Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Zes doorgewinterde Haagse podiumbeesten, waaronder de Scheveningse rockzanger Johan ter Schegget, doen op woensdag 18 december een genereuze greep uit honderden Bob Dylan songs van de afgelopen 50 jaar. Het resultaat is een afwisselende en aanstekelijke avondvullende act, die geen moment verveelt en ook de niet-kenner aanspreekt. De laatste live muziekwoensdag van het jaar geeft ontstellend veel warmte in Scheveningen-Dorp, met een show van de beste Bob Dylan tributeband van Nederland: Bob! Aanvang: 20.30 uur. Op tweede Kerstdag geniet je van het super de luxe Kerstmenu van De Maatschappij én Arie Spaans! De Scheveningse singer-songwriter, schrijver van onder andere de DI-RECT-hit Rollercoaster en frontman van de legendarische Scheveningse formatie Suburbs, sluit het muzikale jaar feestelijk af met een heerlijk optreden, vol beroemde covers en schitterend eigen werk. Reserveer snel! Je kunt natuurlijk ook gezellig binnenwandelen voor een drankje.

World Forum The Hague Churchillplein 10

Van donderdag 12 december tot en met 12 januari (wisselende aanvangstijden) in het nieuwe jaar kun je genieten van de Amerikaanse superster Anastacia, die de rol van Killer Queen vertolkt in de musical We Will Rock You! Deze mega spectaculaire nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Ben Elton is te zien in het World Forum Theater, en wordt geheel in het Engels opgevoerd. ‘We Will Rock You’ is een sensationele ode aan de iconische muziek van de legendarische band Queen, verpakt in een futuristisch avontuur dat zich afspeelt in een tijd waarin live muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar natuurlijk zijn er jonge rebellen die strijden tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Ons advies: reserveer nu!

Kurhaus – Gevers Deynootplein 30

Op 18, 19, 20, 21, 22 december, kerstavond 24 en beide kerstdagen 25 & 26 december zal OG3NE evenals vorig jaar een 8-tal exclusieve kerstconcerten in het volledig in winterse kerstsfeer omgetoverde Kurhaus verzorgen. De loepzuivere zusjes brengen met hun eigen live band een compleet nieuwe show in een totaal nieuw decor, vol grote kersthits uit heden, verleden én eigen kerstpareltjes. Vier het ultieme kerstfeest mee met een bezoek aan de kerstshow OG3NE ‘A Magical Christmas in Concert 2019’. Combinaties met een overnachting in het Kurhaus en/of diner zijn uiteraard mogelijk! Check de website van het Kurhaus om te reserveren!

Circustheater – Circusstraat 4

Dennis van Aarssen, winnaar The Voice of Holland 2019, geeft een eenmalige show weg op maandag 23 december in het Circustheater. Onder begeleiding van de Bosco Bigband verzorgt Dennis een heerlijke liedjesavond, waarin hij je meeneemt in een muzikale reis vol herkenbare en memorabele momenten uit de rijke muziekhistorie. Grootheden als Frank Sinatra, Michael Bublé en Robbie Williams zijn belangrijke inspiratiebronnen tijdens de show. Start Spreading the News begint om 20.00 uur

Route 66 – Badhuisstraat 222

De tijd gaat snel, want Route 66 alweer 1 jaar! Natuurlijk gaat dat gevierd worden. En hoe! Dé live performance band uit Scheveningen, The Big Hairy, zal het feest op vrijdag 20 december vanaf 20.00 uur upliften tot ongekende hoogte. Rockzanger Johan ter Schegget, gitarist Lesley Warendorff, bassist Peter Stoker en drummer Benjamin Lampe, weten wat een avond als deze nodig heeft. De mannen blazen tientallen hits van de Beastie Boys, de Stones, Bowie, The Kinks, Black Sabbath, Dandy Warhols, Nirvana en nog veel meer als een orkaan over je heen. Tussen het muzikale geweld geniet je van allerlei heerlijke gratis hapjes en het eerste drankje is ook van het huis. Met rood in de agenda omcirkeld dus! Zondag 22 december leidt Henk Bosman de bluessessie en zondag 29 december staat de laatste sessie van het jaar onder leiding van powerhouse Lili De Soto. Aanvang op de zondagen is 15.30 uur.

Zingen of meespelen behoort zeer zeker tot de mogelijkheden. De Acoustic Jamsession op dinsdag 24 december is er ook eentje voor in de agenda. Aanvang dan is om 20.00 uur.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Pagaja, die swingende, vrolijke band met nummers van vroeger en nu, speelt op zaterdag 21 december een pittige mengelmoes van pop, rock, Latin en nog veel meer. Onder aanvoering van leadzangeres Jane Goulding, zweept Pagaja de boel lekker op. Een feestje waar je bij moet zijn vanaf 15.30 uur! We kijken ook alvast een weekje verder. Op zaterdag 29 december staat The Key op het sfeervolle podium van Den BEngel. Deze band geeft een spetterend optreden met classics, waarbij je bijna gedwongen wordt om te gaan dansen! Mis ‘m niet, ook vanaf 15.30 uur.

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

De poptempel van Scheveningen biedt zaterdag 21 december het podium aan drie jonge en talentvolle Haagse band. Step Aside is een beginnende pop/funkband met een hoog positief energielevel. The youngsters combineren eigen nummers met covers van artiesten als Bruno Mars, Stevie wonder en Prince. Let’s dance!  Daarna brengt de Reggae-Ska-Hiphopband Sunny Rays met zijn oprechte teksten, ontspannen akkoorden en pakkende koortjes een positieve boodschap naar je toe. Tot slot wisselt bluesrockband Silver Lining moeiteloos covers van onder andere Paolo Nutini, Joe Bonamassa en Jimi Hendrix af met eigen materiaal, waarin ze experimenteren met de blues. Hun shows op Winterfest en Kaderock werden met veel gejuich ontvangen en dat gebeurt ongetwijfeld ook in het hart van Scheveningen! Aanvang 20.30 uur. Op zaterdag 28 december kun je urenlang genieten van drie prachtige optredens met buitenlandse artiesten, waaronder Naom Bar & Band uit Hannover. Je kunt al proosten op het nieuwe jaar, maar ook de vijftigste verjaardag van organisator en gastheer van Stichting Dramtune Sandro Bruti meevieren! 17.30 wordt de boel aangeslingerd met een avond vol mooie muziek, lekker eten en heerlijke toverdrankjes.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Het duo Gumbo & The Monk zorgt op donderdag 19 december vanaf 18.00 voor een beleving, wanneer zij de rauwe sound van the Mississippi Delta Blues bespelen op hun traditionele handgemaakte instrumenten als de Cigar Box Guitar. Jansen & De Vries spelen op zondag 22 december hun ‘Ole Hipshaking Music’ uit de fourties en fifties. Aanvang dan is om 17.00 uur.

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Sandro Bruti heeft weer gevarieerde voorstellingen voor de bezoekers van zijn Dramtune-sessies, vol Italiaanse specialiteiten, kwaliteitswhisky’s en wereldmuziek. Te beginnen met een prachtige reis door het rijke muzikale landschap van de Italiaanse Folk muziek en de swingende Gypsy Jazz uit de Italiaanse jaren 50 en 60 met het duo Folk in Tuscia op zondag 29 december om 18.00 uur. Maandag 30 december vanaf 17.30 uur kun je genieten van een bijzonder concert wanneer het duo Hills en Hamid oude blues met Perzische liedjes combineert. De twee multi-instrumentalisten Anne-Maarten van Heuvelen en Hamid Behzadian bewegen zich tussen Amerika en Iran in het programma ‘East meets West’. Reserveren kan via info@dramtune.com.

Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92

Als succesvol jazzmusicus moet je tenminste een keer in je leven een kerstplaat maken. Een genre waarin Jazz, Blues en Gospel samensmelten tot prachtige songs die het jaar van een gouden randje voorzien. Deze ouderwetse feel good muziek inspireerde The Legends, onder leiding van Michael Varekamp, om een heuse Kerst-CD te maken in de geest van de jazz uit de geboortestad New Orleans. The Legends nemen je mee op een warme reis door Winter Wonderland, met de bekende zangeres Esther Hart als gast, in het programma ‘What a Wonderful Christmas’. Aanvang: 15.30 uur.

Café Yil – Prins Willemplein 1

Bij het sfeervolle Café Yil is het Lazy Sunday op zondag 22 december vanaf 16.00 uur. Math meets J.J. & Miss Melon spelen een coole combi van pop, jazz en blues in een laid back tempo.

De Pier

MME Jeanette opent het weekend op vrijdag 20 december boven zee tijdens de ‘Lighthouse Music Collective’ vanaf 16.00 uur. DJ Prosciutto neemt de Saturday Grooves voor zijn rekening op zaterdag 21 december. DJ Friss sluit het weekend met zijn Sunday Grooves op zondag 22 december. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur.

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 22 december geeft de 22-koppige ROG Big Band  een topshow vol Latin jazz en American Songbook. Mis het niet vanaf 14.30 uur.

Catch By Simonis – Dr. Lelykade 43

Wat een heerlijk voorproefje op de Kerst met het programma ‘Christmas with Sinatra’ op zondag 22 december. Aanvang voor de lunch en de show is om 12.00 uur.

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Tijdens je diner bij Encore op donderdag 19 december kun je vanaf 19.00 uur zonder schaamte meezingen tijdens het evenement ‘Encore houdt van Hazes’. Reserveer je tafel maar vast.

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar zijn er elke zaterdag Open Mic-sessies, waarbij je als jonge singer-songwriter een podium krijgt in het aangrenzende café van de winkel. Na de finale van afgelopen zaterdag gaat het dit jaar gewoon weer door, en wel op zaterdag 21 én 28 december om 13.00 uur. Natuurlijk onder leiding van Febby Tasiran. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 21 en 28 december vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

La Galleria Kurhausplein – Gevers Deynootplein 105

Zangeres Anita van den Berg neemt evenals vorige week de ‘Lady Jazz Session’ op vrijdag 20 december voor haar rekening. Een avond vol Kerstliederen en jazzmuziek met de klanken van Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Frank Sinatra en de nieuwe jazzy lui lounge geluiden. Geen betere manier om richting de feestdagen te gaan dus. Aanvang: 18.30 uur.

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan deStrandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! De Italiaanse sfeer gaat op de zondagen net zo makkelijk door met met Roberto’s (Galante) Italian Show vanaf 12.00 uur. En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.