Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Kunst & Cultuur op Scheveningen Festival

Op vrijdag 31 augustus houdt Cultuuranker Muzee Scheveningen open huis met gratis optredens van bekende artiesten, als onderdeel van het UIT Festival Den Haag. Zaterdag 1 september staat volledig in het teken van het ‘Kunst en Cultuur op Scheveningen Festival’, hét festival voor jong en oud op Scheveningen met vele gratis optredens en activiteiten in en rond de Oude Kerk in de Keizerstraat. Wat betreft live muziek speelt Ed Struijlaart op vrijdag (check het volledige programma voor de vrijdag hier: www.facebook.com/events/2112183862438633). Op het programma voor zaterdag tussen 12.00 – 17.00 staan o.a. De Sunshine XL Sessions, onder leiding van het duo Something like Sunshine, en Kees Kingsize.

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ is er volop van muziek te genieten deze zomer. Nog net niet op het podium geboren maar het is wel zijn thuis: Serge Naberman, bekend als gitarist-zanger van PlusSupportAct, Mooie Meneren en Rebelstar. Nu solo op woensdag 29 augustus voor Scheveningen-Dorp met een Rock Top 100 repertoire! Zet ‘m in je agenda. Aanvang is 20.30 uur.

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 1 september vanaf 14.00 uur speelt de Haagse singer-songwriter en multi-instrumentalist Thomas Triemstra zijn Indie-songs. Zijn karakteristieke stem zal indruk maken in die typische Byron-sfeer. Intiem en onversterkt. Wees welkom!

Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 30 augustus ga je er na de slibtong met antiboise voor slechts 7,50 euri weer goed voor zitten met Klara en Michael en hun ‘coffee sessions’  Reserveer wel op tijd je plek!

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Het seizoen in Saturnus wordt heftig geopend op zaterdag 1 september met de formatie IJzeren Maagden, dat een tribute brengt aan het Iron Maiden-album A 7th son of A 7th Son. Integraal dus. Daarnaast zullen de metalmannen ook nog andere songs van deze legendarische band ten gehore brengen. Aanvang: 20.00 uur.

De Pier

DJ JUR opent de maand september én het weekend op zaterdag 1 september vanaf 14.00 op het Pierpodium. In de serie The Lighthouse Music Collective draait DJ Elin Valery haar tunes boven zee op zondag 2 september. Aanvang dan is 16.00 uur.

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Een super line-up, te gekke entertainment, bus-service en ‘the amazing vibe of the Bad Habits organisation’ op vrijdag 31 augustus vanaf 21.00 tijdens ‘Troublemakers at Whoosah’! Diaz & Bruno,
Sam Blans, Badd Dimes, Renato S en Julien romeo draaien de tent aan flarden. De show wordt gehost door Mc Vega en Djo G. Er zijn alleen nog tickets aan de deur te verkrijgen.

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Dat Colorado Charlie het gas erop houdt moge inmiddels bekend zijn. La Terrazza is de wekelijkse vrijdagmiddagborrel vanaf 17.00 uur. ‘Wicked Jazz Sounds neemt het om 21.00 uur moeiteloos over op 31 augustus. Dit muzikale platform beleeft jazz in de meest brede zin van het woord. Voor hen is het een genre waar vele andere muziekstromingen uit zijn voortgekomen. Dit ga je vanavond dan ook horen met DJ Phil Horneman (dj), zangeres Berenice van Leer en Jeff Hollie op sax in de line-up.

De grootmeester van het beste elektronische geluid van nu, Karotte, neemt je op zaterdag 1 september maar liefst 5 uren mee in de mix van tech-house naar Acid en van Acid de diepe krochten van zelfs Trance in. De warming-up begint al om 20.00 uur. De Natataj Beach Party is uitgegroeid tot een succes. De editie op zondag 2 september begint met Ecstatic Dance om 14.00. Vrije expressiedans op de heerlijke global beats van dj Goldmund. Niet praten, maar elkaar ontmoeten in de dans. Of gewoon lekker in je eentje los gaan. Vanaf 16.00 brandt het spirituele festival los met natuurlijk ook een dosis live muziek. Op het programma staan Dj’s Shanto, Caroline en Iradi.

The Shore – Strand Noord 2A

In samenwerking met Clubhopping The Hague 2018 organiseert The Shore op zaterdag 1 september ‘Hiphop Rewind x Clubhopping’. De twee subculturen ‘surf’ en ‘hiphop’ worden bij elkaar gebracht door middel van een ‘Beach Break 1 on 1 Battle’ met de crème de la crème van Den Haag en omstreken, onder leiding van David Schoch (PIP Den Haag). Vervolgens staat DJ Friss klaar om je mee te nemen door de hiphop muziekgeschiedenis. Gaan dus! Aanvang is 21.00 uur

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Het Dramtune-Concept van Sandro Bruti is uniek: verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en natuurlijk muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zondag 2 september vanaf 16.30 uur is het weer raak met een Casa Bruti-sessie, vol originele composities van de Australische pianovirtuoos, componist en zanger Hue Blanes en de Argentijnse saxofonist en multi-instrumentalist Kenny Talkowski Spector. Hun brede repertoire is voornamelijk geïnspireerd door jazz, maar ook door wereldmuziek, klassieke en hedendaagse muziek. Nog nooit een Dramtune-sessie meegemaakt. Dit is een uitgelezen kans om een prachtige muzikale reis te combineren met uitstekend Italiaans eten en de intieme omgeving van Casa Bruti. Wij raden je aan om nog snel te reserveren via info@dramtune.com.

Hudson Statenkwartier – Aert van der Goesstraat 21

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier. Op zondag 2 september vanaf 16.00 is het genieten geblazen met de sessie van Rene ten Cate (vibrafoon) en trompettist Kees Kamphuis. De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op drums. Na 18.00 uur is er een jamsessie. De toegang is gratis.

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 1 september vanaf 19.30 uur ga je ouderwets rock ’n rollen met De Haagse Hopjes!

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 1 september speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 1 september, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.