Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Alsjeblieft, het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar! Een ding is zeker: je hoeft je niet te vervelen.

Het Maatschappijlied 2017

Evenals vorig jaar organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met De Maatschappij de liedjesstrijd ‘Het Maatschappijlied’. Wie maakt de mooiste song over onze Maatschappij en wint een plek op Parkpop? Wat voor gevoel brengt de samenleving bij muzikanten naar boven? Wat is hun kijk op de wereld? Wij beloven: deze vragen hebben voor editie 2017 prachtige songs opgeleverd. Uit de vele inzendingen selecteerde Popagenda Scheveningen 40 liedjes van 40 betrokken singer-songwriters en bands. Woensdag 15 maart staat de tweede voorronde op het programma. Een van de vier deelnemers vanavond is Pip Alblas. Evenals haar soulmate Marvin Timothy, die de eerste voorronde op zijn naam schreef, deed zij het meer dan verdienstelijke in The Voice of Holland. Zal ook Pip een voorronde van Het Maatschappijlied op haar naam schrijven? Of wordt het toch Haagse Aadje Dingjans? In de jury zit vanavond onder andere Nachburgemeester van Den Haag, René Bom. Alle reden om te komen, want het publiek stemt ook nog eens mee. Daarbij combineert De Maatschappij deze ronde met de verkiezingsstrijd, die te zien is op een groot scherm. 20:30 uur is de aftrap in de Keizerstraat 67.

Saturnus Live Concertpodium

Voetjes van de vloer, maar wel een beetje anders? Dat kan op zaterdag 18 maart vanaf 20:30 bij Saturnus Live Music in de Keizerstraat 58. LGDC (“Niemand buiten de band weet waar deze letters voor staan”, aldus de band) is de missing link tussen een DJ en een oldskool band met een drummer, bassist en toetsenist. Hun mix van mashup hits en eigen nummers zorgen voor een goed feest. Komen dus!

Lunchkamer Den Engel en Rootz at the Harbour

Zaterdagmiddag 18 maart om 16:30 uur kun je in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50 als vanouds terecht voor de blues. Een mix van bekende Haagse bluesmuzikanten delen het podium met topsaxofonist Wouter Kiers. Het hele weekend ga je weer lekker eten, drinken en genieten van goede muziek in de jachthaven van Scheveningen! Vanaf 21:30 uur op zaterdag 18 maart is het natuurlijk tijd voor de serie ‘Live At The Harbour’. Met Tess ’n Jazz krijgen de gasten van Rootz At The Harbour aan de Dr. Lelykade 33 een heerlijke covermix van de stijlen jazz, blues en pop van vroeger en nu in een eigen jasje. Frontlady Tessa van der Ham laat haar loepzuivere stem galmen over het water van de haven! En elke zondag om 16:00 uur at the Harbour vindt jouw ‘Perfect Sunday’ plaats, met op 19 maart de singer-songwriter Moira Green.

STeam en Brouwcafé De Hofnar

Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 10 tot en met zondag 12 maart de hele avond terecht voor live muziek van de huisband Harbour Lights. De bekende Nederlandse bluesharmonicaspeler/zanger Slim Robin (twee keer genomineerd voor beste bluesharpist door de Dutch Blues Foundation) en gitarist Arie Verhoef brengen de gasten van Brouwcafé De Hofnar in de 2e Binnenhaven, Dr. Lelykade 28, op zaterdag 18 maart vanaf 20:30 uur authentieke blues. Van traditionals tot swingende Westcoast!

Brasserie Palace Promenade en Tasca

Popagenda Scheveningen verwelkomt Brasserie Palace Promenade Scheveningen en Restaurant Tasca als nieuwe podiumlocaties! Elke zaterdagavond kun je in de Brasserie genieten van het menu én heerlijke live muziek van 17:00 – 22:00 uur. Op 18 maart spelen zangeres Nadine Pruim en gitarist Jeroen Hennephof, van de band Rediscovered. Bij Tasca, Informeel, klassiek, bistro-stijl met ambachtelijke zuid Europese invloeden, is er op meerdere dagen live muziek. Op woensdag 15 maart is Scheveninger Arie Spaans je singer-songwriter tijdens het diner en op vrijdag 17 maart speelt en zingt pianist James Byrom zijn liedjes. Liefhebbers van jazz en klassiek én lekker eten doen er goed aan om zaterdag 18 maart te reserveren, als pianist Katja Hyun Jung Ji mooie composities serveert. Plaats van handeling: Ankerstraat 2 tijdens het diner.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.