Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Waar kun je deze week terecht voor je dosis live muziek op Scheveningen? In de muziekserie Maatschappijpop van Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij, staan Charmplay en Kira geprogrammeerd op woensdag 30 november in de Keizerstraat 67 vanaf 20:30. De Indiepop-band Charmplay speelde één van hun eerste gigs in een uitverkocht Galgenwaard stadion. Daarna volgden al snel voorprogramma-shows voor Niels Geusebroek en Laura Jansen. Met een EP op zak, ruim honderd optredens in Nederland en dertig in Frankrijk, werkt de band nu toe naar nieuwe singles en een album.

“Ik ben een altijd vrolijke, enthousiaste maar ook dromerige muzikante”, vertelt Kira, die schitterde in het televisieprogramma van Giel Beelen De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Zendtijd kreeg zij hierna voldoende bij 3FM, NPO 2 en radio 538, evenals vele optredens. Kira weet haar publiek keer op keer in te pakken met haar mooie luisterliedjes, sprankelende persoonlijkheid en grappige, soms ontroerende verhalen.

In Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 Kun je op 3 december vanaf 16:00 uur blues van de bovenste plank beleven. In de serie ‘Blues Concerts’ staan Bas Paardekoper, Paolo Grobben en Wouter Hooks garant voor een dampende livesessie.

Op het live podium van Saturnus, Keizerstraat 58, kun je op zaterdag 3 december terecht voor overvalste Haagse Rock van Speak Easy. “Door middel van strakke drum- en baspartijen, betoverende gitaarriffs en ijzersterke vocalen weten wij elke locatie om te toveren tot een dikke party”, meldt de band overtuigd. Hoe kan dat ook anders als je het over invloeden hebt van Aerosmith, Golden Earring, Police en Van Halen. De deuren van Saturnus gaan om 20:30 uur open en voor 4 euro ben je al binnen!

Elke zaterdag om 21:30 uur serveert Rootz At The Harbour, Dr. Lelykade 33, een sensationele live gig in de serie ‘Live At The Harbour. Deze week: Willem Bodhi. Ook in The Harbour maar dan elke zondag om 16:00 uur: ‘Perfect Sunday’, met op 4 december de bekende zangeres Joëlle Vierling. Lekker eten, drinken en genieten van goede muziek in de jachthaven van Scheveningen!

Meer informatie op de Facebookpagina’s van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.