Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Waar kun je deze week terecht voor je dosis live muziek op Scheveningen? In de muziekserie Maatschappijpop van Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij, staan HERS en Lisa Luka geprogrammeerd op woensdag 23 november in de Keizerstraat 67 vanaf 20:30. Bovendien vindt er nog een kort verrassingsoptreden plaats van de Engels-Nederlandse singer-songwriter George Boomsma. “HERS is persoonlijk, dynamisch en komt recht uit het hart”, zegt frontlady Roos ten Hoorn. Herkenbare pop? Op het eerste oor wel, maar de eigen songs zijn divers en onderscheidend door de unieke, soulvolle en soms elektronische sound. Hoe deze vierkoppige band dat doet, mag je zelf komen ontdekken in De Maatschappij! De singer-songwriter Lisa Lukaszczyk schrijft onder het pseudoniem Luka haar eigen liedjes. Met haar kleurrijke stem en eerlijke liedjes schetst ze beelden uit haar belevingswereld. Lisa zet een intieme liveshow neer met een grote dynamiek.

Wouter Kiers en Arie Spaans in de John’s Inn

‘Live in de John’s Inn’ wordt elke laatste zaterdag van de maand gepresenteerd door Popagenda Scheveningen. Het wordt weer lekker de pan uit swingen met de band City Lights op zaterdag 26 november! Vier Haags-Scheveningse muzieklegendes spelen op originele wijze akoestische rockovers van de laatste 50 jaar. Wat dacht je van Arie Spaans van de Scheveningse band Suburbs en schrijver van de Di-Rect hit Rollercoaster? Of een van de beste saxofonisten van Nederland, Wouter Kiers, die onder andere toerde met Hans Dulfer? Voeg daarbij drummer Bert Fonderie en bassist Jan den Boer, en je weet gewoon dat je deze topgig van City Lights in de John’s Inn niet mag missen!! Aanvang 19:00 uur in de Gentsestraat 38.

In Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 is het elke zaterdag vanaf een uur of vier muzikaal goed toeven. Op zaterdag 26 november betreedt de bekende toetsenist Michael Eschauzier het podium. Dat doet hij met de al evenmin onbekende muziekvrienden Joaquin Lorenzo en Dean Curtiss. Genieten geblazen! Op het live podium van Saturnus, Keizerstraat 58, wordt er zaterdag 26 november vanaf 18:00 tot 00:30 uur gedanst voor het goede doel! Deze benefietavond start en eindigt met een DJ: DJ Tes Requez opent een junior disco en DJ Roa di Jé eindigt met een knalset! Daartussenin, vanaf 21:00 uur, speelt de band Got it Covered twee uur lang dansbare hits. De entree vóór 20:00 uur bedraagt 5 euro. Erna kom je binnen voor een tientje. De opbrengsten gaan naar The Power Run Project. Dit project biedt vluchtelingen mogelijkheden tot het behalen van sportieve doelen.

Elke zaterdag om 21:30 uur serveert Rootz At The Harbour, Dr. Lelykade 33, een adembenemende live gig in de serie ‘Live At The Harbour’. Deze week: Bobby’s Jam. Ook in The Harbour maar dan elke zondag: ‘Perfect Sunday’, met op 27 november Maureen Green.

En natuurlijk kunnen de muziekliefhebbers hun hart ophalen, of lekker meespelen, tijdens de traditionele Open Mic van Maxcafé Scheveningen aan de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 12, vanaf 12:00 uur.

Meer informatie op de Facebookpagina’s van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.