Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

Woensdag 21 februari is het weer tijd voor de serie ‘Live in De Maatschappij in wintertime’. Buiten is het koud. Binnen bij is het warm en gezellig. En helemaal met de Haagse singer-songwriter Floor Reuser a.k.a. Ms. Florentine! Zij speelt prachtig eigen werk met een country-folk vibe, en heerlijke covers in een eigen jasje gegoten. Dat doet zij met de bekende percussionist Sammy de Fretes Floor schitterde op podia zoals het Life I Live festival en Sofar Sounds, maar vanavond deelt zij haar muzikaliteit met Scheveningen-Dorp. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd rond 20.30 uur.

Aloha Surf

Genieten van huisgemaakte specialiteiten en live muziek, dat is het winterconcept op de donderdagen van Aloha Surf, Strand Noord 2B: ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions & Food’! Op donderdag 22 februari vanaf 18.30 uur krijg je Thaise Curry geserveerd, gevolgd door een warm optreden van zangeres Mila Veldkamp en gitarist Dani Font. Zij overladen je met jazz standards, rustgevende ballads, maar ook hedendaagse stukken en eigen songs. Klink fijn voor de donderdagavond, vind je niet? Wel even reserveren, want vol is vol.

John’s Inn

Ook in 2018 presenteert Popagenda Scheveningen elke laatste zaterdag van de maand ‘Live in de John’s Inn’. Een hoop gekkigheid, toeters en bellen, maar wel met de gezonde drang om de John’s Inn ondersteboven en binnenstebuiten te spelen met hele vette jaren 60-music tot pakweg anno nu: rock (met of zonder roll), TOP 40 en soul, country en Latin, poco-poco, Afrikaans, Spaans, maar ook Nederlandstalig, dance classics én natuurlijk de hits van vandaag. Lees: Pagaja! Maak je zaterdag 24 februari op voor een groot feest in dat gezellige café in Scheveningen-Noord! Aanvang in de Gentsestraat 38 is 19:00 uur.

Poppodium Saturnus

Popodium Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens je optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts te winnen. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 24 februari om 20.30 uur voor de eerste voorronde naar Saturnus in de Keizerstraat 58 en aanschouw hoe de bands Kaptana, Icarus, Vexio en Schwarzstern elkaar het podium af battelen.

De Pier

Dance en folkmuziek is het aanbod dit weekend op de altijd druk bezochte Pier. In de serie Lighthouse Music Collective staat DJ Cassus vrijdag 23 februari vanaf 16.00 uur op scherp. En tijdens het foodtruck-festival ‘What the Fork’ op zaterdag 24 en zondag 25 februari geldt: muziek terwijl je culinair geniet! Naast de huis-DJ’s laat The Crimson Kings op zondag horen hoe hele fijne bluegrass, country en folk moet klinken. Aanvang voor beide festivaldagen is 12.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

De ‘Acoustic Harbour Sessions’ in Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, brengen diverse artiesten op het podium. Op zaterdag 24 februari swingt het de pan uit aan de 2e Binnenhaven met Dave Chavez, zanger en gitarist van de Dave Chavez Band! Hij speelt de blues en nog veel meer, samen met Tom Moerenhout op saxofoon. Deze wil je gewoonweg niet missen! Aanvang is natuurlijk om 20.30 uur.

Café Tante Knier (voorheen Barby’s Bar)

Het is weer tijd voor een Hollandse Middag bij Café Tante Knier in de Keizerstraat 56. Lekker eten, drinken en vooral aan je trekken komen met de beste Hollandse zangers uit de regio. Martin Tijn en zijn muzikale ‘friends’ Wesley Ponsen, Samentha Olierook,  Christa Kerdijk, Frank van Etten en Ray van der Heiden bezorgen je de gezelligste zondagmiddag (25 februari) van de maand!

Restaurant Tasca

Op zaterdag 24 februari speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 23 tot en met zondag 25 februari zoals gebruikelijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 24 februari, zoals altijd tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.