Scheveningse Artiesten schitteren op Life I Live Festival

Door: Popagenda Scheveningen

Scheveningen was goed vertegenwoordigd in de programmering van het Life i Live Festival tijdens Koningsnacht én Koningsdag. Niet minder dan vier artiesten uit het dorp gaven glansrijke performances weg aan de in grote getalen opgekomen toeschouwers.

Op het hoofdpodium (Spuiplein) opende rapper/zanger Pat Smith, Scheveningens meest succesvolle artiest, de Haagse Koningsnacht met zijn eigen band, aangevuld met andere muzikale ‘friends’. De positieve energie die Pat in zijn show stopt, bracht de mensen weer massaal in beweging. “Ik speelde mijn gloednieuwe songs voor het eerst. Het publiek reageerde er heerlijk op! In de loop van dit jaar verschijnt mijn EP vol Afropop, VUDU BLVD. Wie ongeduldig is, mag 26 mei in zijn agenda zetten. Dan verschijnt de eerste single, Live Drunk”, aldus de goedlachse Pat.

Op het Buitenhof had Life i Live een speciaal podium opgebouwd voor talenten. Op deze ‘talentstage’ beet de meidenband Sugar Skulls, finalist van Het Maatschappijlied 2017 over enkele weken en onderdeel van het bandcoaching-traject van YMCA Muziekcentrum Scheveningen, het spits af. Frontgirl Shenzi Droog loodste haar band professioneel door hun ‘primeurgig’ op een groot festival. De meiden stonden eerder al op Schollenpop! Later in de programmering galmden de prachtige harmonieën van Something like Sunshine door het centrum. Dit duo, ook afkomstig uit de bandcoaching-stal van YMCA Scheveningen, heeft al wat meer ervaring. De muzikale meiden Teddy Macrander en Aina Qvist wonnen eerder de UNICEF Talent battle in Het Paard en gooiden hoge ogen in de finale van het Haagse Talent Event. Tijdens Koningsdag mocht Sharon Overkamp haar zangkunsten vertonen, samen met vocal coach Valentijn Twisk op de singer-songwriterstage van de Grote Markt. Haar loepzuiver stem maakt veel indruk op haar toehoorders.

Het Life i Live Festival leerde ons dat er genoeg talent op Scheveningen aanwezig is!