Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

In het najaar tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent.

Op woensdag 11 oktober ontvangt Scheveningen-Dorp een bekende Indie rockband uit Engeland, die in de maand oktober op tour is in Nederland: Echotape! Waar deze band speelt, is het altijd feest. Niet missen dus in de Keizerstraat 67. Aanvang is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Muzee Scheveningen

In de serie ‘Friday Night Jazz’ verwelkomt Muzee Scheveningen op het podium in Neptunusstraat 90-92 een grootheid uit New York: vibrafonist Steve Nelson. Van hem wordt gezegd: ‘He soothes the senses and relaxes the soul’, dus dat belooft wat. Nelson wordt begeleid door pianist Rob van Bavel, Joris Teepe op contrabas en drummer Hans Braber. Kom vrijdag 13 oktober vanaf 20.30 uur die ‘Big Apple’-sfeer proeven, te midden van de oud-Scheveningse museumstukken.

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Op zaterdag 14 oktober is vaste gast Michael Eschauzier het middelpunt van de muzikaliteit in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50. Met zijn ‘friends’ Ron van Etten en Paolo Grobben zet deze begenadigde toetsenist vanaf 16.30 uur het sfeervolle podium in vuur en vlam. Ook op zaterdag 14 oktober, maar dan om 21.30 uur, kun je weer terecht in de jachthaven van Scheveningen voor ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. Op zondag 15 oktober vanaf 16.00 is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek van de zusjes Saskia & Maaike Koele. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

Tijdens de ‘Borrel met Oppas’, vrijdag 13 oktober vanaf 16.30 uur, wordt De Pier muzikaal omlijst door de Huis-DJ. Ook op zaterdag 14 en zondag 15 oktober doe je er goed aan De Pier te bezoeken. Ruim baan voor de Salt Market van Kreativ Events. Deze hippe markt gaat altijd samen met de beste live muziek. Aanvang op beide dagen is 12.00 uur.

Jorplace Beach Hostel

Op vrijdag 13 oktober vanaf 17.00 is het Visjesavond in Jorplace Beach Hostel, Keizerstraat 296! Kom lekker een visje happen, die Johnny den Heijer op traditionele wijze voor je gaat bakken. Daarna ga je lekker uit je pan op de muziek van Moon Unit en Tumbleweed!

Brouwcafé De Hofnar

The Acousticurls kennen wij van meerdere Haagse acts, zoals HERS. De twee gekrulde ladies, Roos ten Hoorn en  Sophie Anglionin, spelen op zaterdag 14 oktober in Brouwcafé De Hofnar subtiele interpretaties van singer-songwriters als Norah Jones, Adele, en John Mayer. Ze begeleiden zichzelf op gitaar en toetsen, en spelen cajon voor de nodige groove. Aanvang aan de Dr. Lelykade 28 is 20.30 uur.

Restaurant Café de Bayonne

Bij Restaurant Café de Bayonne, direct naast Meneer Chocola, vindt op zaterdag 14 oktober ‘Fête de Bayonne’ plaats. Dat betekent: Baskisch eten, lekker wijnen en muziek van Espresso Records. Dit bijzondere feest in de Keizerstraat 124 begint om 17.00 uur.

Max Guitar

Muzikanten en muziekliefhebbers zijn zaterdag 14 oktober van 13.00 tot 17.00 uur meer dan welkom bij Max Guitar aan de Dr. Lelykade 12. Dan leidt het Scheveningse talentvolle duo Something like Sunshine weer de Sunshine Sessions. De vorige editie was een succes! Wil jij deze zaterdag meespelen? Stuur dan een e-mail naar sunshinesessions1@gmail.com.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 14 oktober speelt pianist Laurence Fish op zaterdag 14 oktober in Restaurant Tasca zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 14 oktober, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.