Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

De supertoffe coverband Valium heeft honderden songs in het repertoire. Die lijst is inmiddels uitgebreid met een karrevracht aan The Kinks-songs, waarmee een tribute night gerechtvaardigd is. In de intieme winterse sfeer van jouw Maatschappij pakt Valium op woensdag 15 januari uit met een energieke show zoals je die weinig meemaakt. Aanvang: 20.30 uur.

Route 66 – Badhuisstraat 222

Stilte voor de programmeringsstorm in Route 66. Slechts één avond live muziek deze week en wel de traditionele jamsessie op zondag 19 januari. Onder leiding van Bluesman Henk Bosman kun je meezingen, meespelen of fijn op je barkruk genieten van de muziek. Aanvang is 15.30 uur.

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Het duo Wells Fargo, de akoestische variant van de band Sugar Mama, speelt zaterdag 18 januari een repertoire dat dwars door Bluesland en Americana-terrein snijdt. Van Johnny cash tot Chuck Berry, naar oude Blues en alles daartussenin. Genieten in het hart van het Statenkwartier van Scheveningen vanaf 15.30 uur sharp!

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58: YMCA Bandpresentatie

De liefhebbers van stevige poprockcovers komen zaterdag 18 januari ruimschoots aan hun trekken met twee uitstekende bands. Het Westlandse Second To Last mixt eigen werk met beroemde classics en de formatie Five Past Seven speelt songs van Muse, Foo Fighters en Royal Blood. Aanvang: 20.30 uur.

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Donderdag 16 januari vanaf 18.00 uur brengt het duo Thomas Toussaint (zanger en award-winnend harmonicaspeler) en gitarist-zanger Harm van Essen een repertoire dat diepgeworteld zit in verschillende gebieden van de Verenigde Staten. De songs bestrijken de Delta gedurende de jaren ’30 tot de blues in Chicago en Detroit in de jaren ’80.

Singer-songwriter Fabian speelt op zondag 19 januari Zuidelijke blues-pop met hier en daar een vleugje folk, geïnspireerd door muzikale grootheden als Mississippi John Hurt, J.J. Cale en Tony Joe White. Deze veelzijdige muzikant met Spaanse roots viel positief op door zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter van Nederland, een optreden in De Wereld Draait Door en het voorprogramma van onder andere Eric Bibb. Arrow Classic Rock omschreef Fabian als volgt: “Wat ons betreft in de hoofdklasse van de Nederblues. Gevoel, timing en muzikaal vakmanschap allemaal in één” 

Niet te missen dus vanaf 17.00 uur!

Café Yil – Prins Willemplein 1

Bij het sfeervolle Café Yil is het goed toeven voor fijnproevers en jazzliefhebbers. Op zondag 19 januari speelt het duo Scrabble scherpzinnige en veelal humoristische vertalingen van de teksten waaruit je de beroemde jazz Standards naar boven kunt halen. Terwijl zij zingen hanteren muzikanten Dick Visser en Harry van den Berghe de piano en de sax. Aanvang: 16.00 uur.

De Pier

Boven zee wordt er wat betreft live muziek een klein stapje teruggedaan dit weekend met ‘slechts’ één optreden. De 2 Heeren zorgen echter voor hele fijne Saturday Grooves op zaterdag 18 januari 14.00 uur.

Muzee Scheveningen – Neptunusstraat 90-92

Op zaterdag 18 januari koop je zeker een kaartje voor een geweldig duo dat elkaars werk bewondert: schrijfster Yvonne Keuls is door critici uitgeroepen tot “de pionier van het betere straatverhaal”. Jeannette Scheffer, bekend als haar alter ego Coba, is de innemende zangeres van het levenslied. Voor het programma ‘Twee Zusters in de Kunst en een Hartstochtelijke Heer’ heeft Yvonne uit Jeannettes repertoire liedjes gekozen die haar beurtelings ontroeren en doen schateren en om diezelfde reden koos Jeannette verhalen uit Yvonnes boeken. Ze zingen en vertellen ze eigenlijk voor elkaar, maar tegelijkertijd geniet jij mee. De hartstochtelijke gitarist Rik Fennis voegt hier een extra dimensie aan toe. Aanvang: 20.00 uur. Zondag 19 januari brengt de bekende trompettist Michael Varekamp een ode aan een regelrechte jazzlegende: Chet Baker! Met zijn dromerige sound en blik zou Baker al jong geschiedenis schrijven. Zijn fluwelen stem maakte het plaatje compleet. Klassiekers als My Funny Valentine en But Not For Me kregen in zijn handen een behandeling voor de eeuwigheid. Als vanouds leidt Varekamp het concert in met filmpjes en anekdotes. Joris Teepe uit New York en meesterpianist Jasper Soffers staan hem bij op het podium. Niet missen! Aanvang is 15.30 uur.

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 19 januari zit de Haagse Jazz Club Session Band weer vol met bekende artiesten die je de dansvloer op zullen stuwen. Aanvang: 14.30 uur.

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist krijgen jonge singer-songwriters elke zaterdag een podium in het aangrenzende café van de winkel tijdens de Open Mic-sessies, onder leiding van de Haagse gitarist Febby Tasiran. Zaterdag 18 januari om 13.00 uur kun je weer gezellig aanschuiven en genieten van het talent. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 18 januari vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca, dit keer ondersteund door Johnny Daly op contrabas. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam en Brasserie Palace

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. En op zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je zoals altijd van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.