Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ is er weer volop van muziek te genieten deze zomer. Rock & Roll, Country en Americana covers, gemixt met eigen songs. Engels en Nederlandstalig. Dat is Robbert H. Solo, de frontman van The Raspers, in Scheveningen-Dorp op woensdag 8 augustus. Geniet ervan Aanvang is 20.30 uur.

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 11 augustus vanaf 14.00 uur speelt en zingt Ruben de Gilde, oftwel Rubenson. Deze sympathieke singer-songwriter timmert aardig aan de weg, gezien zijn optredens op onder ander Life i Live Festival, A Night Out, Indieburn en Surfana Festival. Nu speelt hij in het hart van Scheveningen, solo, intiem en onversterkt. Reden genoeg om dit super leuke café binnen te stappen.
Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 9 augustus luister en kijk je na je ‘homemade meal’ naar singer-songwriter André Hazel. Deze Arubaanse performer treedt al jaren op met verschillende formaties en gaat daarbij bijna geen stijl uit de weg. De laatste tijd speelt hij echter veelvuldig als solozanger en -gitarist. Benieuwd? Reserveer dan op tijd je plek!

Dramtune: Dramtune at Strandpaviljoen Zuid – Wieringsepad, Slag 11

Het Dramtune-Concept van Sandro Bruti is uniek: verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en Grappa’s én natuurlijk muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zaterdag 11 augustus staat een classic geprogrammeerd bij de jaarlijks terugkerende locatie Strandpaviljoen Zuid. Werkelijk betoverende muziek komt uit de instrumenten en stembanden van de Marco Santos Unity, met percussionist & componist Marco Santos, de legendarische zanger uit Gambia Ebou Gaye Mada op de sabar, Kees Gelderblom op gitaar en zang, Danilo Tavares op bas en Kiki Gomes op gitaar. Maar je krijgt nog meer! Het Italiaanse Folk & Gypsy Jazz duo Folk In Tuscia speelt ook zijn prachtige melodieën. DJ Espresso Records maakt het feest helemaal compleet. Mis deze editie niet! Aanvang: 17.00 uur.

De Pier

Het Internationaal Vuurwerkfestival gaat weer beginnen. De Pier laat dat uiteraard niet ongemerkt voorbijgaan. Sowieso scoor je de beste plekken om het spektakel te aanschouwen, maar daarbij geniet je ook nog eens op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus van de beste DJ’s boven zee! De vrijdag, aanvang 17.00 uur, is in handen van DJ Len Konings & DJ Boy Boogie en op zaterdag nemen DJ Prosciutto & DJ Lao Lao plaats achter de Wheels of Steel. Aanvang dan is 14.00 uur. In de serie ‘Jazz aan Zee’ spelen Kika Sprangers & Martin Fondse en power to the Pipo je uit je dak op zondag 12 augustus vanaf 14.00 uur. Een ding is zeker: je verveelt je geen seconde dit weekend op De Pier!

Beachclub Indigo – Zwarte Pad 65

Dames en heren, Mama Africa goes to the Beach! Na meerdere uitverkochte edities is het op vrijdag 10 augustus het voor voor de eerste Mama Africa Beach editie bij Indigo. Trek die zomeroutfit uit de kast, zet je zonnebril op en dans op de vibe van de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo en meer. Mama Africa is er voor iedereen die houdt van Afrikaanse muziek, dans en cultuur! Aanvang: 20.00 uur

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Whoosah tovert wederom de ‘Vunzige Deuntjes’ uit de speakers op vrijdag 10 augustus vanaf 20.00 uur. Helaas is deze editie nu al uitverkocht. Tickets kun je nog wel scoren voor ‘Zeezout at the Beach’ op zaterdag 11 augustus. Vanaf 16.00 ga je lekker op de sounds van Mall Grab, Woody ’92, Nite Fleit, Jeans, Porto Verde, Bredt en DJ Glenn Glenn.

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

In tegenstelling tot vorig weekend laat Colorado dit weekend de teugels een beetje vieren wat betreft live dancemuziek. Alleen op  zaterdag 11 augustus (buiten de vrijdagmiddag borrel bij goed weer op La Terrazza) staat een party geprogrammeerd, maar dat is er eentje waar je gelijk erg blij van wordt: ‘Happy Feelings op het Strand’! Om 14.00 uur al ga je los op de vrolijkste disco, house & classic hits van, Happy Feelings, Legy & Le Cap, Stenniss, William, Beau Garcon Soundsystem en Discographic. Hengel binnen die tickets!

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 11 augustus speelt pianiste Katja Hyunjung Ji haar vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augsutus zoals gebruikelijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 11 augustus, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.