Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Waar kun je deze week terecht voor je dosis live muziek op Scheveningen? In de muziekserie Maatschappijpop van Popagenda Scheveningen en Muziekcafé De Maatschappij, staan Lizzy V, Frank Rensen geprogrammeerd op woensdag 7 december in de Keizerstraat 67 vanaf 20:30. Lizzy V,  Gigstarterartiest van het jaar 2015, is een Singer-Songwriter die je verdriet, inspiratie en blijdschap laat voelen. Ze speelde in het voorprogramma van Dotan en stond samen op het podium met Jennifer Ewbank. Frank Rensen is een singer-songwriter die geïnspireerd is door artiesten als James Taylor en Jim Croce. Hij speelde in het voorprogramma van Stu Larsen en Jack and the Weatherman, en zendtijd kreeg hij op radio 2 én De Wereld Draait Door. Aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk vertolkte hij zijn song ‘Little Suzy’. Natuurlijk speelt hij deze ook vanavond in Scheveningen-Dorp. Be Major is een jonge talentvolle band die een mix speelt van Indie, Funk, Rock, Pop en Blues.

Op vrijdag 9 december vanaf 21:00 uur, ook in De Maatschappij, spelen de vijf bekende Haagse topmuzikanten van Don & The Usual Suspects je helemaal dol. Dat wordt meezingen en -dansen op de klanken van Doe Maar, The Black Keys, The Beatles, MC Hammer, David Bowie, Bruno Mars en nog veel meer helden!

In Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 staat het Duo Crazy Mama & The Bootz (zangeres Bianca Netten en gitarist Arie Brouwer) op zaterdag 10 december vanaf 16:30 uur op het podium met ‘The Blues Love Concert’.

YMCA Scheveningen, Keizerstraat 58, is op zaterdag de muzikale host voor Scheveningen Light Walk (zie elders in deze krant). De wandelaars van de Light Walk, bezoekers en bewoners kunnen vanaf 19:00 uur op het buitenpodium beroemde kerstsongs beluisteren van Willem Bodhi en het YMCA Popkoor. Om 22:00 ga je lekker naar het binnenpodium van Saturnus om beroemde nummers mee te zingen met Van Ossenhaas: Sing-a-long!

Elke zaterdag om 21:30 uur serveert Rootz At The Harbour, Dr. Lelykade 33, een heerlijke live gig in de serie ‘Live At The Harbour’. Deze week: Tess ‘n Jazz. Ook in The Harbour maar dan elke zondag om 16:00 uur: ‘Perfect Sunday’, met op 11 december de zangeres Lubna Rezzoug. Lekker eten, drinken en genieten van goede muziek in de jachthaven van Scheveningen!

Op zondag 11 december is het druk in de Keizerstraat. De jaarlijkse kerstmarkt in heeft naast De Maatschappij (Partyzaal Op Scheveningen) volop live kerstmuziek van 14:00 tot 17:00 uur met de band Full of Life, en in het Café zelf vindt van 11:30 tot 17:30 de traditionele Drumdag van Barry Kruik plaats. En natuurlijk kunnen de muziekliefhebbers hun hart ophalen, of lekker meespelen, tijdens de traditionele Open Mic van Maxcafé Scheveningen aan de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 12, vanaf 12:00 uur.

Meer informatie op de Facebookpagina’s van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.