Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

Ook tijdens de zomermaanden, in de serie ‘Live in De Maatschappij in summertime’, is café De Maatschappij hét podium op de woensdagavond voor de beste muziek. Deze serie wordt op 30 augustus weergaloos afgesloten door Scheveningens populairste artiest: Pat Smith! Hij speelt en draait De Maatschappij naar tropische sferen met zijn ‘Reggae Covers And Tunes All Night’…..beter mis je dit niet! Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk om 20.30 uur.

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

‘Michaels Choice: Lucky Man’ is op zaterdag 2 september de gelegenheidsformatie, waarmee de bekende Haagse toetsenist Michael Eschauzier het podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 bevolkt. Om 16.30 is hij gereed voor een fijne show met zijn matties Jaap en Stephen Mooibroek . Ook op zaterdag 26 augustus, maar dan op het podium van Rootz at the harbour, Dr. Lelykade 33, kun je om 21.30 uur genieten van lekker live muziek. Zondag 3 september vanaf 16.00 uur is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met een singer-songwriter (bij het online gaan van dit weekoverzicht was het programma nog niet bekend).

Dramtune: Casa Bruti Session en aan De Waterkant Westbroekpark

Stichting Dramtune van Sandro Bruti maakt overuren dit weekend. Vrijdag 1 september ontvangt Sandro jou gastvrij in zijn Casa Bruti aan de Haarlemsestraat 20 (hoek Harstenhoekweg). Je kent het concept inmiddels: de ideale combinatie van homemade Italiaanse specialiteiten, vele whiskysoorten en bijzondere muziek. De unieke klanken worden deze avond geproduceerd door de Chileense folksinger-songwriters Michel Barros Bessone (op Charango) en Tomás Veloz en de Italiaanse folkband LA TRESCA. Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts 20 euro. Aanvang is 18:00 uur. Reserveren via info@dramtune.com wordt aangeraden, om niet achter het net te vissen!

Elk jaar is Theeschenkerij De Waterkant in de Rozentuin van het Westbroekpark gastheer voor Dramtune. Zo ook op zaterdag 2 september van 16.00 tot 22.00 uur. Naast alle Dramtune-lekkernijen geniet je van LA TRESCA en een ware Ierse legende op Accordeon: David Munnelly. Let op: het voorprogramma wordt al om 14.00 uur verzorgd door het duo Tweespalt. Het tweetal speelt Nederlandse en Franse liedjes, gecombineerd met een vleugje kleinkunst.

Saturnus

Het seizoen van Saturnus wordt op zaterdag 2 september geopend door de frisse Haagse Rockband Crescent! Aanvang in de Keizerstraat 58 is 20.30 uur. De support act wordt nog aangekondigd.

De Snoeshaen

In de Keizerstraat 97 ga je op donderdag 31 augustus van 20.00 tot 00.00 uur in Café De Snoeshaen lekker uit je bol met de Snowburner & Cooper. Dat betekent Stonerrock, poppunk en punkrock! Oordoppen in en gaan! Niet te missen.

De Pier

Twee dagen lang staat De Pier in het teken van het Bourgondische leven. Je kunt volop genieten van heerlijke, authentieke en unieke producten. De Pier wordt omgetoverd tot een knusse markt waar je aan het juiste adres bent voor een mix van vintage en zelfgemaakte pareltjes. Uiteraard zal het aan live muziek niet ontbreken.

Brouwcafé De Hofnar en STeam
De broers Cees en Karel maken al jarenlang eigen songs en lekkere covers. Zo ook zaterdag 2 september vanaf 20.30 uur op het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28. Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september zoals gebruikelijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Whoosah Beachclub

In de danceserie ‘Whoosah by Night’ ga je op zaterdag 2 september weer los met de beste DJ’s, van 21.00 uur tot aan het ochtendgloren! De line-up bij Whoosah Beachclub is ook niet misselijk: Joris Voorn, Warren Fellow en Edwin Oosterwal staan achter de DJ-boot aan het Zwarte Pad 66. Whoosah gaat op zondag 3 september vrolijk door met ‘Modular at the Beach’, met de DJ’s Hunee, Orpheu the Wizard, Pohon en Modular DJs. Aanvang is om 18.00 uur.

Beachclub Wow

Beachclub Wow aan het Zwarte Pad 58 heeft een spectaculaire artiest in de line-up van zaterdag 2 september: de House-legend Erick E! Zon, zee, strand en de lekkerste houseplaten van toen en nu. Wat wil je nog meer.

The Fat Mermaid

De ‘Fat Friday’ van The Fat Mermaid aan de strandweg  19 is er weer een om in te lijsten: Jimi Hooker & Tim Padmos aka Theebs maken je op vrijdag 1 september van 19.00 tot 02.00 uur gek met hun soul, funk, disco, boogie, House en tropical dancemuziek!

Hudson Jazz Sessies

Iedere 1e zondag van de maand, dus ook op 3 september, LIVE JAZZ in de Hudson, Aert van der Goesstraat 21, van 16.00 – 20.00 uur. Een line-up om van te smullen: Bert Boeren (trombone), Job Helmers (sax), Olivier van Niekerk (gitaar), Vincent Koning (gitaar), Remco Hofman (piano), Wim van Wijngaarden (bas) en Barry Olthof (drums). Genieten geblazen voor de jazzliefhebbers!

Restaurant Tasca en Brasserie Palace

De zanger-gitarist Gregory Michael speelt tijdens het diner in Restaurant Tasca, Ankerstraat 2, op woensdag 30 augustus ‘classic songs door de jaren heen’. Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 2 september met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Op zaterdag 2 september, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.