Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

In de serie ‘Live in De Maatschappij in wintertime’ sluit de Scheveningse singer-songwriter Arie Spaans, schrijver van onder andere de Di-Rect-hit Rollercoaster en frontman van de legendarische Scheveningse formatie Suburbs, de maand januari af met een heerlijk optreden, vol beroemde songs van…..The Beatles! Die wil je niet missen, toch? Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd rond 20.30 uur.

Aloha Surf

Zo lang het winter is, genieten we op de donderdagen nog fijn door van de ‘homemade cuisine’ en live muziek  bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, tijdens ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions & Food’. ‘Selamat Makan op donderdag 1 februari vanaf 18.30, want je kunt voor slechts 10 euro smullen van de Bami Goreng Aloha Speciaal! Het muzikale toetje wordt verzorgd door singer-songwriter Ruben Tienhooven. Wel even reserveren, want vol is vol.

Muzee Scheveningen

Scheveningser kan het niet op vrijdag 2 februari in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92. Coba, Lichtekooi der Zangkunst, brengt op het sfeervolle podium van het museum haar programma ‘De Mooie Scheveningse Meid’. Coba bezingt hierin de zee, stoere vissers en dappere vrouwen, de liefde, weemoed en verlangen en nog heel veel meer, als vanouds in gezellige cafésfeer. Dit liedjesprogramma werd speciaal gemaakt in verband met de viering van 200 jaar Scheveningen Bad. Een absolute aanrader! Reserveren is aangeraden. Dit bijzondere concert begint om 20.30 uur.

Lunchkamer Den Engel

Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 heeft even een korte break, om vanaf 10 februari weer spetterend terug te keren! Houdt de volgende editie van De Scheveningsche Courant in de gaten voor het programma.

Poppodium Saturnus

Op zaterdag 3 februari is het in Poppodium Saturnus weer tijd voor de Pop Up Jam, oftewel: bundel je muzikale aanleg met die van andere muzikanten in deze jamsessie. Je kunt op deze avond natuurlijk ook als publiek optreden. De deuren in de Keizerstraat 58 gaan open om 20.30 uur.

De Pier

De voetjes kunnen weer van de vloer voor het middenpodium op De Pier, dit weekend. DJ Prosciutto begint vrijdag 2 februari al om 16.00 uur zijn hits te draaien in de serie The Lighthouse Music Collective. De ‘Saturday Grooves zijn op 3 februari vanaf 14.00 uur in goede handen bij DJ Lao Lao. De zompige, maar o zo aanstekelijke, Americana en folk van The Crimson Kings (aanvang 14.00 uur) staat garant voor de perfecte zondag aan zee.

Brouwcafé De Hofnar

Rowan du Chatenier ken je misschien van zijn prachtige vertolking van ‘Arms of a Woman’ van Amos Lee in The Voice of Holland. Op sociale media kon de auditie van Rowan op heel wat positieve reacties rekenen. Op zaterdag 3 februari gaat hij country tijdens de ‘Acoustic Harbour Sessions’ in Brouwcafé De Hofnar. Aanvang aan de Dr. Lelykade 28 in de 2e Binnenhaven is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Clubhuis ‘t Spuigat

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 3 februari vanaf 19.00 uur laat The Bigger Band het zweet bij je uitbreken, want één ding is zeker: je gaat de dansvloer niet af! Veel plezier!

Café Tante Knier (voorheen Barby’s Bar)

Op zaterdag 3 februari is Café Tante Knier, Keizerstraat 56, het decor voor de albumpresentatie van de bekende Haagse volkszanger Wesley de Bruin. In het voorprogramma van deze zanger met zijn diep donkerbruine stemgeluid zingen onder andere Henk Kersten, Rik Nijman en Marc Lapre het publiek warm. Deze bijzondere muziekavond start om 20.30 uur, maar je bent natuurlijk al eerder welkom in de gezellige sfeer van Tante Knier.

Hudson Statenkwartier

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier in de Aert van der Goesstraat 21. Op zondag 4 februari vanaf 16.00 is het genieten geblazen met de sessie van Ilja Reingoud (trombone) & Rik van den Bergh (saxofoon). De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op drums.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 3 februari speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 3 februari, zoals gewoonlijk tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.