Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in summertime’ staan op woensdag 6 juni talentvolle singer-songwriters op het sfeervolle Maatschappijpodium.  Suzy V is een Nederlands/Siciliaanse singer-songwriter die vorig jaar haar debuutalbum lanceerde: ‘Sound of the Sea’, een combinatie van pop anno nu en Siciliaanse folk. Wie haar gemist heeft afgelopen zaterdag tijdens de muziekexpeditie van Hummingbird Music ‘A Night Out’, ziet nu de kans schoon om te genieten van Suzy en haar muzikanten in Scheveningen-Dorp.Joline Gofers stond in maart nog in de line-up van HipFest. Vanavond laat zij haar krachtige liedjes en loepzuivere stem door de Keizerstraat galmen. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd rond 20.30 uur.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2: ‘An Audience With…’  

Popagenda Scheveningen en Restaurant Tasca presenteren: ‘An Audience With…’. 6 donderdagen met een onovertroffen 4-gangen keuzemenu, geserveerd op een bedje van smeuïge Haagse en Scheveningse artiesten. Donderdag 7 juni: Crazy Mama & The Bootz! De gasten van Tasca gaan vanavond tijdens het diner genieten van de powervolle, warme, in het oog springende zangeres Crazy Mama, Bianca Netten en de markante gitarist Arie ‘The Bootz’ Brouwer. Dit ervaren duo brengt een heerlijke mix van funk, jazz, soul, blues en rock. Mag je eigenlijk niet missen. Reserveren is verplicht bij deze avonden: 070-2207161. Aanvang is om 19.00 uur. Op zaterdag 9 juni speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang dan is 19.30 uur.

Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je van huisgemaakte specialiteiten vanaf 18.30 uur, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters die om 20.30 starten. Op donderdag 7 juni zorgt Jelske Wilmer voor het toetje. In 2011 kwam haar debuutalbum ‘Breeze’ uit, waarmee zij airtime kreeg bij 3FM. Ook speelde zij in het voorprogramma van Jan Akkerman. In 2017 verliet ze Nederland voor de wereld. Op die lange reis ontstonden nieuwe, pure liedjes, die Jelske op gitaar voor jullie zingt vanavond. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Zaterdag 9 juni staat in het teken van de Metal. Liefhebbers van het genre kunnen volledig losgaan in Poppodium Saturnus met de acts Razorblade Messiah & Resurrect Tomorow. Bereid je voor op een avondje moshen en headbangen! De deuren van Saturnus gaan zoals altijd open om 20.30 uur.

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective op De Pier staat DJ Cassus vrijdag 8 juni om 16.00 uur voor je klaar om het weekend in te luiden. Het weekend is weer vertrouwd met de ‘Saturday en Sunday Grooves’. Zaterdag 9 juni neemt DJ Alin Valery je mee naar hogere sferen boven zee en zondag 10 juni doet DJ FRISS dat dunnetjes over. Beide ‘Groove’-dagen starten om 14.00 uur op het Pierpodium.

Dramtune: Brazilian Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20/Hoek Harstenhoekweg

Eindelijk, het is weer tijd voor Bruti’s Dramtune-concept: verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en geweldige muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zondag 10 juni wanen wij ons in het exotische Brazilië met de Latin jazzmelodieën en -ritmes van het trio Caixa Cubo. Rechtstreeks uit São Paulo komen pianist Henrique Gomide, drummer João Fideles and bassist Noa Stroeter jouw heupen uit model spelen! Aanvang is 16.00 uur. Wij raden je aan om nog snel te reserveren via info@dramtune.com. De avond start om 18.00 uur in de Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg.

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

Jawel, wij mogen weer een nieuwe podiumlocatie begroeten op Scheveningen, en wel in het Statenkwartier: Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in)! Om de week op zondagen van 16.00 uur tot 19.00 uur kun je in een prettige sfeer lekker borrelen, genieten van live muziek en – waarom niet? – aanschuiven aan tafel voor de overheerlijke specialiteiten van het huis. In deze muziekweek is het zelfs twee keer raak: op vrijdag 8 juni speelt de bekende jazzgitarist Olaf Tarenskeen van 17.00 tot 19.00 uur in verband met een speciaal crowfundingsproject, waarin het uitdiepen van de combinatie van twee jazzgitaristen ondersteund door een ritmesectie centraal staat. De co-gitarist is Axel Hagen en  Thomas Winther Andersen op contrabas en Joan Terol op drums vormen de ritmesectie. Zij zullen hierbij terugkijken op een bestaande traditie (van jazz-gitaarduo’s) sinds de 20’er jaren tot op heden. De reguliere zondag (Het Zondagmiddagcafé) is op 10 juni in goede handen van rasmuzikanten Ron Lezer (elektrisch gitaar) & Jerry Velberg, de Nederlandse James Taylor op akoestische gitaar en vocalen. Samen zorgen ze voor een middag vol beroemde songs die je zo mee kunt zingen. Aanvang: 16.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar – Dr. Lelykade 28

In de serie ‘Acoustic Harbour Sessions’ van Brouwcafé De Hofnar keert een bekende artiest weer terug uit de United States of America op zaterdag 9 juni: Robert Cline jr. Zijn Country, Rock-N-Roll, Deltablues, Soul en Rhythm&Blues gaat door merg en been. GEzellig eten, drinken en genieten van goede muziek dus in de 2e Binnenhaven. Om 20.30 uur start Cline jr.

Beachclub Indigo – Zwarte Pad 65

Beachclub Indigo en Whoosah Beachclub zijn trots om het eerste échte grote strandfestival op het Zwarte Pad te presenteren: Happy Hunting Ground Festival! Een festival dat vier keer zo groot is als een normaal strandfeest. Een paradijselijk dorp in het zand met live podium van festivalformaat óp het strand waar je de zon ziet ondergaan. De twee hipste strandtenten genesteld tegen de duinen waar dj’s en bands je de hele dag en nacht laten dansen onder de sterren. Vrienden lopen om je heen op hun blote voeten, drankjes vloeien rijkelijk en je likt je vingers af bij de 100% vegetarische foodcourt. En wat dacht je van een Cosmic Glitter Tribe, of maak een bloemenkrans. Check de Apenrots of de Live Tinder muur en vind je Spirit Animal. De line-up, zeg je? Komt ie: Splendid, My Baby, Son Mieux, Convoi Exeptional, Tango Takeover, Het Gore Lef, Justin Verkijk, Vruchtenhagel, Sunny ‘Nachtburgemeester’ Sjoerd en vele anderen! Het wordt één en al gezelligheid, die je echt niet wilt missen, maar er zijn nog maar enkele kaarten verkrijgbaar voor dit eenmalige spektakel. Grijp die tickets nu het nog kan! Happy Hunting Ground vindt plaats op zaterdag 9 juni vanaf 14.00 uur tot in de vroege uurtjes.
Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

In samenwerking met Indigo organiseert Whoosah het Happy Hunting Ground Festival (voor beschrijving zie Indigo) op zaterdag 9 juni vanaf 14.00 uur. Zondag ga je al om 18.00 uur los tijdens het event Who’s Susan, op de dancetunes van onder andere X-Coast, DJ Windows XP, Jeans. Yeah baby!

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Bij Colorado Charlie is het elk weekend feest. Geniet op zaterdag  9 juni van de Nataraj Beach Party en dompel je onder in spiritualiteit, lifestyle, muziek en Body & Mind. Aanvang: 16.00 uur. Zondag 10 juni geeft Colorado je er eentje om in te lijsten met een vier uur durende dance set van niemand minder dan Vaal. Zet ‘m maar vast op 15.00 uur!

De Watertoren – Duinen

Rondom de Watertoren in de Duinen van Scheveningen vindt op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni een uniek festival plaats: DuneArt. Het concept is om kunst en cultuur, natuur en muziek te verbinden op een bijzondere locatie. Het fraaie duingebied vormt meer dan een decor; kunstenaars gaan ter plekke aan het werk en laten zich inspireren door de omgeving. Bezoekers zijn welkom om over hun schouder mee te kijken. Beeldhouwers, schilders, fotografen en filmers, ze zullen deze dagen allen op hun eigen manier een verbinding aangaan met de natuur om hen heen. Voor bezoekers die meer willen dan alleen toekijken, worden er iedere dag verschillende workshops gegeven. Ook podiumkustenaars zijn ruim vertegenwoordigd. Met onder meer gedichten en verhalen, muziek, theater en poppenspel komt een brede programmering voor het voetlicht. Meer informatie en programma zie www.duneart.nl. Onder meer Teddy Macrander zal in deze prachtige omgeving haar mooie songs de natuur in brengen. Aanvang voor alle dagen: 10.00 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 9 juni, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.