Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Kurhaus – Gevers Deynootplein 30

‘ S’ Nightbirds! ‘Celebrate the party that started 100 years ago’ in het beroemde Kurhaus. Herleef de jaren ’20 op een manier zoals je nog nooit eerder hebt gezien op het meest unieke en waanzinnige evenement van het jaar! De ultieme nieuwjaar house special met fantastische dj’s en nog nooit vertoonde roaring twenties acts. Kijk je ogen uit en geniet van het fabuleuze decor, de lichtshow en avondvullend entertainment van top niveau. Je wordt ondergedompeld in een fantastisch roaring 20’s decor met de hele avond entertainment, confetti, streamers, vuurwerk en een prachtige lichtshow. Kom vroeg en mis niets van dit onvergetelijke spektakel! En natuurlijk een line-up om van te smullen: Lucien Foort, ROOG, Remy Unger, Warren Fellow en Mr Groove! Dresscode: Go Gatsby, Peaky Blinders, 20’s glamour!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Op woensdag 1 januari is er geen live muziekprogrammering in jouw Maatschappij, maar op 31 december is het uiteraard groot feest met DJ en Tenacious D. thema! Lekker gaan met die banaan van laat in de middag tot diep in de vroege uurtjes. Op 1 januari is er natuurlijk wel het traditionele Katerontbijt.

World Forum The Hague Churchillplein 10

Van donderdag 12 december tot en met 12 januari (wisselende aanvangstijden) in het nieuwe jaar kun je genieten van de Amerikaanse superster Anastacia, die de rol van Killer Queen vertolkt in de musical We Will Rock You! Deze mega spectaculaire nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Ben Elton is te zien in het World Forum Theater, en wordt geheel in het Engels opgevoerd. ‘We Will Rock You’ is een sensationele ode aan de iconische muziek van de legendarische band Queen, verpakt in een futuristisch avontuur dat zich afspeelt in een tijd waarin live muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar natuurlijk zijn er jonge rebellen die strijden tegen het almachtige bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Ons advies: reserveer nu!

Route 66 – Badhuisstraat 222

Route 66 gaat gewoon lekker door tijdens de laatste dagen van het jaar! Op zaterdag 28 december staat de formatie Coverlover met zijn feelgood hits uit de seventies op het podium en zondag 29 december staat de laatste sessie van het jaar onder leiding van powerhouse Lili De Soto. Aanvang is 15.30 uur. Zingen of meespelen behoort zeer zeker tot de mogelijkheden!

Lunchkamer Den BEngel – Willem de Zwijgerlaan 50

Op zaterdag 29 december staat The Key op het sfeervolle podium van Den BEngel in het hart van het Statenkwartier. Deze band geeft een spetterend optreden met classics, waarbij je bijna gedwongen wordt om te gaan dansen! Mis ‘m niet vanaf 15.30 uur.

John’s Inn – Gentsestraat 38

VIER HET NIEUWE JAAR MEE MET LIVE MUZIEK IN DE JOHN’S INN!

Crazy Rocker Eddy Chatelin en ‘Big’ Ron Lamster luiden het nieuwe jaar in! En hoppa, gelijk op 1 januari! Een repertoire van 300 nummers, van de 60’s tot anno nu en van elk verzoeknummer tot de goeie ouwe Indorock en Guitarboogie. Dat wordt feest in het gezelligste café van Scheveningen-Noord! Wil je rocken als een malle? Heb je zin om heerlijk op die dansvloer los te gaan? Dan zit je goed bij deze Haags/Scheveningse rockers! Mis ‘m niet vanaf 19.00 uur.

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Op zaterdag 28 december kun je urenlang genieten van drie prachtige optredens met buitenlandse artiesten: Iers Traditional met Victor Alexander op accordeon & Rose McCabe op Harp en vocals, Italiaanse Folk & Gypsy Jazz featuring Duo FOLK IN TUSCIA en Naom Bar & Band uit Hannover. Je kunt al proosten op het nieuwe jaar, maar ook de vijftigste verjaardag van organisator en gastheer van Stichting Dramtune Sandro Bruti meevieren! 17.30 wordt de boel aangeslingerd met een avond vol mooie muziek, verse Italiaanse specialiteiten en heerlijke toverdrankjes (de beste Whisky’s, Grappa’s en rum).

Blaze & Co – Gevers Deynootplein 36

De gave nieuwe podiumlocatie Grill Restaurant & Bar Blaze & Co biedt wekelijks stomende Americana en blues in het bar/loungegedeelte. Trio Hank & Cash, met Arie Spaans en Remco Prins in de gelederen, spelen op zondag 29 december vanaf 17.00 het werk van de grootheden Hank Williams en Johnny Cash

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Sandro Bruti heeft weer gevarieerde voorstellingen voor de bezoekers van zijn Dramtune-sessies, vol Italiaanse specialiteiten, kwaliteitswhisky’s en wereldmuziek. Te beginnen met een prachtige reis door het rijke muzikale landschap van de Italiaanse Folk muziek en de swingende Gypsy Jazz uit de Italiaanse jaren 50 en 60 met het duo Folk in Tuscia op zondag 29 december om 18.00 uur. Maandag 30 december vanaf 17.30 uur kun je genieten van een bijzonder concert wanneer het duo Hills en Hamid oude blues met Perzische liedjes combineert. De twee multi-instrumentalisten Anne-Maarten van Heuvelen en Hamid Behzadian bewegen zich tussen Amerika en Iran in het programma ‘East meets West’. Reserveren kan via info@dramtune.com.

De Pier

DJ Friss opent het weekend op vrijdag 27 december boven zee tijdens de ‘Lighthouse Music Collective’ vanaf 16.00 uur. DJ Prosciutto neemt de Saturday Grooves voor zijn rekening op zaterdag 28 december. DJ Friss sluit het weekend met zijn Sunday Grooves op zondag 29 december. Aanvang voor de ‘Grooves’ is 14.00 uur. Op Oudjaarsdag Friss weer terug met daarna de big party

Haagse Jazz Club – Crowne Plaza Hotel Van Stolkweg 1

De Haagse Jazz Club, gehost door het Crowne Plaza Hotel aan de Van Stolkweg/Scheveningseweg, heeft elke zondag jazz van kwaliteit op het podium. Op zondag 29 december zal de Stable Roof Jazzband swingen als een malle. Mis het niet vanaf 14.30 uur.

Encore By Simonis – Dr. Lelykade 5

Zondag 29 december vanaf 12.00 bij Encore by Simonis: ‘Tribute to Motown’. Dit belooft een geweldige middag te worden met de beste nummers van o.a Michael Jackson, Diana Ross, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder and vele anderen!

Crazy Pianos – Strandweg 21-29 Boulevard

Elke woensdag tot en met zondag kun je tot in de nachtelijke uurtjes genieten van het beproefde Crazy Pianos-concept: Crazy entertainers op de in het oog springende rode vleugels en het drumstel maken van elke avond een groot feest. De Crazy Pianisten spelen uiteraard ook verzoeknummers. Vraag deze aan en geniet van de live optredens. En uiteraard is er ook een NYE Party!

Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Bij gitaarspecialist Max Guitar zijn er elke zaterdag Open Mic-sessies, waarbij je als jonge singer-songwriter een podium krijgt in het aangrenzende café van de winkel. Na de finale van afgelopen zaterdag gaat het dit jaar gewoon weer door, en wel op zaterdag 28 december om 13.00 uur. Natuurlijk onder leiding van Febby Tasiran. De meest originele song wordt beloond met een voucher van 25 euro. Aan het eind van elke sessieperiode vindt een battle plaats tussen alle voucher-winners op het grote podium van Max Guitar.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 28 december vertolkt Laurence Fish American Songbook, licht klassiek en jazz op de piano in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

La Galleria Kurhausplein – Gevers Deynootplein 105

Zangeres Anita van den Berg neemt evenals vorige week de ‘Lady Jazz Session’ op vrijdag 20 december voor haar rekening. Een avond vol Kerstliederen en jazzmuziek met de klanken van Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Frank Sinatra en de nieuwe jazzy lui lounge geluiden. Geen betere manier om richting de feestdagen te gaan dus. Aanvang: 18.30 uur.

STeam, Brasserie Palace en La Galleria Boulevard
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je elke vrijdag tot en met zondag de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de Steam Live Band. Op zondag is het aanvangstijdstip al om 12.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen vanaf 18.30 uur is de Duo Radio Italia Show met Roberto Filippo bij La Galleria Boulevard aan de Strandweg 51 aan. Een avond vol Italiaanse classics! De Italiaanse sfeer gaat op de zondagen net zo makkelijk door met met Roberto’s (Galante) Italian Show vanaf 12.00 uur. En ook elke zaterdag, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je vaste prik van jazz en pop én de culinaire specialiteiten in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.