Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

Het is zomer, je pakt het terrasje en de bar van De Maatschappij voor een heerlijk drankje en hapje. En als toetje krijg je, In de serie ‘Live in De Maatschappij in summertime’ ,  een hele gezellige en fijne bluegrass, country en folk roadtrip geserveerd van The Crimson Kings! Dat gebeurt natuurlijk op woensdag 19 juli vanaf 20.30 uur in de Keizerstraat 67.

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Onder de bezielende leiding van de Haagse top-toetsenist Michael Eshauzier verzorgt het gelegenheidstrio Caravanserai zaterdag 22 juli een spetterende show op het kleine maar fijne live podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50. Aanvang zoals gebruikelijk om 16.30 uur. Ook op zaterdag 22 juli, maar dan om 21.30 uur, kun je genieten van ‘Rock and Jazzy jams’ van Harrison & Friends op het podium van Rootz at the harbour, Dr. Lelykade 33. Zondag 16 juli vanaf 16.00 uur is het weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’ met singer-songwriter Lubna Rezzoug.

Dramtune at De Staat

Met Dramtune van organisator Sandro Bruti kun je als bezoeker altijd rekenen op bijzondere muziek, traditionele Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, heerlijke wijnen en vele whiskysoorten! Op zondag 23 juli van 15.00 – 23.00 uur is Strandpaviljoen De Staat, Strand Zuid 4, gastheer voor Dramtune. De muziek komt dit keer rechtstreek uit Buenos Aires, van niemand minder dan Ema Yazurlo y Quilombo Sonoro. Tussendoor staat de legendarische Jen Min Lau achter zijn DJ-boot.

Whoosah Beachclub

Wederom een  topweekend in het vooruitzicht bij Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66. In zijn eigen jungle aan het strand viert Whoosah op vrijdag 21 juli vanaf 18.00 de zomer wanneer deze op zijn heetst is, met de afro-electronische dansmachine Kondi Band! Kondi Band is het verhaal van een blinde zanger en virtuoos ‘duimpianist’ uit Siera Leone die via Youtube ontdekt werden. Het duo, inmiddels uitgegroeid tot de Kondi Band, zorgt voor opzwepende Afro-ritmes en zomerse melodielijnen. Zondag 23 juli is het vanaf 16.00 uur al partytime met DJ’s Bufiman, Haron, Steve Motto en The Social Lover!

Brouwcafé De Hofnar en STeam
De vaste ‘Acoustic Live zaterdagen’ van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, zijn erg gezellig. Wees er op zaterdag 22 juli vanaf 20.30 zelf getuige van, wanneer David Savage uit de USA zijn songs vertolkt. Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli als vanouds de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

De Pier

‘Thank god it’s Friday’! Sluit je week af op De Pier en luid je weekend in met een heerlijke vrijdagmiddagborrel vol met de grootste hits uit de jaren 80, 90 en 00. DJ Lao Lao zorgt van 16.30 – 20.00 uur voor heerlijke deuntjes en wijn, bier en Gin Tonic staan al voor je klaar! Het uitzicht en een gezellige sfeer doen de rest.
Restaurant Tasca en Brasserie Palace

De zanger-gitarist Gregory Michael speelt tijdens het diner in Restaurant Tasca, Ankerstraat 2, op woensdag 19 juli ‘classic songs door de jaren heen’. Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 22 juli met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit. Aanvang: 19.30 uur, reserveren is aangeraden. Op zaterdag 22 juli, tussen 16.30 – 22.00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Haags Beat Festival

Op zondag 23 juli van 13.00 – 22.00 uur organiseert Popagenda Scheveningen het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de artiesten die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek. De organisatie heeft een programma samengesteld om je vingers bij af te likken, met onder andere George Baker, Jan Akkerman & My Brainbox en Rob Bolland. Een Schevenings tintje in de line-up wordt gegeven door Pat Smith, Evert Nieuwstede van Urban Heroes en Justin van der Weijde-Estacio van The Stangs. Voor een tientje in de voorverkoop zit je op de tribune van het Openluchttheater Zuiderpark aan de Henriëtte Roland Holstweg 100.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.