Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

De laatste avond in februari (woensdag 28) is er een van uitersten in de serie ‘Live in De Maatschappij in wintertime’: barre temperaturen onder het vriespunt, maar tegelijkertijd tropisch warm. Verantwoordelijk voor de warmte is niemand minder dan Jo de Roeck. Zijn doorleefde stem en fantastische gitaarspel gaan door vele zielen heen en raken je tot op het bot. Zo ook op het winterpodium van Café De Maatschappij! Aanvang in de Keizerstraat 67 is 21.00 uur. Niet missen!

Aloha Surf

De formule op de donderdagen van Aloha Surf, Strand Noord 2B, blijkt succesvol: verse daghap uit de Aloha-keuken en live muziek. Donderdag 1 maart maakt de kok voor jou heerlijke quesadilles met kip of vega. Tijdens het uitbuiken zal singer-songwriter Gideon Doolaard, bekend van onder andere zijn theatrale gezelschap Verkeer Gekruid, werk van zijn net uitgebrachte CD performen én zelfs nog nieuwere liedjes. Wel even reserveren, want vol is vol.

Poppodium Saturnus

Wie geïnteresseerd is in zangpresentaties kan op vrijdag al terecht in Popodium Saturnus voor de zang-showcase van Valentijn Twisk. Alle leerlingen van deze bekende en sympathieke Haagse rockheld presenteren zich, begeleid door muzikanten, ten overstaan van publiek. Om 20.30 start het. Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens je optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts te winnen. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 3 maart om 20.30 uur voor de tweede voorronde naar Saturnus in de Keizerstraat 58. Dan gaan de bands Temple Renegade, Downtown District, Them Novelists en Silent Waffle Party met elkaar de strijd aan.

De Pier

Je zit weer goed op De Pier als EDM je ding is. 3 top-DJ’s in één weekend! Vrijdag 2 maart trapt DJ JUR om 16.00 uur in de serie Lighthouse Music Collective. DJ Elin Valery neemt de DJ-booth op zaterdag 3 maart vanaf 14.00 uur over tijdens de ‘Saturday Grooves’. De ‘Sunday Grooves’ mogen natuurlijk ook niet ontbreken. DJ Friss sluit het weekend boven zee af op zondag 4 maart. Aanvang dan is ook om 14.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

De ‘Acoustic Harbour Sessions’ in Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, leveren artiesten op het podium van allerlei pluimage. Op zaterdag 3 maart is bijvoorbeeld Keegan McInroe te gast. Deze Amerikaanse singer-songwriter heeft Texas als basis, maar struint de hele wereld over om zijn muzikale boodschap, vol American roots, old country, old blues and folk, te verkondigen. En zaterdag doet hij dat in de 2e Binnenhaven van Scheveningen. Geniet ervan vanaf 20.30 uur!

Clubhuis ‘t Spuigat

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 3 maart vanaf 19.00 uur ruim baan voor de soul en blues van Salt City Six!

Hudson Statenkwartier

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier in de Aert van der Goesstraat 21. Op zondag 4 maart vanaf 16.00 is het genieten geblazen met de sessie van Nanouck Brassers (trompet) & Nils van Haften (saxofoon). De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op drums.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 3 maart speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 4 maart, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.