Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

World Forum The Hague – Churchillplein 10

Tot en met 12 januari (wisselende aanvangstijden) in het nieuwe jaar kun je nog genieten van de Amerikaanse superster Anastacia, die de rol van Killer Queen vertolkt in de musical We Will Rock You! Deze mega spectaculaire nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Ben Elton is te zien in het World Forum Theater, en wordt geheel in het Engels opgevoerd. ‘We Will Rock You’ is een sensationele ode aan de iconische muziek van de legendarische band Queen, verpakt in een futuristisch avontuur dat zich afspeelt in een tijd waarin live muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar natuurlijk zijn er jonge rebellen die strijden tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft.

 

Zuiderstrandtheater – Houtrustweg 505

Na een succesvolle clubtour met de hits van Hazes brengt theaterdier Martijn Fischer met zijn band op donderdag 9 januari de overbekende songs van de legendarische volkszanger naar het Zuiderstrandtheater. Fischer, die al eerder in de huid kroop van Hazes met zijn rol in de musical ‘Hij gelooft in mij’ en in de film Bloed, zweet en tranen, zingt groots en meeslepend en anderzijds klein en ingetogen. Zorg dat je deze avond met een mix van levensliederen en feestmuziek, waarin alle grote hits voorbijkomen meemaakt en hengel die laatste tickets binnen! Aanvang: 20.00 uur

 

De Maatschappij – Keizerstraat 67

De Tribute wintermaanden zijn muzikaal om door een ringetje te halen. Jouw Maatschappij heeft als eerste gig van 2020 op woensdag 8 januari een prachtig eerbetoon aan David Bowie op het podium, uitgevoerd door de Haagse formatie Aladdin Sane. Deze grote Bowie-fans nemen je mee op een heerlijke reis door het leven van de legendarische muzikant. Aanvang: 20.30 uur.

 

Route 66 – Badhuisstraat 222

Route 66 gaat gewoon lekker door in het nieuwe jaar! Op zaterdag 11 januari wacht er een surprise act voor je op het podium vanaf 20.00 uur en op zondag 12 januari is het natuurlijke weer jammen geblazen. Meezingen of meespelen wordt toegejuicht! Aanvang is 15.30 uur. Vanaf medio januari verschijnt de fonkelnieuwe programmering.

 

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Het podium van Lunchkamer Den Bengel in het Statenkwartier van Scheveningen wordt zaterdag 11 januari gevuld met maar liefst zes hele energieke en muzikale dames: de BB QUEENIES, een bluesband met een eigen geluid, vrouwelijke touch en een vette knipoog naar jazz. De ladies omschrijven het zelf als ‘blues met humor en passie, uitgevoerd op pumps door muzikantes met een bite’. Komen dus! Aanvang is zoals altijd om 15.30 uur.

 

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58: YMCA Bandpresentatie

YMCA Muziekcentrum Scheveningen in de Keizerstraat is een broedplaats voor jong muzikaal talent op Scheveningen, met een groot aanbod in bandcoaching en muzieklessen, zoals Songwriting, Gitaar, Zang en vele andere instrumenten. Individueel of in een groep. Het stimuleren van talent en de bevordering van muziekeducatie bij jongeren is een essentieel onderdeel van YMCA Scheveningen. Op vrijdag 10 januari vanaf 19.30 uur kun je de talentvolle youngsters van het YMCA Bandcoaching-traject aan het werk zien tijdens hun showcase op het grote Saturnus-podium. Heb je een kind (minimaal 9 jaar oud) in een band wil spelen? Meld je dan nu aan voor Bandcoaching in Scheveningen: www.ymcascheveningen.nl/bandcoaching. Natuurlijk mag jouw kind ook andere muzieklessen volgen, te beginnen met een gratis les!

 

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Donderdag 9 januari speelt de bekende singer-songwriter Arthur Ebeling vanaf 18.00 uur Rhythm & Happy-Blues met een jazzy sausje en verdeelt dat over eigen werk en verrassende covers. Een ‘Must See’! The Bluetails spelen op zondag 12 januari old-time blues, waarbij zinderende slowtempo nummers worden afgewisseld met dansbare classics. Het trio speelt ook eigen werk. Aanvang dan is 17.00 uur.

 

De Pier

DJ Friss opent het tweede weekend van 2020 op vrijdag 10 januari boven zee tijdens de ‘Lighthouse Music Collective’ vanaf 16.00 uur. De 2 Heeren zorgen voor de Saturday Grooves op zaterdag 11 januari. DJ Prosciutto sluit het weekend af met zijn Sunday Grooves op zondag 12 januari. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur.

 

Muzee Scheveningen – Neptunusstraat 90-92

Het Ben van den Dungen Quartet brengt op vrijdag 10 januari een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ zijn classics. Ben van den Dungen brengt je in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van het repertoire van Coltrane. Een absolute aanrader voor de jazzliefhebber. Aanvang: 20.30 uur

 

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 12 januari zal de formatie Swing Lovers samen met zangeres Machteld Cambridge je laten swingen als een malle. Mis het niet vanaf 14.30 uur.

 

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens.

 

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar zijn er elke zaterdag Open Mic-sessies, waarbij je als jonge singer-songwriter een podium krijgt in het aangrenzende café van de winkel. Na de finale in december gaat het dit jaar gewoon weer door. Zaterdag 12 januari om 13.00 uur is de volgende, natuurlijk onder leiding van Febby Tasiran. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

 

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan de Strandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! De Italiaanse sfeer gaat op de zondagen net zo makkelijk door met met Roberto’s (Galante) Italian Show vanaf 12.00 uur. En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.