Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

 

Club Westwood – Laan van Poot 7 & Madurodam – George Maduroplein 1

De Westwood staat van Maandag 27 tot en met donderdag 30 januari in het teken van ‘Th!mun Theme Parties Delegate Week 2020’, een week vol festiviteiten voor duizenden mensen van over de hele wereld! Dat betekent veel optredens van topacts en top-DJ’s! De ‘Closing Party vindt plaats in Madurodam. Check voor meer info de socials en websites van de organiserende partijen MUN Nightlife, T’ Feestje en Kortsluiting, die samen 2 party-area’s hosten voor 1250 bezoekers! Het thema voor het finalefeest is ‘Glitter and Gold’, inclusief ‘the red carpet’, ‘the paparazzi photographers’, ‘the Madurodam mini city in full lights’, een VIP-deck en nog veel meer!

Route 66 – Badhuisstraat 222

Vrijdag 31 januari staat route 66 in het teken van Amir Hashemi. De muzikale eigenaar van het café heeft de zaak verkocht. Niet getreurd, de nieuwe eigenaar zal in de traditie van Amir heel veel live muziek brengen. Zijn afscheidsparty zal natuurlijk gepaard gaan met een aantal te gekke optredens van muzikanten die er het afgelopen jaar veelvuldig hebben gespeeld. Aanvang is om 20.00 uur.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Bluesrockgitarist Bas Paardekooper en toetsenist-zanger Wouter Hoek trekken op zaterdag 1 februari alle registers open om de bezoekers in hét podiumcafé van het Statenkwartier bij de strot te grijpen met hun intense, brede en beroemde repertoire, dat net zo hard swingt als ontroert. Dit is er zo eentje die je eigenlijk niet mag missen. Treed binnen voor een lekker hapje en drankje en geniet aansluitend van de show vanaf 15.30 uur.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Op donderdag 30 januari om 18.00 staat de pure singer-songwriter Lizzy V. voor je klaar op het podium. Na kleine tours in Amerika en Ibiza speelt ze nu shows over heel de wereld. Ze is zelfs een ‘NAMM artist’, dat wil zeggen dat zij Lizzy haar opwachting maakte op een van de grootste showcase festivals ter wereld in Amerika. Haar nieuwste nummers zijn geschreven en opgenomen in Stockholm waar ze samenwerkt met de bekende producers en songwriters Peter Kvint, Mattias Lindblom, Tania Doko en Marcus Lindberg. Songwriter Michel Ebben bezingt de mooie kanten van melancholie en ontdekt altijd weer nieuwe verhalen in eenzame woorden. Deze echte live performer speelt zijn blues, country noir en Americana intens, oprecht, rauw en met humor. Geniet vanaf 17.00 uur!

Café Yil – Prins Willemplein 1

Aan het Prins Willemplein is het op zondag 2 februari weer goed toeven tijdens ‘Live Sunday Café’. Onder het genot van een huisgemaakt hapje, een cocktail of een goed glas wijn kun je genieten van de energieke en enthousiaste zanger-gitarist Andre Hazel. Zijn live performance vol lekker in het gehoor liggende (Reggae)hits én eigen songs maken jouw zondag helemaal compleet. Aanvang: 16.00 uur.

Rusthoek – Rusthoekstraat 32

Een primeur in de huiskamermuziek: de nieuwe ‘Rusthoek-sessies’ geven jong talent een podium. De formatie Speedgeezers trapt op zondag 2 februari om 20.00 uur af met hun allereerste live performance. De rockende boys beloven de bezoekers een gezellige en intieme muziekavond. Zeker de moeite waard!

Zahara Cocktailbar – Zeekant 32

De bekende cocktailbar Zahara aan de Zeekant beleeft op vrijdag 31 januari zijn grote heropeningsfeest. Dat betekent heel veel cocktails en DJ’s. De thema-dresscode is, hoe kan het ook anders, cocktail! Dus trek aan die partydress en maak er een zinderende avond en nacht van. Aanvang: 20.30 uur

De Pier

DJ Elin Valery neemt de serie Lighthouse Music Collective waar op vrijdag 31 januari vanaf 16.00 uur. Zaterdag 1 februari om 14.00 uur zijn de 2 Heeren weer terug met de Saturday Grooves. Zondag 26 januari zorgt DJ Friss voor hele chille Sunday Grooves Aanvang: 14.00 uur.

Dramtune: Casa Bruti Sessie – Haarlemsestraat 20/hoek Harstenhoekweg

Helaas is de komende ‘Irish Casa Bruti Session’ op zaterdag 1 februari met de formatie The Bucks volledig uitverkocht. Ons advies: houd de agenda van Stichting Dramtune in de gaten en reserveer tijdig voor de komende sessies!

Muzee Scheveningen – Neptunusstraat 90-92

Voor de concerten van Muzee geldt hetzelfde als bij de Casa Bruti Sessies: houd de agenda van het museum goed in de gaten en reserveer tijdig je tickets voor de komende concerten, want er zitten pareltjes bij. De voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met Hippe Sneakers’ van singer-songwriter en pianiste Lien Cornelissen is op vrijdag 31 januari uitverkocht.

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand staat er in Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160 in de jachthaven een lekkere coverband te spelen. Op zaterdag 7 december gaan de voetjes hoog van de vloer op de classics van Split Second. Aanvang: 20.30 uur

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 2 februari geeft een keur aan bekende jazzartiesten een eerbetoon aan de vorig jaar overleden saxofonist Frits Kaatee. Zij verenigen zich in de ‘Tribute to Frits Kaatee Band’. Niet missen vanaf 14.30 uur.

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist krijgen jonge singer-songwriters elke zaterdag een podium in het aangrenzende café van de winkel tijdens de Open Mic-sessies, onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 2 februari om 13.00 uur gaan de talenten weer hun muzikaliteit tonen. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag krijg je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje. De formatie Joyride start het weekend op vrijdag 31 januari en de band Escape brengt een uitgebreid en spetterend repertoire aan 70’s, 80’s, 90’s, 00’s en de allernieuwste hits uit de Top 40 van deze week op zaterdag 1 februari. De party is op beide dagen aan vanaf 20.00 uur!

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 1 februari vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam en Brasserie Palace

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. En op zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je zoals altijd van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.