Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

World Forum The Hague – Churchillplein 10

Na de compleet uitverkochte avond in het World Forum Theater vorig jaar komt de 9-mans formatie Night Fever vrijdag 24 januari opnieuw naar Scheveningen met ‘Nights on Broadway’: een 2,5 uur durende show vol Bee Gees hits, een decor van LED walls en een bekende gastzangeres. In dit grootse spektakel komen alle wereldberoemde songs van het trio voorbij, inclusief de nummers die zij schreven voor onder andere Frankie Valli, Barbra Streisand en Dolly Parton. De show staat als een huis en is een must see voor iedere Bee Gees liefhebber. De avond wordt afgesloten met een afterparty in de foyer. Aanvang: 20.00 uur

Club Westwood – Laan van Poot 7

Bij de Westwood kom je altijd aan je trekken wat betreft hits uit de jaren 70, 80 en 90. Zet daarom de

januari-editie van Westwood Classic op zaterdag 25 januari maar vast in je agenda. Vanaf 21.00 uur gaat het gas erop met optredens van DJ’s Ome Steef & Jen Min Lau, Nomadd (De Tijdmachine) en good old George Baker met al zijn grote hits! Hij is weer fijn!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

De laatste Tribute-gig in De Maatschappij op woensdag 22 januari is er niet zo maar één: Spirit of Woodstock is een energieke live band die de vibe van de woelige sixties en seventies laat herleven in Scheveningen-Dorp. Kom maar door met die classics van The Who, The Beatles, The Beach Boys, The Doors, Derek & the Dominos, The Kinks, Cream, The Monkees, The Zombies, Elvis Presley, Wings, Deep Purple en vele anderen. Weinig acts die daadwerkelijk in de line-up van Woodstock hebben gestaan, maar het gaat hier om de ziel van dit beroemde festival. Aanvang: 20.30 uur.

John’s Inn – Gentsestraat 38

Het gezelligste Café van Scheveningen-Noord geeft jou een heerlijke mix van funk, jazz, soul, blues en rock! De powervolle zangeres Bianca ‘Crazy Mama’ Netten, gitarist The Bootz én band laten het zweet tappelings van je voorhoofd lopen als je op de dansvloer losgaat. Beter mis je deze eerste spetterende gig in 2020 niet: Crazy Mama & The Bootz XL!

Route 66 – Badhuisstraat 222

Zaterdag 25 januari staat route 66 in het teken van de Carita De Niño EP Presentatie. De act Dis, Dat ‘n’ D’Udda speelt een mix van Americana, Folk, Rhythm & Blues, Gospel, Soul, Rock ‘n’ Roll, Country, New Orleans Jazz and Bluegrass. Aanvang: 20.00 uur. Zondag 26 januari is het weer traditioneel jammen geblazen vanaf 15.30 uur, dit keer onder leiding van Lili DeSoto. Zing of speel je mee? De Acoustic Jamsession op dinsdag 28 januari doet het ook goed. Zeker als de superfunky Alejandro de la Haya de sessie leidt. Aanvang is om 20.00 uur.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Een supertrio op zaterdag 25 januari in de warmte van Den BEngel in het Statenkwartier: Hank & Cash! Arie Spaans, Remco Prins en Jan Den Boer nemen je mee op reis naar de Americana met de befaamde songs uit vroeger tijden van de grootheden Hank Williams en Johnny Cash. Een heerlijke middag op hoog muzikaal niveau. Niet missen dus vanaf 15.30 uur.

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58: YMCA Bandpresentatie

De liefhebbers van de hits uit de eighties en nineties zitten goed op zaterdag 25 januari met de grote ‘80’s & 90’s Disco Party’. Haal die dansschoenen maar uit het vet! Vanaf 20.30 swing je naar binnen.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Donderdag 16 januari staat er vanaf 18.00 uur meer dan 30 jaar blues met hart en ziel op het podium. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt ‘Big Bo’ Brocken zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, ‘cigarbox’ en een drumkitje, Naast eigen werk speelt Bo voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40, vlotte Ragtime en doorleefde Delta Blues. Het duo Scott & Young speelt op zondag 26 januari verhalende Folk met Country invloeden. Fijne luisterliedjes, gekenmerkt door meerstemmige zanglijnen en teksten die moeiteloos tot de verbeelding spreken. Schuif lekker aan om 17.00 uur!

Café Tante Knier – Keizerstraat 56

De broers Michael van der Plas en Rene Vink geven op zaterdagavond 25 januari een prachtig muzikaal eerbetoon aan hun vader, de door velen zeer geliefde Scheveningse horecaondernemer en muzikant Huib Vink. Dan wordt ook het speciaal voor pa geschreven lied ‘Mijn Schaduw in de Kou’ door beide broers vertolkt. Het eerbetoon voor hun vorig jaar november overleden vader en de daarbij behorende single-presentatie, is gelijk een benefiet voor hun moeder Marianne die alleen is achtergebleven. Meerdere artiesten werken vrijblijvend mee aan deze bijzondere avond, aanvang 20.00 uur, zoals voormalig Popstars-winnaar Dean Saunders, Frank Ashwin en Henna Grunholz. Om 22.30 uur wordt een minuut stilte in acht genomen, gevolgd door twee zangopnames van Huib Vink zelf en de presentatie van de single, die door zanger en producer Frank van Etten is geschreven. De avond wordt met alle respect rustig opgebouwd, waarna een groot feest zal uitbarsten.

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

Bij Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in) in het Statenkwartier kun je vanaf 2020 elke laatste zondag van de maand lekker dansen en een feestje vieren vanaf 17.00 uur. De spits wordt op zondag 26 januari afgebeten door de bekende Haagse DJ die weet hoe hij de mensen op de dansvloer houdt met een bruisende party: Jen Min Lau! Let’s dance!

De Pier

Het weekend boven zee qua live muziek begint op zaterdag 25 januari vanaf 14.00 uur met de Saturday Grooves van de 2 Heeren. Zondag 26 januari zorgt DJ Friss voor hele chille Sunday Grooves Aanvang: 14.00 uur.

Stichting Centrum – Violenweg 2

Een super hippe night beleef je op vrijdag 24 januari bij ‘DinnerKafe at Villa K’ van Stichting Centrum.

De acts William ‘Bilwa’ Costa, Kamil Korolczuk en Marco Manconi zorgen voor onverwachte shows, vol tape loops, ‘field recordings’, ‘graphic scores’, ‘modular synths’ en elektrische gitaren. Vegan food liefhebbers kunnen ook hun vingers erbij aflikken. Aanvang: 19.00 uur

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 26 januari is de formatie EemJazz er voor de echte jazzliefhebber. Aanvang: 14.30 uur.

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist krijgen jonge singer-songwriters elke zaterdag een podium in het aangrenzende café van de winkel tijdens de Open Mic-sessies, onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 25 januari om 13.00 uur kun je weer gezellig aanschuiven en genieten van het talent. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Big Bell Scheveningen – Strandweg 41 boulevard

Elk weekend op vrijdag en zaterdag krijg je in de Big Bell op de boulevard een heerlijke coverband naast je eten en je drankje. De lekkere coverband Twice geeft je hits van alle jaren op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari vanaf 20.00 uur!

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Tijdens je diner bij Encore op donderdag 23 januari kun je vanaf 18.00 uur heerlijk meezingen tijdens het evenement ‘Encore houdt van Hazes’. Peter Beense is de gastvocalist. Reserveer je tafel maar vast.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 25 januari vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam en Brasserie Palace

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. En op zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je zoals altijd van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.