Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent. De line-up woensdag 25 oktober liegt er niet om: Deltablues, oer-rock ’n roll en countryrock, geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis, uitgevoerd door Belle of Louisville. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelen deze geluiden aanstaande woensdag aan in Scheveningen-Dorp, Keizerstraat 67. Aanvang is zoals gebruikelijk om 20.30 uur.

John’s Inn

Popagenda Scheveningen presenteert elke laatste zaterdag van de maand ‘Live in de John’s Inn’. Klein en intiem? Wat dacht je van groot en overdonderend! The Bigger Band is een hele grote, vet spelende coverband, inclusief 2 wereldzangeressen en dampende blazerssectie. Van Bruno Mars tot Joe Cocker, van Pharrel tot The Rolling Stones, het staat altijd als een huis! Hits van vroeger worden vol energie afgewisseld met de hits van nu. Beter mis je deze niet in die gezellige kroeg in Scheveningen-Noord: John’s Inn! Aanvang in de Gentsestraat 38 is 19:00 uur.

Lunchkamer Den Engel

Op zaterdag 28 oktober cultuur van hele andere aard in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50: Van Piekeren! Dit Utrechtse kleinkunstgezelschap vermaakt, ontroert en beschouwt middels prachtige, maar ook scherp aangesneden songs. Aanvang is zoals altijd om 16.30 uur.

Rootz at the Harbour

Zaterdag 28 oktober om 21.30 uur ga je lekker los met ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Op zondag 29 oktober vanaf 16.00 is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van Mirte & Brian Uphus. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

Op zaterdag 28 oktober vindt er een bijzonder festival plaats op De Pier voor doven, slechthorenden èn horenden: MuteSounds. MuteSounds neemt je mee in een droomwereld en zorgt keer op keer voor een verrassing. Zo voel je de muziek op een echte trilvloer, word je overvallen door theaterperformances en kun je interactieve installaties uitproberen. Dit alles op de beste muziek. Ook kun je een gratis basiscursus gebarentaal volgen, zelfs in meerdere talen! Dit spektakel begint al om 12.00 uur en eindigt pas om 03.00 in de nacht! Op zondag 29 oktober ga je vervolgens lekker loungen vanaf 14.00 uur op het Pierpodium met DJ Lao Lao achter de draaitafel.

Brouwcafé De Hofnar

De ‘Feel Good Harbour Sessions’ van Brouwcafé De Hofnar heeft op zaterdag 28 oktober de singer-songwriter Gijs (Gisen) op het podium. Akoestische live muziek in de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 28, tijdens je warme gerechten. Lekker toch? Gijs start zijn show om 20.30 uur.

Jorplace Beach Hostel

De winterse maanden breken weer aan. Voor warmte, gezelligheid én live muziek zit je dit weekend helemaal goed bij Jorplace Beach Hostel in de Keizerstraat 296. Vrijdag 27 oktober opent Café De Zeeman om 22.00 uur weer zijn deuren met DJ’s Niek ta Mere en Vruchtenhagel achter de wheels of steel, een dag later (zaterdag 28 oktober) gevolgd door Pat Smith die de plek achter de DJ-boot overneemt in de serie ‘Where the Wild Things Are. Pat start zijn eerste set om 20.00 uur. Niet missen dus!

Dok28

De laatste vrijdag van de maand is weer aangebroken. Dat betekent live muziek in Dok28, Dr. Lelykade 28B! Een bijzonder optreden want vader en dochter vormen het muzikale duo van de avond: Maureen en Derk Groen.  Maureen is opgegroeid in een huis waar de klanken van de sixties & seventiesmuziek nog natrilde. Zelf heeft ze haar eigen tijd en geschiedenis eraan toegevoegd. Joss Stone en Amy Winehouse natuurlijk, en ga zo maar door. Als bezoeker is het een feest der herkenning. Start je weekend dus goed in de 2e Binnenhaven vanaf 20.00 uur!

Restaurant Tasca

Op zaterdag 28 oktober speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 28 oktober, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.