en Merlijn Nash geprogrammeerd op woensdag 9 november in de Keizerstraat 67 vanaf 20:30. “Wij hebben de muren tussen hiphop, jazz, funk, rock en reggae vakkundig gesloopt en zo een ijzersterke eigen sound gecreëerd”. Was genoteerd: Destructive Penguins. Broeierig als een warme zomer en tegelijkertijd pompend, ronkend, scheurend en altijd uitbundig. Stil blijven staan is geen optie! De grote winnaar van Het Maatschappijlied 2016 is terug in Scheveningen-Dorp. En hoe!

In Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 zitten gitaarliefhebbers op zaterdag 12 november om 16:00 helemaal gebeiteld met gitaarvirtuoos Paul Pleijsier. Dankzij zijn levenslange fascinatie met het ‘fingerstyle’-spel is hij net zo thuis op de steel string- als op de klassieke gitaar. Op zondag 13 november om 16:30 uur is het ook raak in Den Engel: een absoluut ‘must see’ jazzoptreden van niemand minder dan Nuno Torres Marques Nedits. Volgens kenners een geheide aanrader!

Op het live podium van Saturnus, Keizerstraat 58, is het op zaterdag 12 november vanaf 20:30 ruim baan voor de hoogtijdagen van de punkmuziek, met The Cool Trick en het Haags-Scheveningse The Stiff.  “Voor iedere punkfan is wegblijven geen optie”, aldus de Scheveningse zanger Johan ter Schegget.

Elke zaterdag om 21:30 uur serveert Rootz At The Harbour, Dr. Lelykade 33, een weergaloze live gig in de serie ‘Live At The Harbour’. Deze week: Four Keys Soulsession. Heb je de soul & funk in je systeem zitten? Speel of zing mee! Ook in The Harbour maar dan elke zondag: ‘Easy Sunday’, met op 13 november Lubna Rezzoug.

En natuurlijk kunnen de muziekliefhebbers hun hart ophalen, of lekker meespelen, tijdens de traditionele Open Mic van Maxcafé Scheveningen aan de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 12. Met een lekker hapje en drankje zit je goed bij Max op zondag 13 november van 12:00 – 17:00.

Meer informatie op de Facebookpagina’s van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.