Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Muziekcafé De Maatschappij, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 11 april vanaf 20.30 uur tijdens de vierde voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Maarten Willems – Als het Stormt aan Zee
Artuur Waterlander – ’t Zal er wel Waaien
Giovanna’s Zoo – Into the Storm
Bart van der Harst – Scheveningen de Ballad

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei (op een nader te bepalen grote podiumlocatie). De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Donderdag 12 april zit je goed met een heerlijk Indonesisch gerecht en de prachtige stem van zangeres Lot de Groot, die bijgestaan wordt door gitarist Johan. Reserveren wordt aangeraden!

Poppodium Saturnus

Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens de optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale, strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts-prijs. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 14 april om 20.30 uur voor de eerste halve finale naar Saturnus in de Keizerstraat 58. Dan stappen de bands Chérie van Gazelle, Icarius en Old Man’s Riot de ring in.

De Pier

Op live muziekgebied is de Pier weer eens het hele weekend the place to be. In de serie ‘Lighthouse Music Collective’ start DJ Prosciutto zijn set vanaf 16.00 uur op vrijdag de 13e! De Saturday Grooves zijn in goede handen bij DJ Cassus. Hij neemt zaterdag 14 april om 15.00 sharp plaats achter de tafels. Good Old Arie Spaans brengt zijn songs tijdens de Sunday Grooves op zondag 15 april vanaf 14.30 uur. Feest boven zee!

Brouwcafé De Hofnar

Er staat de bezoekers van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, weer een aangename muzikale verrassing te wachten tijdens de ‘Acoustic Harbour Sessions’. Op zaterdag 14 april speelt de Amerikaanse songwriter Bil Parker rock & roll, blues, country sixties pop, soul, and rhythm & blues. Zangeres Jolanda Haanskorf zorgt voor intense country-vocalen. Geniet mee in de 2e Binnenhaven vanaf 20.30 uur!

Colorado Charlie Beachclub

Vanaf vrijdag 13 april is het tijd voor La Terrazza! Het terras van het gloednieuwe Colorado Charlie, Zwarte Pad 64, aan de kust van Scheveningen is elke vrijdag open vanaf 17:00 uur en gaat door tot in de late uurtjes. Het recept is meer dan duidelijk: vrijdagmiddagborrel die uit de hand kan lopen! Prikkelende beats, hapjes & drankjes, dansen en sjansen. Het kan allemaal in het zand, in de zon, aan de kolkende zee en rond het kampvuur. Midnight City Soundsystem zorgt tijdens de grote opening van La Terrazza voor de happy tunes vanaf 17.00 uur.
Restaurant Tasca

Op zaterdag 14 april speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 13 tot en met zondag 15 april zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 14 april, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.