Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

World Forum The Hague – Churchillplein 10

Van donderdag 12 december tot en met 12 januari (wisselende aanvangstijden) in het nieuwe jaar kun je genieten van de Amerikaanse superster Anastacia, die een hoofdrol vertolkt in de musical We Will Rock You! Meer dan 20 miljoen mensen in 28 landen hebben ‘We Will Rock You’ al gezien. Deze mega spectaculaire nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Ben Elton is te zien in het World Forum Theater, en wordt geheel in het Engels opgevoerd. ‘We Will Rock You’ is een sensationele ode aan de iconische muziek van de legendarische band Queen. Geniet van nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Killer Queen’ en vanzelfsprekend ‘We Will Rock You’. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers. ‘Bohemian Rhapsody’ heeft zelfs de lijst al 16 keer aangevoerd. ‘We Will Rock You’ is een futuristisch avontuur dat zich afspeelt in een tijd waarin live muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit! Ons advies: reserveer nu!

Zuiderstrandtheater – Houtrustweg 505

Dat klassieke muziek ook pop kan zijn, bewijst het Festival 1001 Nachten dat op zondag 15 december plaatsvindt in het Zuiderstrandtheater. Honderden Haagse kinderen leerden via Muziekschool 1001 Nachten het plezier en de schoonheid van klassieke muziek kennen. Oprichter Ahmet Gür weet dit als geen ander over te brengen. Er is van alles te doen op het festival. Denk aan meer dan 100 vioolleerlingen die een concert geven in de grote zaal, het revolutionaire Janoska Ensemble dat stukken speelt van Bach tot The Beatles verpakt in hun eigen Janoska-style, maar ook cabaretier Farbod Moghaddam en bekende YouTube-sterren als Supergaande, die met een flinke dosis humor zorgen voor een gevarieerd programma. Verder zie je doedelzakken, fanfares en alle docenten van 1001 Nachten voorbijkomen. En dat alles eindigt in een spetterende afterparty! Aanvang: 14.00 uur.

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Tussen al het tributeband-geweld in de maanden december en januari heeft De Maatschappij op woensdag 11 december een supertoffe combi op het podium bij elkaar gearrangeerd: Rascal & André Hazel! Verheug je vast op een topshow, vol classic rock-, pop- en reggaecovers gemixt met eigen songs van deze energieke muzikanten. Het gaat vanaf 20.30 uur áán in het hart van Scheveningen.

Route 66 – Badhuisstraat 222

Op zaterdag 14 december vanaf 20.00 uur trakteert Banty Holler uit Chicago USA het publiek op fonkelnieuwe Haags-Americana en classic roots in een boeiende liveshow. Denk aan honky-tonk countryblues met als inspiratie Hank Williams en Howlin ‘Wolf. Zondag 15 december is het weer traditioneel jammen geblazen vanaf 15.30 uur. Zing of speel je mee? De Acoustic Jamsession op dinsdag 17 december doet het ook goed. Zeker als Alejandro de la Haya de sessie leidt. Aanvang is om 20.00 uur.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

We gaan weer ouderwets met de voetjes van de vloer in het hart van het Statenkwartier op zaterdag 14 december. Dan is Den BEngel overgenomen door de Haagse swingende fifties Rock ’n Rollband Haagse Hopjes. Met hun eigen sound trekken ze de ene na de andere gouden hit uit hun speakers, van onder andere Buddy Holly, Elvis, Stray Cats, Ramones en nog veel meer. Tot zaterdag om 15.30 uur sharp!

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Gitaar, zang en Bluesharp: The Men – Unplugged. Dit duo heeft een geheel eigen sound en speelt donderdag 12 december vanaf 18.00 (h)eerlijke nummers met veel blues traditionals en eigen nummers. De muzikanten staan garant voor een topshow. Op zondag 15 december wacht de bezoeker een pakkende surpriseact. Aanvang dan is 17.00 uur

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Sandro Bruti is bijzonder gul voor de bezoekers van zijn Dramtune-sessies, vol Italiaanse specialiteiten, kwaliteitswhisky’s en wereldmuziek. Zaterdag 14 december geeft de uit België afkomstige legendarische Sinti violist Tcha Limberger een exclusieve Casa Bruti Master Session. Samen met de gitaarvirtuozen Benjamin Clement en Renaud Dardenne neemt Tcha je mee op een betoverende reis door de rijke en levendige wereld van Gypsy music van Django Reinhardt en vele traditionele componisten uit onder andere Roemenië en Hongarije. En dat in combinatie met een vleugje jazz en Braziliaanse Choro. Wij zeggen: reserveren via info@dramtune.com nu het nog kan. Vorig jaar was dit concert al uitverkocht. Nu heb je misschien nog een kans. Aanvang: 18.00 uur

Café Yil – Prins Willemplein 1

Bij het sfeervolle Café Yil het jazzduo Scrabble op zondag 15 december terug met scherpzinnige en veelal humoristische vertalingen van de teksten waaruit je de beroemde jazz Standards naar boven kunt halen. Terwijl zij zingen hanteren muzikanten Dick Visser en Harry van den Berghe de piano en sax. Aanvang: 16.00 uur

De Pier

MME Jeanette opent het weekend op vrijdag 13 december boven zee tijdens de ‘Lighthouse Music Collective’ vanaf 16.00 uur. De Jonge Heeren geven de Saturday Grooves een eigen tintje met hun versies van gouden hits op zaterdag 14 december. DJ Friss sluit het weekend met zijn Sunday Grooves op zondag 15 december. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur.

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 15 december speelt de Haagse Jazz Club Session met muzikanten uit diverse orkesten in de in de gelederen. Iedere set heeft een andere bezetting. Als je goed genoeg bent, mag je meedoen, zo luidt het. Dan ontstaan er spannende muzikale gevechten. Mis het niet vanaf 14.30 uur.

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar zijn er elke zaterdag Open Mic-sessies, waarbij je als jonge singer-songwriter een podium krijgt in het aangrenzende café van de winkel. Zaterdag 14 december om 13.00 uur Febby Tasiran wederom sessieleider. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 14 december vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

La Galleria Kurhausplein – Gevers Deynootplein 105

Zangeres Anita van den Berg neemt de ‘Lady Jazz Session’ op vrijdag 13 december voor haar rekening. Een avond vol Kerstliederen en jazzmuziek met de klanken van Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Frank Sinatra en de nieuwe jazzy lui lounge geluiden. Geen betere manier om richting de feestdagen te gaan dus. Aanvang: 18.30 uur.

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan deStrandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! De Italiaanse sfeer gaat op de zondagen net zo makkelijk door met met Roberto’s (Galante) Italian Show vanaf 12.00 uur. En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.