Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Historisch Festival Scheveningen – Keizerstraat

Tijdens de derde editie van het Historisch Festival Scheveningen zullen het verleden en het heden weer samen vallen in het oude dorp van Scheveningen. Op zaterdag 18 augustus 2018, tussen 11.00 en 17.00 uur, neemt het festival de bezoeker mee door de geschiedenis van Scheveningen met een aantal bekende en minder bekende historische taferelen. Live muziek neemt zoals de voorgaande edities ook een belangrijke plaats in. Geniet van onder andere De Scheveningse Coba, Hank & Cash (Arie Spaans en Remco Prins), Quiet Colours, Pagaja, Susanne de Rooij als Marilyn Monroe, Something like Sunshine, Philip Kroonenberg en Dean and the Moonboys!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ is er weer volop van muziek te genieten deze zomer. De intense zanger en gitarist Willem Bodhi gaat weer tot het uiterste op het sfeervolle podium van De Maatschappij. Hij zet Scheveningen-Dorp in vuur en vlam met zijn pure muzikaliteit. Dat betekent: genieten! Aanvang is 20.30 uur.

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 18 augustus vanaf 14.00 uur speelt en zingt de Belgische singer-songwriter Aurore Francart, die door het muzikale leven stapt onder haar artiestennaam The Early Spring. Haar universele Indiefolk neemt je mee naar haar persoonlijke avonturen en passies op het gebied reizen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Intiem en onversterkt. Reden genoeg om Byron Bay met een bezoekje te vereren.
Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 16 augustus doe je jezelf eerst tegoed aan de noodles met miso-zalm en sesam dressing. Het eten laten zakken doe je tijdens het optreden van Jonne Vela. Zij maakt ‘storytelling songs, met een groovy soulful sound’. Bij sommige liedjes kun je heerlijk wegdromen, met andere songs krijg je zin om te bewegen. Krijg je er al zin in? Reserveer dan op tijd je plek!

De Pier

Het is volop Internationaal Vuurwerkfestival en Jazz Aan Zee wat de klok slaat op De Pier. Tijdens de live muziek heb je ook nog eens de beste plekken voor het vuurwerk! Je weekend boven zee begint op vrijdag 17 augustus op de tunes van DJ Elin Valery. Hij draait vanaf 20.00 uur. De zaterdag biedt zelfs ruimte voor twee DJ’s: Cassus en Friss. In de serie ‘Jazz aan Zee’ spelen het Alba Careta Quintet en Smoke aan de Foodboulevard op zondag 19 augustus. Een uitstekend muzikaal weekend dus!

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Het beruchte PIP-collectief neemt Whoosah over op vrijdag 17 Augustus. Dan is het tijd voor het vervolg van hun zomerromance, deze keer met twee mannen van een zeker kaliber: Detroit Swindle. Dit duo geeft altijd party-garantie tijdens clubavonden in PIP en daarom slaan zij opnieuw de handen ineen, maar dit keer op het mooiste strand van de wereld! Aanvang: 20.00 uur

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

In tegenstelling tot vorig weekend zet Colorado Charlie dit weekend het gas erop! Het weekend begint al op doderdag 16 augustus met ‘Excess On The Beach: Back To The Roots’. Vanaf 17.00 uur trek je ‘m door met Ankytrixx, Jayzo, Zett Feral, Peter S b2b, Jeroen de Wolf, SHDOW en ReyReese. Na de vrijdagmiddagborrel ‘La Terrazza’ is het om 21.00 uur tijd voor jouw ‘5 minutes of fame’ tijdens de ‘Karaoke in het Zand’. Je kunt er zelfs prijzen mee winnen, beoordeeld door een heuse jury! Zaterdag 18 augustus komen de fans van Oldschool R&B en HipHop volledig aan hun trekken op het strand met ‘Notorious at the Beach’, met in de line-up onder andere Lee Millah, datfoolarmando en Cassius Verbond. De host van de avond is MC Nevsdeboi. Aanvang is al om 12.00 uur. De zondagen staan bij Colorado Charlie voor extra lange sets. Op 19 augustus vanaf 19.00 uur zijn Boris Werner en Ferro hier verantwoordelijk voor. Zij sluiten het weekend op perfecte wijze af.

The Shore – Strand Noord 2A

Love is in the air bij The Shore (in samenwerking met Lola Bikes & Coffee) tijdens ‘Summer Beach Party’ op zondag 19 augustus. Een dag vol fietsen, surfen, live muziek en meer. Wat wil je nog meer? De live muziek blijft nog even een verrassing, maar spectaculair wordt het zeker. De dag begint al om 08.30 uur met de verschillende onderdelen, maar om 13.30 en om 16.00 treedt een band op.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 18 augustus speelt pianiste Katja Hyunjung Ji haar vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augsutus zoals gebruikelijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 18 augustus, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.