Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

 

TALENT EVENT in Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Het ondersteunen van jong muzikaal talent, zoals rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, beatmakers, dj’s, producers en andere muzikanten, is altijd belangrijk. Op zaterdag 15 en zondag 16 februari vinden maar liefst twee voorrondes plaats van het Haagse coachingtraject TALENT EVENT in Popzaal Saturnus van YMCA Scheveningen. Zes bands, verdeeld over beide dagen, strijden om de winst tijdens deze voorrondes. Op vrijdag strijden Blueside, Left In Suspense en New Ways om de winst. De zondag is bestemd voor Inside Electron, North en The Sin Bin. De vijf voorrondewinnaars strijden op zondag 22 maart 2020 in de grote zaal van het Paard in de finale om verschillende prijzen, zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, festivaloptredens in 2020 (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock, Zeeheldenfestival, Schollenpop en I Love Hiphop). De voorrondes worden beoordeeld door een jury die bestaat uit professionals uit de Haagse muziekindustrie. Popagenda Scheveningen levert voor beide dagen een jurylid. Aanvang: 20.00 uur

 

Club Lourdes (Kerk) Aan Zee – 2e Messstraat 108 – ingang concert: Berkenbosch Blokstraat 9a

Van 8 februari tot en met 8 maart 2020 is de Lourdeskerk opnieuw het toneel van Club Lourdes aan Zee, een erfenis van het themajaar Feest aan Zee 2018 – 200 jaar Scheveningen Bad en de gemeente en georganiseerd door Zuiderstrandtheater en Muzee Scheveningen. Je hebt de mogelijkheid om diverse voorstellingen te ervaren, waarin verbluffende magie, familiecircus, cabaret & comedy, swingende Wereldmuziek en een sprankelende ode aan de slapstick elkaar in een tijdelijke clubsetting afwisselen. Op woensdag 12 februari, aanvang 20.30 uur, treedt Marlies Ruigrok (winnaar Entreeprijs 2019) met AZUL op, een solovoorstelling die voor het eerst in Den Haag te zien is! Marlies neemt je mee in haar poging om het diepste te durven voelen. Langs persoonlijke obstakels, rake observaties en muzikale hoogtepunten, geeft zij een show weg met een grote muzikale verscheidenheid: van Stephen Sondheim tot Destiny’s Child en Kurt Weill tot PJ Harvey. Alle songs zijn verpakt in stoere en frisse arrangementen en verbonden door Marlies’ eigen teksten. Vrijdag 14 februari is Club Lourdes het decor voor Kwekers in de Kunst met hun programma ‘Songs of the Sea’, met medewerking van het Haags Wereldkoor, Theaterkoor Dario Fo en Slagwerkgroep Percossa. Aanvang is 20.30 uur. De kaartverkoop voor beide evenementen gaat erg hard. Verzeker jezelf daarom van een ticket via www.clublourdes.nl. Deze website kun je ook bezoeken voor het volledige programma.

 

Braai – Keizerstraat 69: Pleinfeestje voor het goede doel!

Drie jaar terug op De Pier vond het eerste Pleinfeestje plaats. Een feest waarbij de gehele entree-opbrengsten ten goede kwam aan het nieuwe, veilige en groene, schoolplein van Basisschool Het Volle Leven. Dit prachtige, grotendeels door ouders gefinancierde schoolplein, blijkt een groot succes. Het terrein is opgebloeid en groen geworden. De organisatie besloot tot een jaarlijks terugkerend evenement, uiteraard ten behoeve van het nog mooier maken van het schoolplein. Vrijdag 14 februari staat ronde 4 op het punt van ontbranding in het supergezellige Braai, direct naast Café De Maatschappij. Er zijn dit jaar drie soorten entreekaartjes met 3 verschillende bijdragen. Elk van de kaartjes geeft je sowieso toegang tot het Pleinfeestje. Voor 10 euro draag je al bij aan een hoop nieuw natuurlijk bouwspeelgoed. Voor een tientje meer zorg je voor een bijdrage aan wilgenhutten. Drie tientjes betalen betekent een tientje in de spaarpot voor de aanschaf van nieuwe hockeynetten. Bij een Pleinfeestje hoort een gezellige line-up, die allen een link hebben met de school. Vanaf 20.30 gaat het keihard aan met DJ Lard, de band Get on Top en DJ Bram. Voor meer info: www.pleinfeestje.nl

 

De Maatschappij – Keizerstraat 67

De Friese Hagenaar Gerben Boots komt woensdag 12 februari catchy Nederlandstalige pop/rock naar Scheveningen-Dorp brengen. Met een kneiter van een band achter zich, speelt hij een mix van melodieuze eigen songs en classic Nederpopcovers van onder andere Doe Maar, De Dijk, Het Goede Doel, Toontje Lager, Polle Eduard en The Scene. En waarschijnlijk popt er nog een liedje op in z’n Friese moerstaal! Gezellig vanaf 20.30 uur.

 

Route 66 – Badhuisstraat 222

Op zaterdag 15 februari kruipt zangeres Susanne de Rooij speciaal voor het Valentijnsweekend in de huid van the one and only Marilyn Monroe. Vanaf 20.30 hoor je al haar classics! De traditionele jamsessie op zondag blijft in ere, ook na de wisseling van eigenaars. Op 16 februari is good old Bluesman Henk Bosman sessieleider. Natuurlijk kun je meezingen, meespelen of fijn op je barkruk genieten van de muziek. Aanvang is 15.30 uur.

 

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Met zijn gitaar en stembanden zal de bekende Haagse troubadour Jerry Velberg op zaterdag 15 februari veelal klassiekers uit de seventies vertolken voor iedereen. Gitarist Ron Lezer is als special guest de kers op de muzikale taart! Kom gezellig na het winkelen op de Fred in het Statenkwartier van Scheveningen ontspannen in deze sfeervolle podiumlocatie annex lunchroom die pure liefde voor muziek uitademt! Aanvang: 15.30 uur sharp.

 

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues. Op donderdag 13 februari vanaf 18.00 brengt Gumbo & The Monk de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en de Diddley Bow. Op zondag 16 februari zorgt de bekende Haagse zanger-gitarist Frenk van Meeteren (o.a. Dutch Swing College Band) voor een energiek repertoire vol country, calypso, folk en swingende en rauwe blues. Aanvang: 17.00 uur. Elke vrijdag en zaterdag kun je met je haar los vanaf 21.00 uur met de superhuisband Blaze of Glory. Bandleider Emmanuel Assies (Crazy Pianos) speelt in wisselende samenstellingen, zoals met toetsenist Ruben Drenthe en bassist Louis Drenthe (zangeres Do) en drummer Yoran Vroom (Ladies of Soul met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Glennis Grace) Alle reden om te reserveren, bijvoorbeeld voor het komende Valentijnsweekend!

 

 

Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92

Een prachtig jazzprogramma staat je te wachten dit weekend in Muzee. De serie Friday Night Jazz heeft ‘The Music of Ben Webster’ op het programma staan, uitgevoerd door de Italiaanse topsaxofonist Matteo Raggi en zijn band op vrijdag 14 februari. Aanvang: 20.30 uur. Met het programma ‘Singin’ The Blues’ zorgen trompettist Michael Varekamp en zangeres Machteld Cambridge met haar meeslepende stemgeluid op zondag 16 februari voor kippenvel. Aanvang dan is om 15.30 uur.

 

Club Westwood – Laan van Poot 7

Bij de Westwood kom je altijd aan je trekken wat betreft hits uit de jaren 70, 80 en 90. Op zaterdag 15 februari vanaf 23.30 uur gaat het gas erop met het event ‘Huisregels Present: Secret Valentine’!

 

De Afrit – Hellingweg 135

Nieuw in dit overzicht is podiumlocatie De Afrit. Op zaterdag 15 februari gaan de slingers aan het plafond met The Bigger Band, een grote, vet spelende coverband, inclusief twee kanonnen van zangeressen en een dampende blazerssectie. Hits van vroeger worden vol energie afgewisseld met de hits van nu. Feestje! Aanvang: 20.00 uur

 

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Sandro Bruti zorgt goed voor zijn gasten tijdens de Dramtune Casa Bruti sessies, vol Italiaanse specialiteiten, kwaliteitswhisky’s en wereldmuziek. Zaterdag 15 februari kunnen we in Casa Bruti genieten van prachtige Zigeunermuziek met Noa Eyl op viool en Dani Luca op piano. Dit duo speelt tijdens de boekpresentatie van spiritueel schrijfster Selma Sevenhuijsen. Reserveren kan via info@dramtune.com. Aanvang: 18.00 uur

 

Café Yil – Prins Willemplein 1

Bij het sfeervolle Café Yil is het goed toeven voor fijnproevers en jazzliefhebbers. Op zondag 16 februari keert het duo Scrabble terug om hun scherpzinnige en humoristische bewerkingen van beroemde jazz standards uit te voeren. Aanvang: 16.00 uur.

 

De Pier

DJ Alin Valery opent het weekend in de serie Lighthouse Music Collective op Valentijndsdag vrijdag 14 februari. Zaterdag 15 februari om 14.00 uur zijn de 2 Heeren je gastheren tijdens de Saturday Grooves. Zondag 16 februari vuurt DJ Prosciutto zijn hits op je af weer terug met zijn versie van de Sunday Grooves Aanvang: 14.00 uur.

 

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 16 februari is er wederom een uitmuntend optreden van een keur aan jazztoppers in de Haags Jazz Club Session Band. Aanvang is 14.30 uur.

 

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

 

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Zondag 16 februari vanaf 12.00 bij Encore by Simonis: ‘Tribute to Motown’. Dit belooft een geweldige middag te worden met de beste nummers van o.a Michael Jackson, Diana Ross, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder and vele anderen!

 

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist krijgen jonge singer-songwriters elke zaterdag een podium in het aangrenzende café van de winkel tijdens de Open Mic-sessies, onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 16 februari om 13.00 gaat het weel los! Elke sessieperiode wordt afgesloten met een battle tussen alle winnaars op het grote podium van Max Guitar.

 

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag krijg je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje. De band Escape speelt de ene na de andere hit op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari. Aanvang voor beide dagen is 20.00 uur!

 

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Elke zaterdag vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

 

La Galleria Kurhausplein – Gevers Deynootplein 105

Zangeres Anita van den Berg neemt op vrijdag 14 februari als ‘Lady Jazz’ Valentijnsdag voor haar rekening met het programma ‘My Funny Valantine’. Een avond vol jazzmuziek met de klanken van Ella Fitzgerald, Billy Holiday en Frank Sinatra. Neem je lief je mee! Aanvang: 18.30 uur.

 

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met onder andere Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan de Strandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.