Op vrijdag 3 april 2015 vond een uniek, gratis popfestival plaats in het hart van Scheveningen: HipFest. Van 16:00 tot 01:00 uur barstten vijf horecagelegenheden in de Keizerstraat uit hun voegen, door het muziekgeweld van, hoofdzakelijk, Haagse bands!

Het eerste echte popfestival in Scheveningen-Dorp heeft op goede vrijdag ongeveer 3500 bezoekers getrokken naar de Keizerstraat. 28 bands van kaliber bezorgden de vele muziekliefhebbers een fantastische dag. De organisatie spreekt van een groot succes.

Om precies 16:00 uur brandde het muzikale geweld los in Jorplace Beach Hostel en Foodies. ’s Avonds sloten Muziekcafé De Maatschappij, Barby’s Bar en Saturnus aan in het schema. Het festival bood plaats aan zowel jonge talentvolle bands als bekende Haagse acts, zoals Trio Escobar, Ed Struijlaart en The Machete Nightclub met Marcel Veenendaal van Di-rect achter de drums. In Barby’s Bar zette Scheveningens grootste rocker Johan ter Schegget met zijn band The Stiff de bar op z’n kop.

In alle opzichten, zowel voor de bands, horeca in de Keizerstraat en muziekliefhebbers, was HipFest geslaagd. De organisatie liep gesmeerd en op alle locaties was er veel belangstelling voor de optredende muzikanten. Op naar de volgende editie van HipFest!

Ga naar de volledige fotoreportage van Freelance Popagenda Scheveningen fotografe Landy Elliott!

  • HipFest: Graaitijd Editie (12 juni 2015)
  • Prinsjespop (12 september 2015)
  • Het Maatschappijlied (elke woensdag van 9 maart t/m 25 mei 2016)
  • HipFest 2016 (25 maart 2016)
  • Live on the Beach: Golden Earring-Pat Smith-Pinata (9 september 2016)
  • Maatschappijpop (elke woensdag van 14 september t/m 14 december)