Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent. En wat een line-up op woensdag 1 november! De avond wordt geopend door Vier muzikanten met een diepgewortelde liefde voor muziek uit de Deep South. Handsome Harry & the Hummingbirds speelt een heerlijk potje broeierige country- en bluegrass. In de band speelt onder andere Myriam West, die tot de finale reikte in het tv-programma van Giel Beelen De Beste Singer-Songwriter van Nederland. De afsluiter deze woensdag maakte in de lente van dit jaar indruk tijdens Het Maatschappijlied, met een dikke finaleplek als gevolg: Jacob & The Everests. Dit keer zijn de mannen terug op Scheveningen met een langere set, om de hele Maatschappij mee te laten delen in hun verhalen. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd om 20.30 uur.

Lunchkamer Den Engel

Op het intieme podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 staan zangeres Tessa van der Ham en gitarist Jasper Mol op zaterdag 4 november te trappelen om de trouwe bezoekers een heerlijk optreden te geven. Zij worden hierbij begeleid door good old Paolo Grobben en drummer Chris van der Croft. Onder het genot van een borrel en een hapje geniet je van deze show vanaf 16.30 uur.

Saturnus

In popzaal Saturnus, Keizerstraat 58, staat de hardrock- en metalfan op zaterdag 4 november een heet avondje te wachten met een dubbele show. De opening wordt verzorgd door een jong en high energy rocktrio uit Haarlem: Operation Hurricane. Hun songs zijn doordrenkt met invloeden uit de classic rock/grunge en de moderne rock. De Haagse heavy rock/metalband Temple Renegade is de ruige, harde en melodieuze afsluiter. “Na onze tours in Frankrijk en Engeland vorig jaar, zijn wij druk bezig met het opnemen van de tweede EP ‘Void Machine’, optreden in Nederland én het plannen van de volgende Engelse tour in 2018. Maar zaterdag is Temple Renegade exclusief voor Scheveningen-Dorp. Dus mis het niet”, meldt drummer Sander van Elferen vol overtuiging. De deuren van Saturnus gaan om 20.30 uur open. Showtime is 21.00 uur.

Jachtclub ’t Spuigat

Stop 2 jonge honden en 2 oude rotte rotten met gruwelijk veel muzikaal talent in de blender. Drie keer raden wat eruit komt: juist, The Big Hairy Motherfuckers met vunzige, maar oh zo aanstekelijke en powervolle uitvoeringen van de Beastie Boys, de Stones, Brood, Bowie, The Kinks, Talking Heads, Black Sabbath en nog veel meer! Beter mis je deze niet in dat oergezellige clubhuis aan de jachthaven van Scheveningen: ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Aanvang: 19.00 uur.

Rootz at the Harbour

Zaterdag 4 november om 21.30 uur ga je lekker los met ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Op zondag 5 november vanaf 16.00 is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van Marloes Anijs en Alejandro de la Haya. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

Een uitstekende combinatie komend weekend op De Pier: bier en live muziek tijdens het Schevenings Bierfestival Schuim! Dit tweedaagse festival begint zowel op zaterdag 4 als zondag 5 november al om 12.00 uur. De muzikale noten komen op zaterdagmiddag van de formatie Convoi Exceptionnel en op zondagmiddag van The Crimson Kings. Deze laatste band speelt fijne country en folk.

Brouwcafé De Hofnar

De ‘Feel Good Harbour Sessions  goes Texas Acoustic’ op zaterdag 4 november, met Douglas Greer & Dick LeMasters uit de USA! Akoestische live muziek in de 2e Binnenhaven, tijdens je warme gerechten in Brouwcafé De Hofnar. Hoe gezellig is dag? Aanvang aan Dr. Lelykade 28 is om 20.30 uur.

Muzee Scheveningen

In de serie ‘Wereldmuziek in Muzee’ heeft het prachtige museum in de Neptunusstraat 90-92 een bijzonder optreden geprogrammeerd op zondag 5 november om 15.30 uur: Luna Zegers. In 2015 studeert deze zangeres af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamencozang aan het prestigieuze conservatorium ‘ESMUC’ in Barcelona, met de volledig door haarzelf geschreven (teksten & muziek) eindexamenvoorstelling ‘Entre Dos Mundos’ (Tussen Twee Werelden). Begeleid door een gitarist en flamencodanseres, is dit een unieke kans om deze internationale artieste te zien en te horen in de intieme setting van Muzee Scheveningen!

Hudson Statenkwartier

Iedere eerste zondag van de maand kun je genieten van live jazz in de serie ‘Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling: Hudson Statenkwartier, Aert van der Goesstraat 21 van 16.00-20.00 uur. Op zondag 5 november vind je in de line-up John Marshall (trompet), Paul van der Feen (saxofoon), Jeen Rabs (gitaar), Remco Hofman (piano), Wim v Wijngaarden (bas) en Barry Olthof (drums).

Restaurant Tasca

Op zaterdag 4 november speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 4 november, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.