Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het eerste live muziek weekoverzicht van 2018 ligt weer voor je klaar. Popagenda Scheveningen wenst iedereen een goed nieuwjaar, boordevol live muziek!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Na de oliebollen is Muziekcafé De Maatschappij, in samenwerking met Popagenda Scheveningen, als vanouds elke woensdag het podium voor live muziek. In de serie ‘Live in De Maatschappij in Wintertime’ zorgt de Vlaamse Hagenaar Jo de Roeck voor vuurwerk. Zijn doorleefde stem en fantastische gitaarspel gaan door vele zielen heen en raken je tot op het bot. Een warm optreden in het hart van Scheveningen.  Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd rond 20.30 uur.

Aloha Surf

Het overheerlijke concept in de winter bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, de ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions & Food’ gaat in 2018 vrolijk door! Elke donderdag een andere maaltijd en super singer-songwriters. Op donderdag 7 januari lik je vanaf 18.30 uur je vingers af bij de Pasta Gorgonzola met paddestoelen, kip of garnalen én de prachtige klanken van Rubenson

Lunchkamer Den Engel

De nieuwjaarsreceptie van Lunchkamer Den Engel zit met de band Pagaja vol sixties tot nu, rock (met of zonder roll), soul, country, Latin, poco-poco, Nederlandse knallers, dance classics én de hits van vandaag! Hoe bedoel je gevarieerd! Kom om op zaterdag 6 januari om 16.30 uur naar de Willem de Zwijgerlaan 50 voor een hapje en drankje en beleef het mee.

Rootz at the Harbour

Ook in 2018 weer volop live muziek en gezelligheid in de jachthaven op het podium van Rootz at the Harbour aan de Dr. Lelykade 33. Zaterdag 6 januari om 22.30 uur ga je lekker los op de chille tunes tijdens ‘Live at the Harbour’. Op zondag 7 januari vanaf 16.00 is het uiteraard weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek, deze keer gebracht door de zusjes Saskia en Maaike Koele.

De Pier

Het nieuwe jaar op De Pier begint wat betreft muziek op vrijdag 5 januari om 16.30 uur. Een top-DJ staat voor je klaar in de serie ‘The Lighthouse DJ Collective’. Zondag 7 januari kun je vanaf 15.00 uur op het Pierpodium smullen van Americana, country en folk van The Crimson Kings.

Brouwcafé De Hofnar

Het duo Upstream mixt op zaterdag 6 januari vanaf 20.30 uur oude elementen van de blues, countryrock en folk tijdens de ‘Feel Good Harbour Sessions’ in de. Waar deze muzikanten dat doen? Bij Brouwcafé De Hofnar aan de Dr. Lelykade 28 natuurlijk! Geniet van de akoestische live muziek in de 2e Binnenhaven van Scheveningen.

Muzee Scheveningen

In de serie ‘Jazz in Zicht’ geeft Muzee Scheveningen op zondag 7 januari inzicht in het leven van Cool Jazz legende en trompettist Chet Baker. Trompettist en host Michael Varekamp leidt, met zijn trio, als vanouds het concert in met filmpjes en anekdotes. Extra bijzonder is de aanwezigheid van bassist Harry Emmery, die in de jaren 70 en 80 regelmatig deel uit maakte van de band van Chet Baker. Een unieke en niet te missen show dus in de Neptunusstraat 90-92. Aanvang: 15.30 uur.

Hudson Statenkwartier

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier in de Aert van der Goesstraat 21. Op 7 januari vanaf 16.00 is het genieten geblazen met Ellister van der Molen (trompet) & Marco Kegel (saxofoon) als sessieleiders. De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op

Restaurant Tasca

Op zaterdag 6 januari speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 5 tot en met zondag 7 januari zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 6 januari, zoals gebruikelijk tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens het overheerlijke diner in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.