Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Aan het begin van de ‘Tribute Maanden’ ontvangt jouw Maatschappij op woensdag 4 december heel bijzonder bezoek in Scheveningen-Dorp. ‘Like Amy’ is het tribute-trio dat het leven en muziek van Amy Winehouse viert. Frontlady en impersonator Denise van Dorst deelt vanavond, samen met Raymond de Groot op gitaar en percussionist Onny, vol passie en toewijding haar liefde voor deze unieke zangeres met jou. Dit eerbetoon mag je niet missen vanaf 20.30 uur.

Route 66 – Badhuisstraat 222

De bands Chain, Monday Collective en zangeres Metha Passa trekken alle registers open op zaterdag 7 december vanaf 20.00 uur tijdens de Seventies Rock Cover Night in Route 66. Dat wordt een avondje ouderwets rocken met deze super leuke acts! Op zondag 8 december is de traditionele jamsessie een te gekke afsluiter van het weekend. En je mag nog meespelen of -zingen ook. Aanvang: 15.30 uur. De Acoustic Jamsession op dinsdag 10 december met Alejandro de la Haya is ook hard op weg om een classic te worden. Aanvang dan is om 20.00 uur.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

De formatie Nightcall, oorspronkelijk een bluesband, is in de huidige samenstelling qua muziekstijl meer richting Rock & Roll, Rockabilly en Country opgeschoven. De blues blijft echter in het zeer gevarieerde repertoire uit de jaren 50 en 60 op het menu staan. Nightcall staat garant voor een spetterend optreden in dé podiumlocatie van het Statenkwartier! Maak het mee op zaterdag 7 december vanaf 15.30 uur.

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

In de loop der jaren is Anger Radio geïnspireerd door veel muziek, wat zich uit in ‘rhythm grooving, guitar shredding’ en vocale agressie met een sensitive touch. Maar de belangrijkste regel in de band is plezier maken. En dat is precies wat deze nieuwe rauwe, compromisloze metalband jou geeft op zaterdag 7 december om 20.30 uur. De formatie Ammocave verzorgt het voorprogramma.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Op zondag 8 december zorgt de bekende Haagse zanger-gitarist Frenk van Meeteren (o.a. Dutch Swing College Band) voor een energiek repertoire vol country, calypso, folk en swingende, rauwe blues. Aanvang: 17.00 uur

Café Tante Knier Keizerstraat 56

In het gezellige café Tante Knier kent gezelligheid geen tijd. De heerlijke partyband van Scheveningse bodem geeft op zaterdag 7 december show om niet snel te vergeten: Ravage, met de bekende Scheveningse muzikanten Mario Schippers, Huib Schoon en Ron van Vliet in de gelederen! De kenners hebben nu al voorpret, want zij weten dat het feest wordt, boordevol hits uit alle jaren. Leg ‘m vast in je agenda! Aanvang: 20.00 uur.

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

Bij Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in) in het Statenkwartier kun je elke tweede en vierde zondag van de maand van 16.00 uur tot 19.00 in een prettige sfeer lekker borrelen, eten en genieten van live muziek. De tweede zondag is ook dit seizoen gereserveerd voor een kwalitatief hoogstaande jazzserie. Op zondag 8 december zorgen Tom van der Zaal (sax), Vincent Koning (gitaar), Remco Hofman (piano), Willem van Wijngaarden (bas), Bram Wijland (drums) voor een grandioos optreden dat nog lang in het geheugen zal blijven. Vanaf 18.00 uur start de jamsessie.

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Op zondag 8 december presenteert de Italiaanse Scheveninger Sandro Bruti met zijn Dramtune-Concept behalve Italiaanse specialiteiten en kwaliteitswhisky’s een geweldig jazz-duo uit Italië: Simona Parrinello en Gianluca Di Ienno. Zij geven een nog niet eerder gehoorde voorstelling aan jou, waarin de paden van hedendaagse compositie en dichtkunst betreden worden. Deze intense songwriters zullen je inspireren, mits je op tijd reserveert natuurlijk via info@dramtune.com!  Aanvang: 18.00 uur.

Café Yil – Prins Willemplein 1

Muziekliefhebbers kunnen sinds kort terecht bij de nieuwe podiumlocatie Café Yil. De bekende horecagelegenheid op het Prins Willemplein is getransformeerd in een prachtig en sfeervol café waar jeonder het genot van een huisgemaakt hapje, een cocktail of een goed glas wijn een perfect feestje, borrel of live muziekmiddag kunt houden en meemaken. Zondag 1 december is de volgende artiest (surprise) te bewonderen vanaf 15.00 uur.

Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92

Muzee Scheveningen programmeert in het seizoen sterke formaties in de serie Friday Night Jazz. Pianiste/zangeres Heleen Schuttevaêr is de sophisticated lady of swing van de Nederlandse jazz. vrijdag 6 december neemt zij accordeonist Rik Cornelissen als gast mee. Deze combinatie leidt tot een sfeervolle reis van oost naar west met zonnige bossanova, blues, jazz classics, een snufje gipsy jazz, Franse swing van Richard Galliano, tango van Astor Piazzolla en zelfs een muzikaal juweeltje van Griekse bodem. Een must see om 20.30 uur! En of dit niet genoeg, is komt de Scheveningse Lichtekooi der Zangkunst Coba met haar Cobats een bijzonder voorstelling ten beste geven op zaterdag 7 december. Coba in Rouw is een eenmalig liedjesprogramma dat speciaal is samengesteld in verband met de opening van de tentoonstelling ‘Rouw, Begraven op Scheveningen’. Laat je verrassen door Coba’s keuze uit bekend en onbekend repertoire van alle tijden met afwisselend prachtige, komische, en aandoenlijke teksten die op welke wijze ook een link hebben met de dood. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen, want Coba geeft een ongedwongen, positieve en gezellige draai aan dit thema. Aanvang: 19.15 uur. Wij benadrukken om tickets te bestellen voor beide concerten nu het nog kan!

De Pier

Wederom top-DJ’s dit weekend op De Pier: DJ Friss is er voor je op vrijdag 6 december tijdens de ‘Lighthouse Music Collective’ vanaf 16.00 uur. DJ Prosciutto zwengelt de boel aan met zijn hits voor de Saturday Grooves op zaterdag 7 december en Friss keert weer terug voor de Sunday Grooves op zondag 8 december. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur.

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand staat er in Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160 in de jachthaven een lekkere coverband te spelen. Op zaterdag 7 december gaan de voetjes hoog van de vloer op de classics van de Haagse Hopjes. Aanvang: 20.00 uur

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van het hoogste niveau op het podium. Op zondag 8 december speelt de Old Session Jazzband, met zangeres Britt Gardien en de Haagse saxofonist Rob Radoux in de gelederen, diverse soorten Jazz, dixieland en blues. Aanvang: 14.30 uur.

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens. Elke eerste woensdag van de maand brengt een wisselende groep artiesten (o.a. de Scheveningse Emmaly Brown) je een grote diversiteit aan nummers tijdens de ‘Wednesday Diners Club’. Een swingend feest dat besloten wordt met de huis-DJ. Aanvang op 4 december is 19.00 uur.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar zijn er elke zaterdag Open Mic-sessies, waarbij je als jonge singer-songwriter een podium krijgt in het aangrenzende café van de winkel. Zaterdag 7 december om 13.00 uur Febby Tasiran wederom sessieleider. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 7 december zit Laurence Fish weer voor je klaar aan de piano om zijn interpretatie van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca te geven. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan deStrandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! De Italiaanse sfeer gaat op de zondagen net zo makkelijk door met met Roberto’s (Galante) Italian Show vanaf 12.00 uur. En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.