Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

 

Gluren bij De Buren op Scheveningen

Het is weer tijd voor een gloednieuwe editie van huiskamerfestival Gluren bij de Buren Den Haag! Op zondag 9 februari worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokale singer-songwriters, bands en talenten, of voor andere kunstdisciplnes. Voor dit bijzondere concept hebben ook bewoners van Scheveningen zich aangemeld als speellocatie. Check www.glurenbijdeburen.nl/den-haag/programma en filter Scheveninger eruit om jouw route te bepalen. Cas & Gaby, Road Trippin’, Eye of NARA, Lights on the Lake, Teddy Macrander en Crimson Inc. die ons dorp aandoen. Aanvang is 12.00. De laatste voorstellingen eindigen om 17.00 uur. Entree is gratis.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

De Straight Up Hogs spelen heftige en intense blues, meegevoerd door een stampend en puffend Hammond orgel. Als zanger/organist Thijs Sijbrandij dit bakbeest niet met handen en voeten teistert, geeft hij zijn stembanden en bluesharp op hun donder, hierbij enthousiast gesteund door zijn drie Haagse makkers. De mannen noemen hun eigen stijl Hog-‘n-Roll. Maak het op zaterdag 8 februari mee in dé podiumlocatie van het Statenkwartier: Den BEngel! Aanvang is 15.30 uur.

 

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Ook de grootste popzaal van Scheveningen dient als host voor het concept Gluren bij de Buren 2020. De showcases zij om 13.30, 15.00 en 16.30 uur van Eye of NARA. Deze singer-songwriter creëert een bijzondere en meeslepende sound in de geest van de alternatieve jaren 90, NARA. De talentvolle muzikante heeft haar visie om authentieke gevoelens te uiten en kwetsbaar te zijn naar haar publiek weten te vertalen naar een genre dat zij Electric Alternative noemt. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Op donderdag 6 februari vanaf 18.00 maakt Tip Jar ‘Americana voor gevorderden’, volgens het gezaghebbende muziekmagazine OOR. Het duo neemt je mee aan de hand van hun melodieuze liedjes en de nodige anekdotes over plattelandswegen en achterafstraatjes. Zondag 9 februari kun je genieten van een duo dat vele landen aandeed met hun show vol relaxte blues en soul. Zanger/gitarist Hein Meijer trok ooit naar blues mekka Chicago trok, een vals paspoort gebruikte om de leeftijdsgrens in de clubs te omzeilen en vervolgens zijn muzikale idolen ontmoette en zelfs met hen samenspeelde. Door zijn jeugdige, opgewekte en enthousiaste verschijning verwierf hij de bijnaam Little Boogie Boy. Samen met Jan den Boer maakt hij sinds 2006 furore onder de naam Little Boogie Boy Bluesband. Geniet ervan vanaf 17.00 uur!

 

Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92

De Scheveningse Lichtekooi der Zangkunst Coba is er wederom in geslaagd een prachtig liedjesprogramma te presenteren, dit keer met als thema de viering van 75 jaar Bevrijding van Nederland in 2020. In ‘Coba Bevrijdt!’ brengt zij je alvast in de stemming met liedjes over de Mobilisatie, de Oorlogsjaren, de Bevrijding en de Wederopbouw. Liedjes uit roerige tijden die wat lucht brachten in alle onzekerheid en verdriet en die zorgden voor de nodige afleiding, plezier en optimisme. Maak je klaar voor een avond met swingende jazz, nostalgie en prachtige nummers vol melancholie. Ook Marlène Dietrich ontbreekt niet in dit nieuwe liedjesprogramma met een vrolijke insteek. Aanvang op vrijdag 7 februari is 20.00 uur.

 

De Pier

De serie Lighthouse Music Collective opent steevast het muziekweekend boven zee op de vrijdagen. 7 februari vanaf 16.00 uur gaat DJ Friss in de zesde versnelling met zijn hits. Zaterdag 8 februari om 14.00 uur zijn de 2 Heeren weer terug met de Saturday Grooves. Zondag 9 februari keert DJ Friss weer terug met zijn chille Sunday Grooves Aanvang: 14.00 uur.

 

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 9 februari betreed je de dansvloer op de klanken van de Blue Friends Jazzband. Aanvang is 14.30 uur.

 

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens. Elke eerste woensdag van de maand brengt een wisselende groep artiesten je een grote diversiteit aan nummers tijdens de ‘Wednesday Diners Club’. Een swingend feest dat besloten wordt met de huis-DJ. Aanvang op 5 februari is 19.00 uur.

 

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Tijdens de thema-avond ‘Dining with the Stars’ op donderdag 6 februari zal niemand minder dan René Froger acte de présence geven. Aanvang is om 18.00 uur en je begrijpt dat wij ten zeerste aanraden om bijtijds te reserveren!

 

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist krijgen jonge singer-songwriters elke zaterdag een podium in het aangrenzende café van de winkel tijdens de Open Mic-sessies, onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 8 februari om 13.00 uur gaan de talenten weer hun muzikaliteit tonen. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

 

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag krijg je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje. De band Stardome speelt hit-na-hit uit alle jaren op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari. Aanvang voor beide dagen is 20.00 uur!

 

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Elke zaterdag vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

 

STeam en Brasserie Palace

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. En op zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je zoals altijd van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

 

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.