Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Café De Maatschappij in de Keizerstraat 67, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 16 mei vanaf 20.30 uur tijdens de negende voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

The Raspers – Scheveningen
Francis Keemink – Scheveningen
Willem Bodhi – Ik word blij van Scheveningen
No Justice – Scheveningen

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei in de Oude Kerk in de Keizerstraat. De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Restaurant Tasca: ‘An Audience With…’

Popagenda Scheveningen en Restaurant Tasca, Ankerstraat 2 presenteren: ‘An Audience With…’. 6 donderdagen met een onovertroffen 4-gangen keuzemenu, geserveerd op een bedje van smeuïge Haagse en Scheveningse artiesten. De intensiteit van zanger, gitarist en songwriter Willem Bodhi is ongekend in de muziekwereld. Hij geeft alles als muzikant in hart en nieren. De gasten van Tasca ervaren vanavond zowel een muziek- als smaaksensatie. Geniet ervan op donderdag 17 mei! Reserveren is verplicht bij deze avonden: 070-2207161. Aanvang is om 19.00 uur. Op zaterdag 19 mei speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz. Aanvang dan is 19.30 uur.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 17 mei zijn ze er weer… quesadillas voor slechts 7,50 euri! Na al dat lekkers treedt de Indierockband Moving Frost akoestisch op. Vergeet niet van tevoren te reserveren! Let op: in de maand mei kun je ook op de zondagen terecht voor hetzelfde live muziekconcept, aanvang 16.00 uur.

Popodium Saturnus

In dé concertzaal van Scheveningen, Poppodium Saturnus in de Keizerstraat 58, is het zaterdag 19 mei weer tijd voor de Pop-Up Jamsessions. Ben je zanger, gitarist, drummer of toetsenist? Maakt niet uit, neem dat podium! Ben je niet zo muzikaal of sta je liever niet op het podium? Je kunt op deze avond natuurlijk ook als publiek optreden. Aanvang is 20.30 uur.

Beachclub Indigo

Hoe bedoel je ‘Het is feest bij Indigo’? o.a. The Cool Quest, Muji Roux, I’m With Stupid, Porto Verde en DJ Friss zetten jouw zondag (20 mei) volledig op z’n kop met het evenement Caipi Madness. Aanvang aan het Zwarte Pad 65 is 17.00 uur

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective is Cassus de DJ van dienst op De Pier. Op het Pierpodium laat je op vrijdag 18 mei vanaf 16.00 de werkweek achter je en vier je het weekend. MME Jeanette neemt op zaterdag 19 mei het DJ-stokje over vanaf 15.00 uur tijdens de Saturday Grooves. De zondag 20 mei kunnen we terugvinden onder de noemer ‘And now for something completely different’. De Woodstreet Big Band, het oudste nog spelende Haagse jazzorkest in traditionele bezetting, treedt namelijk voltallig op en dat gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Aanvang dan is 15.00 uur.

Naturel Beachclub

Bij Naturel Beachclub, Noorderstrand 2, kennen ze heel goed de definitie van het woord ‘party’. Haal die tickets voor het openingsfeest binnen en ondervind zelf wat de betekenis is! Van de line-up ga je eenvoudigweg watertanden: Max Abysmal, Beesmunt Soundsystem, Strange Boutique en Jeans & Le Romph draaien je op zaterdag 19 mei dronken vanaf 19.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

Van Amerika gaan we deze zaterdag (19 mei) vanaf 20.30 uur oversteken naar Canada. Het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, is in de serie ‘Acoustic Harbour Sessions’ dan gereserveerd voor de Canadese singer-songwriter met Israëlische roots Orit Shimoni. Met haar eigen songs en gesteund door een uiterst krachtige soulstem, zorgt ze voor centimeters dik kippenvel. Genieten dus in de 2e Binnenhaven met een keuze uit de menukaart en vanaf 20.30 uur live muziek!

Colorado Charlie Beachclub

Verwacht niets minder dan keigoede dance music aan het Zwarte Pad 64 bij Colorado Charlie Beachclub. Old Boys on Vinyl at the Beach levert op zaterdag 19 mei de perfecte line-up met Old Boys on Vinyl, Diaz Brothers, Zender en Alex Klerk & Friends. Aanvang: 15.00 uur. Click at the Beach is de titel waaronder Alex Niggeman, Stefano Richetta en Arnas D jouw zondag 20 mei die extra boost geven vanaf 15.00 uur. Gaan dus!

Whoosah Beachclub

Ook bij Whoosah Beachclub aan het Zwarte Pad 66 weet men wat feesten is. Je weekend begint al op vrijdag 18 mei om 19.00 uur met het event Seven 11 X Club Retro. Zondag 20 mei, aanvang 19.00 uur, staat in het teken van de IFM Festival Closing: Italo & Disco Rampage. Onder andere Afrobot en Dennis v/d Berg brengen je naar hogere sferen.

Muzee Scheveningen

In de serie Jazz in Zicht pakt Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92, op zondag 20 mei weer eens uit. Niemand minder dan Michael Varekamp en zijn New Orleans Express betreden het uiterst sfeervolle podium van het cultuurhistorische museum van Scheveningen. Als feestelijke uitsmijter van dit seizoen wordt het trouwe publiek in Muzee getrakteerd op een kleurig palet uit de roemruchte geschiedenis van de New Orleans Jazz. Niet voor niets de geboortestad van Louis Armstrong en de bakermat van alle jazz. Aanvang is 15.30 uur.

Café Tante Knier

Dé feestelijke coverband van Scheveningen, Ravage, zet jouw 1e Pinksterdag op zondag 20 mei in vuur en vlam, en wel in het oergezellige Café Tante Knier, Keizerstraat 56. Ravage heeft een keur aan beroemde rocksongs, evergreens en andere classics in het repertoire, die je laten meegalmen en dansen als nooit tevoren. 15.00 is de aftrap! Op 2e Pinksterdag, maandag 21 mei, kun je vanaf 15.00 uur getuige zijn van de CD-release van Rene Timmermans. De support act is in goede handen van onder andere Helga Albers. Komen dus!

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 19 mei, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.