Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ is er weer volop van muziek te genieten op woensdag 1 augustus. Rascal is een jong bruisend en dynamisch duo, dat zelfgeschreven materiaal combineert met covers van onder andere Kings of Leon, Racoon, Pearl Jam en Foo Fighters. Lekkere muziek dus in Scheveningen-Dorp op de eerste dag van augustus! Aanvang is 20.30 uur.

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 4 augustus vanaf 14.00 uur speelt en zingt Barend Spaan solo en onversterkt op gitaar. Een mooie, ‘kleinere’ versie van zijn formatie Stuck Between, maar zeker net zo mooi! ‘Leef niet naar het einde toe. Geniet juist van de reis’ is de perfecte omschrijving van de songs met frisse sound van deze singer-songwriter.  Geniet maar lekker mee.
Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 2 augustus begin je met het verorberen van kip-kerrie en doperwten, waarna Bauwien Ubbens haar gitaar omdoet en plaats neemt achter de microfoon om je te vermaken met haar eigen songs. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Het Dramtune-Concept van Sandro Bruti is uniek: verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en Grappa’s én natuurlijk muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zondag 5 augustus staat weer een bijzondere avond gepland: Casa Bruti Weeping Session. De artiesten die je laten huilen (van blijdschap) zijn singer-songriter en Maaike Peterse op cello. De avond start om 17.00 uur. Wil je erbij zijn? Reserveer dan om zeker te zijn van een plekje! Dat kan op info@dramtune.com.

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective geeft DJ Jur jou op vrijdag 3 augustus het zetje richting een schitterend weekend. Aanvang: 16.00 uur. DJ Lao Lao geeft dat op zaterdag 4 augustus een passend gevolg tijdens de SummerSounds boven zee. Aanvang dan is 15.00 uur. Zondag 5 augustus start de serie ‘Jazz aan Zee’ met een knaller: Boris van der Lek Quartet, Danny Kegel en Joshua Samson. Kwaliteit vanaf 14.00 uur gegarandeerd! Reden te meer om die mooie Scheveningse Pier weer eens te bezoeken.

Beachclub Indigo – Zwarte Pad 65

Back to the nineties gaan? Dat kan heel goed op zaterdag 4 augustus bij Indigo. Dan start om 18.00 uur ‘Oh! So 90’s: DJ’s met BBQ’! De enige échte 90’s party van Den Haag en Scheveningen, met dit jaar nóg meer gekkigheid dan je van de organisatie gewend bent, zoals de resident DJ’s van De Tempel (BigBooming Bart & DJ Dim). Dus zorg dat je erbij bent enne…..de barbecue is gratis!

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Whoosah levert je zaterdag 4 augustus vanaf 20.00 uur een out of control techno-party. Een nieuw concept met Wouter S., Relativ (voormalig duo Buurman & Buurman), Kim Kaos & Rowan Pierot. Be ready!

Colorado Charlie BeachclubZwarte Pad 64

Het gas gaat er weer op dit weekend bij Colorado Charlie. La Terrazza is eigenlijk altijd aan, en helemaal op vrijdag 3 augustus, aanvang 17.00 uur, met Warren Fellow. De trendy beachclub schakelt moeiteloos over naar ‘Live at the Beach Loonaloop’ op zaterdag 4 augustus vanaf 17.00 uur. Deze happening kun je het best omschrijven als een live electro-organische danceband, Loonaloop, die zich onderscheid met een combinatie van traditionele instrumenten, drums, didgeridoo, viool, zang, synths, samples en loops. Een ware reis naar de verschillende stijlen van de moderne elektronische muziek. Zijn we dan klaar? Neen. Op zondag 5 augustus staat Benny Rodriquez te trappelen om Colorado soul te geven: ‘Give Soul at the Beach’. Aanvang is dan om 18.00 uur.

Clubhuis ’t Spuigat – Kranenburgweg 160

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 4 augustus vanaf 19.30 uur gaat ongetwijfeld het dak er weer af met de formatie The Downsizers!

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 4 augustus speelt pianiste Katja Hyunjung Ji haar vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augsutus zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 4 augustus, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

eer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.