Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Club Lourdes (Kerk) Aan Zee – 2e Messstraat 108 – ingang concert: Berkenbosch Blokstraat 9a

Van 8 februari tot en met 8 maart 2020 is de Lourdeskerk opnieuw het toneel van Club Lourdes aan Zee, een erfenis van het themajaar Feest aan Zee 2018 – 200 jaar Scheveningen Bad en de gemeente en georganiseerd door Zuiderstrandtheater en Muzee Scheveningen. Je hebt de mogelijkheid om diverse voorstellingen te ervaren, waarin verbluffende magie, familiecircus, cabaret & comedy, swingende Wereldmuziek en een sprankelende ode aan de slapstick elkaar in een tijdelijke clubsetting afwisselen. Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari brengt de Wëreldbänd met SLÄPSTICK een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Ga maar eens lekker zitten voor een topshow vol muzikale virtuositeit, ontroering  en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK! Een aantal nummers is geregisseerd door Mister Mini himself Karel de Rooij. Aanvang voor beide voorstellingen is 20.30 uur. Wij raden aan om jezelf snel te verzekeren van een plaats via www.clublourdes.nl. Deze website kun je ook bezoeken voor het volledige programma.

 

World Forum The Hague – Churchillplein 10

Geniet op zaterdag 22 februari om 20.00 uur of zondag 23 februari om 14.30 én 19.00 uur

van het onnavolgbare repertoire van onder meer Tina Turner, Aretha Franklin, Jackson Five, Steve Wonder, Marvin Gaye en Chaka Kahn tijdens Soul Sisters. Deze spectaculaire soul- & Motown voorstelling presenteert alle grote hits uit deze muzikale stroming met een hoofdrol voor het repertoire van Tina Turner. Haar weergaloze songs worden op spectaculaire wijze uitgevoerd door een grote live band en drie echte ‘Soul Sisters’ die de nummers begenadigd vertolken. Natuurlijk komen iconische hits als ‘Private Dancer’, ‘Respect’ en ‘I’m Every Woman’ tijdens het twee uur durend muzikaal spektakel voorbij. Haal binnen die tickets!

 

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Zangeres Maureen Green groeide op in een huis waar de klanken van de sixties & seventiesmuziek nog natrilden. Van Janis Joplin en Jimi Hendrix tot Quincy Jones, maar ook Yes en Led Zeppelin en nog veel meer. De mooie liedjes uit die periode én beroemde songs van haar eigen helden als Joss Stone en Amy Winehouse, worden op woensdag 19 februari in Scheveningen-Dorp op prachtige wijze vertolkt en gezongen door Maureen en vader Derk Groen: GreenLight! Gezellig vanaf 20.30 uur.

 

Route 66 – Badhuisstraat 222

Voatdiac gaat op zaterdag 22 februari vanaf 20.00 uur de puntjes op de i zetten en de R terugzetten in Rock. De vier rockers performen eigen songs, die de meeslepende en rauwe sferen van onder andere Monster Truck, Alice in Chains, Kiss en Velvet Revolver naar je uitademen. Deze band heeft twee Scheveningers in de gelederen: Willem van der Zwan beukt op de drums en zanger Valentijn Twisk (Parlour) uit Duindorp behoeft geen nadere introductie. Route 66 besluit zoals altijd het weekend met een jamsessie vanaf 15.30 uur.

 

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

De bekende formatie Pirates & Parrots, met onder andere de Haagse rockers Marcel van Rijn, Rien Kanaar en Götz K H Cramer Bornemann in de gelederen, maakt jou zaterdag 22 februari zeer zeker de moeite waard. Na het winkelen op De Fred even fijn afzakken naar Den Bengel, waar de heren hit-na-hit op je afvuren. Het wordt heel gezellig in het Statenkwartier! Aanvang is zoals altijd om 15.30.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

UpJazz heeft twee gepassioneerde jazzgitaristen op het podium staan op donderdag 20 februari om 18.00: Paul Prins en Ron Lezer laten je tijdens het eten en drinken genieten van een mix van jazz standards, bossa nova en hedendaagse muziek brengen. Met UpJazz+ zangeres Debora Hulskamp aan. De mooiste songs uit het American Songbook zijn dan je bonus! Zondag 23 februari kun je genieten van een duo dat vele landen aandeed met hun show vol relaxte blues en soul. Zanger/gitarist Hein Meijer trok ooit naar blues mekka Chicago trok, een vals paspoort gebruikte om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en vervolgens zijn muzikale idolen ontmoette en zelfs met hen samenspeelde. Door zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning verwierf hij de bijnaam Little Boogie Boy. Samen met Jan den Boer maakt hij sinds 2006 furore onder de naam Little Boogie Boy Bluesband. Geniet ervan vanaf 17.00 uur! Elke vrijdag en zaterdag kun je lekker uit je pan vanaf 21.00 uur met de superhuisband Blaze of Glory. Bandleider Emmanuel Assies (Crazy Pianos) speelt in wisselende samenstellingen, met daarin toetsenist Ruben Drenthe en bassist Louis Drenthe (zangeres Do) en drummer Yoran Vroom (Ladies of Soul met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace) Wij zeggen: reserveren!

 

De Pier

DJ Prosciutto start het weekend in de serie Lighthouse Music Collective op vrijdag 21 februari vanaf 16.00 uur. Zaterdag 22 februari om 14.00 uur keren de 2 Heeren weer terug op het Pierpodium met hun Saturday Grooves. Zondag 23 februari komen de hits vanuit de DJ-boot van DJ Friss tijdens de Sunday Grooves Aanvang: 14.00 uur.

 

Déja Vu Scheveningen – Zeekant 33

Carnaval staat bijna voor de deur, en dat is voor Déjà Vu Scheveningen reden voor een feestje! DJ Patrick draait de gekste carnavalshits en wanneer je helemaal uitpakt met je outfit, maak je kans op een geweldige prijs. Aanvang op zaterdag 22 februari is 16.00 uur.

 

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. H.B.Stroll vond hun roots in de jazz- en bluesmuziek van de jaren 30, 40 en 50. Traditionele songs van o.a. Andrew Sisters, Bix Beiderbecke, Fats Waller, Les Paul & Mary Ford en Big Bill Broonzy worden -soms met knipoog – gearrangeerd en in een nieuw jasje gestoken. In de Haagse Jazz Club krijgt H.B. Stroll zondag 23 februari muzikale ondersteuning van Stephan van Rijt (staande bas) en Slim Robin (bluesharp).

 

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

 

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Donderdag 20 februari om 18.00 houdt Encore van Hazes. Alle grote hits komen tijdens de heerlijke gerechten voorbij, met als special gueststar niemand minder dan Danny de Munk!

 

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar gaan jonge singer-songwriters elke zaterdag de strijd met elkaar aan in de gemoedelijke ambiance van het aangrenzende café tijdens de Open Mic-sessies. Deze sessies staan onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 22 februari om 13.00 gaat het weer aan! Elke sessieperiode wordt afgesloten met een battle tussen alle winnaars op het grote podium van Max Guitar.

 

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag krijg je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje. The 45 vuurt hit-na-hit op je af op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari. Aanvang voor beide dagen is 20.00 uur!

 

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Elke zaterdag vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

 

La Galleria Kurhausplein – Gevers Deynootplein 105

Volop live muziek bij La Galleria, vlak voor het Kurhaus. Vrijdag 21 februari is er het Duo Radio Italia met Filippo Castelazzi en Roberto Galanto om 19.00, zaterdag 22 februari is Roberto Galanto terug maar dan solo om 19.00 en zondag 23 februari vormen Filippo Castelazzi en zangeres Annegreeth Brandsma vanaf 15.00 uur het muzikale jazz- en popduo.

 

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met onder andere Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan de Strandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.