Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Club Lourdes (Kerk) Aan Zee – 2e Messstraat 108 – ingang concert: Berkenbosch Blokstraat 9a

Van 8 februari tot en met 8 maart 2020 is de Lourdeskerk opnieuw het toneel van Club Lourdes aan Zee, een erfenis van het themajaar Feest aan Zee 2018 – 200 jaar Scheveningen Bad en de gemeente en georganiseerd door Zuiderstrandtheater en Muzee Scheveningen. Je hebt de mogelijkheid om diverse voorstellingen te ervaren, waarin verbluffende magie, familiecircus, cabaret & comedy, swingende Wereldmuziek en een sprankelende ode aan de slapstick elkaar in een tijdelijke clubsetting afwisselen. Trompetlegende Miles Davis speelde veertig jaar geleden voor het eerst op een Haags podium, en wel een Schevenings podium: het Kurhaus. De bekende, op Scheveningen woonachtige, trompettist Michael Varekamp brengt met zijn formatie The Legends op feestelijke en unieke wijze een ode aan ‘The Picasso of Jazz’ op zondag 1 maart, inclusief een inleiding ‘Stories & Film’. Miles Davis stond bekend om zijn vernieuwende jazz, geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. Varekamp zal putten uit zijn immense oeuvre. In de gelederen van de band zien we o.a. meestersaxofonist en Edison-winnaar Efraim Trujillo, gitaarwonder Jerome Hol en de Nederlandse baslegende Harry Emmery. Wij kunnen slechts een ding met klem aanraden: zorg dat je nog tickets kunt krijgen via www.clublourdes.nl! Aanvang: 16.00 uur. Deze website kun je ook bezoeken voor het volledige programma.

De Maatschappij – Keizerstraat 67

De bekende Scheveningse artiest en frontman van Splendid Pat Smith vuurt op woensdag 26 februari in zijn hometown zijn hits op je af. Dat houdt in: veel warmte in deze barre en gure februarimaand! Aanvang 20.30 uur. Donderdag 27 februari kun je jezelf, alleen of met een team, gratis opgeven voor de ‘Music Bingo’! Een hele grote en gezellige quiz met hits van toen en nu: herken je de hit en staat de hit op je kaart? Er zijn leuke prijzen te winnen onder het genot van gratis hapjes. En op zaterdag 29 februari gaat de sirene weer aan met ‘The Party’. In het schrikkeljaar en ook nog op de zaterdag? Dan is het keihard dansen in De Maats vanaf 22.00 uur!

John’s Inn – Gentsestraat 38

“De vijfkoppige band staat garant voor een avond heerlijke classics uit de sixties en seventies, die elke kroeg uit z’n dak laat gaan.” Was getekend: Midnight Rambler! Het enorme repertoire zorgt ervoor dat de muziekliefhebbers in de John’s Inn op zaterdag 29 februari ieder nummer herkennen en meezingen. Kortom: geen moment verveling op de dansvloer van dat gezellige café in Scheveningen-Noord! Aanvang: 19.00 uur

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Je kent ze wel die avonden: bier, glühwein en gouwe en foute hits. Bij voorkeur vlak na het skiën of snowboarden. Saturnus is zaterdag 29 februari het decor voor een mega Après ski avond die nog lang zal nagalmen in de Keizerstraat. DJ Kevin Batenburg weet wel raad met zo’n party; de hits vliegen je om je oren! Aanvang: 20.30 uur

Route 66 – Badhuisstraat 222

Op zondag 1 maart kun je weer aansluiten op de traditionele jamsessie vanaf 15.30 uur. Meezingen of -spelen? Van harte welkom!

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

De formatie Acoustic Fuzz zorgt op het sfeervolle podium van Den Bengel in het Statenkwartier van Scheveningen voor een aaneenschakeling van beroemde, heerlijk in het gehoor liggende en erg dansbare songs, waarbij je nauwelijks kunt stilzitten. Mis het niet op zaterdag 29 februari vanaf 15.30 uur.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

‘Katvanger biedt een verdachte versie van de blues, verhalend van niet eerder beschreven ontmoetingen met louche personages uit zowel nabije als verafgelegen oorden op deze aardkloot’, zo vermeldt de bio van dit trio. Hun liedjes vertellen ook nog eens over pijn, bedrog en eenzaamheid, maar wel  met een flinke dosis ironie en sarcasme, opgefleurd met een gezonde portie samenzang, swing, hartverscheurende blues, country & western en jazz. Interessant, nietwaar? Te zien en horen op donderdag 27 februari om 18.00. Het duo Tom’s Place verenigt op zondag 1 maart vanaf 17.00 uur het Noorden en het Zuiden van Amerika in zowel bekende nummers als eigen werk. Ze mengen het geluid van Chicago en de Delta op een volstrekt authentieke manier. Een intense belevenis voor zowel de doorgewinterde liefhebber als degenen die nog onbekend zijn met dit genre. Elke vrijdag en zaterdag ga je vanaf 21.00 uur los op huisband Blaze of Glory. Bandleider Emmanuel Assies (Crazy Pianos) speelt in wisselende samenstellingen, met daarin toetsenist Ruben Drenthe en bassist Louis Drenthe (zangeres Do) en drummer Yoran Vroom (Ladies of Soul met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace) Wij adviseren: reserveren!

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

Bij Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in) in het Statenkwartier kun je vanaf 2020 elke laatste zondag van de maand lekker dansen en een feestje vieren vanaf 17.00 uur. Op zondag 26 1 maart zit je gebeiteld met ‘Sunday Live @Comeonin: Latin Edition’! De bekende Haagse DJ Jen Min Lau weet als geen ander dit feest aan te sturen van achter zijn draaitafels!

De Pier

DJ Prosciutto gaat los boven zee in de serie Lighthouse Music Collective op vrijdag 28 februari vanaf 16.00 uur. Zaterdag 29 februari om 14.00 uur zijn het de inmiddels vertrouwde ‘2 Heeren’ die op het Pierpodium zorgen voor de Saturday Grooves. Zondag 1 maart geeft DJ Friss, ook te zien op HipFest 28 maart, zijn Sunday Grooves een extra vibe. Aanvang: 14.00 uur.

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Zondag 1 maart zit Pim Cats aan zijn vleugel op het podium met zijn band. Aanvang: 14.30 uur

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar gaan jonge singer-songwriters elke zaterdag de strijd met elkaar aan in de gemoedelijke ambiance van het aangrenzende café tijdens de Open Mic-sessies. Deze sessies staan onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 29 februari om 13.00 gaat het weer aan! Elke sessieperiode wordt afgesloten met een battle tussen alle winnaars op het grote podium van Max Guitar. Op dezelfde dag om 15.30 uur treedt de Belgische singer-songwriter ‘Mystic Dreams’ op. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de 2e Binnenhaven.

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag gaan de dansschoenen aan als je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje krijgt. Vrijdag 28 en zaterdag 29 februari komen de hits van de band Twice Aanvang voor beide dagen is 20.00 uur.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Elke zaterdag vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam, Brasserie Palace, La Galleria Boulevard en La Galleria Kurhausplein

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Ook wekelijks van vrijdag tot en met zondag live muziek van veelal Italiaanse bodem bij La Galleria Kurhausplein Aanvang is 18.30 uur en op zondag om 15.00 uur. Hetzelfde geldt voor La Galleria op de Boulevard (Strandweg 51) Ook dan begint de muziek vanaf 18.30 uur, maar op zondag al om 12.30 uur. En natuurlijk is er elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur vaste prik, jazz en pop onder het genot van de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.