Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Muziekcafé De Maatschappij, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 4 april vanaf 20.30 uur tijdens de tweede voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Carel Brand & Haagse Aadje – Dat Oude Scheveningen
Vuurtorenkoor Het Uiterjoon – Scheveningen
Annelot van Geffen – Crooked Town
Philip Kroonenberg – Scheveningen

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei (op een nader te bepalen grote podiumlocatie). De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend wie er op donderdag 5 april achter de microfoon zit en welke specialiteiten er geserveerd worden. Maar ga er gerust vanuit dat je getrakteerd wordt op iets bijzonders!

Dramtune at Poppodium Saturnus

Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 7 april 2018 wederom de unieke, Scheveningse muzikale én culinaire samenwerking plaats: Dramtune at Saturnus! De vertrouwde ingrediënten van het Dramtune-concept van de Italiaanse Scheveninger Sandro Bruti blijven natuurlijk intact: homemade, verse Italiaanse specialiteiten, vele gevarieerde whiskysoorten (maar ook rum, Grappa en schnaps) en prachtige live muziek uit internationale regio’s die wij hier in Nederland niet veel te zien krijgen. Het sfeervolle huiskamerpodium van Casa Bruti wordt voor deze gelegenheid echter verplaats naar Poppodium Saturnus in de Keizerstraat 58. Met de vele artiesten deze avond, spreekt de organisatie van een heus Dramtune Festival! Voor het gemak zetten wij het programma even op een rij:

18.00: deur open, bar open, whisky klaar en heerlijke achtergrondmuziek
19.00: ‘Brutiful Pasta by Sandro Bruti’
20.00: Julie Scott. Haags/Schotse singer-songwriter
20.30: Brian Duffy & Claire Sanders, Ierse zanger-gitarist & Engelse multi-instrumentalist
21.15: Die Freedes, energieke, funky music uit het Duitse Bochum
22.30: Aux Portes, Neo-psychedelic Rock ‘Space Cowboys’ uit Wenen
23.30: Jamsessions

Voor het luttele bedrag van 12 euro ontvang je verse past óf een Dramtune-dranje en 4 fantastische concerten! Wil je genieten van het eten? Laat het weten via info@dramtune.com. Geniet ervan!

De Pier

Op de Pier vind je van vrijdag tot en met zondag live muziek! De vrijdag (6 april) begint goed met de serie ‘Lighthouse Music Collective’ en DJ Cassus achter de draaitafels vanaf 16.00 uur. Tijdens de Jong Ondernemen Markt op zaterdag 7 april neemt DJ FRISS plaats achter de Wheels of Steel om 15.00 uur. De zondag (8 april) is gereserveerd voor de ‘Surflife Music Sessions’, met het akoestische trio Greenfield, , singer-songwriter Lara Kroon, de Materdamse straatartiesten To Twelve en de jonge Limburgse singer-songwriter Cas Ronckers. Aanvang live muziek is 14.00 uur, maar uiteraard ben je veel eerder welkom boven zee

Brouwcafé De Hofnar

Elke zaterdagavond is het in Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, muzikaal gezien vaste prik voor de bezoekers met de ‘Acoustic Harbour Sessions’. Op zaterdag 7 april zingt Yvonne Mandigers (Skin) de jazz-sterren van de hemel onder begeleiding van Elvis Sergo op Hammond-orgel! Geniet mee vanaf 20.30 uur.

Clubhuis ‘t Spuigat

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 7 april vanaf 19.00 uur gaat Pagaja helemaal los voor jou. Dansen en plezier gegarandeerd!

Whoosah Beachclub

De grote opening van Whoosah Beachclub, Zwarte Pad 66, mag er zijn op zaterdag 7 april: Whoosah: Summer 2018! Vanaf 18.00 uur is het aan met David Funk, Lake Haze, Jeans & Spekki Webu, Legs on Fire en Warme Daan. En zoekt en gij zult een verscholen podium vinden met de vetste electronic dance acts!

Colorado Charlie Beachclub

De strandhutten en terrassen van het gloednieuwe Colorado Charlie, Zwarte Pad 64, staan nog amper in de verf, of er staat al een datum vast om trappelend naartoe te leven. Op zondag 8 april gaan de poorten van Luilekkerland wagenwijd open om het buitenseizoen met een Big Bang Opening in te luiden. Aan het roer bijt een van de lekkerste DJ/producers van Nederland, Patrice Baumel, het spits af met muzikaal genot aan het strand zoals het anno 2018 heurt. Aanvang: 15.00 uur

Restaurant Tasca

Op zaterdag 7 april maart speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 7 april, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.