Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Het Maatschappijlied 2017: de finale

Wie maakt de mooiste song over onze Maatschappij en wint een plek op Parkpop? Na donderdag 25 mei zullen we het weten! Dan vindt vanaf 17:00 uur de laatste finaledag van Het Maatschappijlied plaats. Op woensdag 24 mei, aanvang 18:00 uur, staat de eerste finaledag op het programma. Niet minder dan twaalf acts strijden om het felbegeerde prijzenpakket op het podium van Café De Maatschappij in de Keizerstraat 67. In de jury nemen onder andere plaats Pat Smith, Robbert ‘Max Guitar’ van der Ende en Mister Parkpop René Bom. Mis het niet!

Dramtune: Casa Bruti Session

In de serie Dramtune: Casa Bruti Session, Haarlemsestraat 20 (hoek Harstenhoekweg), vind je als muziekliefhebber en levensgenieter alles wat je hartje begeert op vrijdag 26 mei: prachtige songs in authentieke Italiaanse folk en Gypsy jazz stijl van het duo Folkin Tuscia, traditionele Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, heerlijke wijnen en vele whiskysoorten! Kaarten voor deze bijzondere sessie, inclusief Italiaanse voorgerechten en hoofdmaaltijd, kosten 20 euro. Aanvang: 18:00 uur. Reserveren via info@dramtune.com wordt aangeraden, om niet achter het net te vissen!

De Snoeshaen

Op woensdag 24 tref je vanaf 20:30 uur de tot nu toe beste Spaanse DJ’s uit Den Haag op het podium van Café-restaurant De Snoeshaen in de Keizerstraat 97: Banditas! Deze meisjes draaien de liedjes die jij in je Spotify-lijst hebt, maar die je niet in de kroeg luistert. Dat betekent: goede, nieuwe, iets onbekendere en wat meer bekende muziek.

Café John’s Inn

Elke laatste zaterdag van de maand presenteert Popagenda Scheveningen ‘Live in de John’s Inn’. Op 27 mei: In the Pocket Band met de bekende gitarist Ron Lezer in de gelederen. In the Pocket is een 7-mans funk/soul dance classic partyband, bestaande uit juweeltjes van artiesten. De ‘groove’ is zo hard aan, dat er geen andere optie is dan het zweet uit je lijf te swingen op de dansvloer van het gezellige café in Scheveningen-Noord: John’s Inn! Aanvang in de Gentsestraat 38 is om 19:00 uur.

Saturnus

Op zaterdagavond 27 mei vanaf 20:30 (deur open) heeft concertzaal Saturnus de singer-songwriter Johnny Bruce Muller op het podium staan. “De officiële release van mijn EP is op 3 juni”, aldus Johnny, die een bekende is op Haagse Podia en festivals, zoals de Haagse Pop Week, HipFest en het Paardcafé. Support act voor Johnny is het singer-songwriter duo Cas & Gaby. Voor slechts 4 euro ben je binnen in de Keizerstraat 58!

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Good old Michael Eschauzier laat de toetsen van zijn keyboard weer dansen op zaterdag 27 mei vanaf 16:30 uur, op het podium van Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50. Vandaag doet hij dat met zijn friends in het trio MiRoJo. In de serie ‘Live at the Harbour’ is het zaterdag 27 mei om 21:30 uur weer tijd voor akoestische rock-popcovers met Bootleg. Plaats van handeling is het vertrouwde podium van Rootz At The Harbour aan de Dr. Lelykade 33. Zondag 28 mei, vanaf 16:00 uur, ontvangt singer-songwriter Maureen Green jou graag met haar loepzuivere stem, tijdens de ‘Perfect Sunday’ at the Harbour. Dat betekent weer: lekker eten, drinken en genieten van goede muziek in de jachthaven van Scheveningen!

Beachclub Indigo

Heerlijke dance op zaterdag 27 mei bij Beachclub Indigo aan het Zwarte Pad! Om 21:00 uur begint het MIPACHA-feest, dat gehost wordt door Warehouse. Line-up: DJ’s Jan van Kampen, Oliver ’N Criss en Laurel & Hardy en de Manager. Kaarten zijn online verkrijgbaar, maar wees snel!

Max Café ‘The Sandwich Man’

Max Café ‘The Sandwich Man’ in de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 12, is weer terug met zijn Open Mics! Elke zaterdag van 13:00 – 16:00 uur, dus ook op 27 mei, leidt sessieleider Jayne Bordeaux, dochter van de bekende zangeres Sacha de Bruin en de even bekende bassist Dave Bordeaux, je door deze gezellige Open Mic. Zin om te spelen of te zingen? Meld je aan op de dag zelf!

STeam en Brouwcafé De Hofnar

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdagavond 27 mei kun je weer terecht voor goede muziek bij Brouwcafé De Hofnar aan de Dr. Lelykade 28. Vanaf 20:30 uur staan de Dutch Bacon Brothers, tweestemmige en vol energie, garant voor oude blues en soul, rock, en reggae.

De Pier

Thank god it’s Friday! Sluit je week af en luid je weekend in met een heerlijke vrijdagmiddagborrel vol met de grootste hits uit de eighties ,nineties en zeros tijdens The Lighthouse DJ Collective. Op 26 mei: DJ Cassius! Een zaterdag met een programma vol zwoele klanken gespeeld door lokale iconen op De Pier. Warme sferen ervaar je bij de Singer Songwriters collective! Editie 27 mei van 14:00 – 17:00 uur: Maikel Staal. Een jonge multi-instrumentalist, inclusief fijne soulstem en subtiel groovende gitaarbegeleiding.

Restaurant Tasca en Brasserie Palace  

Pianist Laurence Fish zorgt op zaterdag 27 mei met zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz voor een fijn avondje uit in Restaurant Tasca aan de Ankerstraat 2. Aanvang: 19:30 uur, reserveren is aangeraden. Ook op zaterdagavond, tussen 16:30 – 22:00 uur vaste prik, geniet je van jazz en pop tijdens het eten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.