’s werelds bekendste Irish Folkband The High Kings keert terug naar Scheveningen!

De beroemdste Irish folkband van dit moment keert terug naar Scheveningen voor een spectaculaire show: The High Kings! Was het vorig jaar al een uitbundig feest in de Oude Kerk van Scheveningen, nu gaan de stoere Ierse mannen die show overtreffen met een eenmalig concert op zondag 28 oktober 2018 in de Lourdes Kerk, waar de betoverende Ierse ‘traditionals’ intens zullen klinken in een sfeervolle, intieme ambiance. Een niet te missen Iers muziekfeest! Aan de vooravond van de show sprak Popagenda Scheveningen kort met frontman Darren Holden.

De ‘Decade-tour is een soort ‘Best of’-tour. Is deze anders dan de vorige tours?

 “Ja,  deze tour doet precies wat het etiket zegt: het beste van de laatste 10 jaar van The High Kings, met hier en daar een paar grote verrassingen. De tour is overal ter wereld een verbazingwekkend groot succes en wij kijken uit naar de shows in Nederland.”

The High Kings worden gezien als de opvolgers van vermaarde bands als de Dubliners en de Clancy Brothers. Wat is volgens jou de essentie van de Ierse folkmuziek en waarom spreekt vele mensen aan, ook ver buiten Ierland? Heb je een missie?

“Deze beroemde bands werden gezien als folklore door het publiek dat hun zag in de jaren 60. Ze worden terecht beschouwd als legendarische kunstenaars. Zij plaveiden de weg voor zo veel bands die opkwamen. Als The High Kings hebben wij onze eigen weg gesmeed, en misschien ziet de huidige doelgroep ons als hedendaagse folklore. We hebben niet echt een missie, maar wij willen zoveel mogelijk mensen over de hele wereld bereiken met onze versie van Ierse. Onze oprechte hoop is dat de muziek blijft hangen in goede en slechte tijden van nood.”

Je hebt de traditionele Ierse volksmuziek naar een hoger niveau gebracht. Nieuwe songs worden zelfs nieuwe traditionals. Wat zijn de vernieuwende aspecten waarmee je dat hogere niveau bereikt  traditionele Ierse volksmuziek aan dit nieuwe, hogere niveau hebben gebracht? Kan het nóg beter in dit genre?

“oh, hartelijk bedankt! Ja, we hebben echt geprobeerd om dit genre een soort facelift te geven. Daar zijn we een aantal keer in geslaagd door ons eigen originele materiaal op plaat en in de shows toe te voegen. Een van die nummers – ‘Oh Maggie’ – heeft meer dan 1.2 miljoen streams op Spotify, wat helemaal te gek is. Het is een waanzinnige kick als songwriter te horen dat dit liedje luidkeels wordt meegezongen tijdens onze shows. Het is zó cool dat onze fans dit liedje als een van ‘the greatest songs’ van de show hebben geadopteerd in ons repertoire!”

Een jaar geleden speelden jullie ook in een kerk (Oude Kerk, Keizerstraat, red) in Scheveningen. Is het een extra bijzondere ervaring om de show uit te voeren in een kerk?

“Ja, ik herinner me dat zo goed. Wat een geweldige, memorabele show was dat, en inderdaad kan het bijna worden omschreven als een zeer heilige ervaring. De sfeer was absoluut geladen en de menigte was fantastisch. Ik kan niet wachten om in de Lourdes Kerk op te treden.”

Kijk je al uit naar jullie Nederlandse concerten, speciaal op Scheveningen?

“Oh yeah! We kijken er zeker naar uit om in jullie prachtige land terug te keren. Wij hebben het zo naar ons zin. Het voelt als een warm bad en welkom, zeker als je zo ver van huis bent. De show in Scheveningen wordt een supershow, dat voel ik gewoon. Kom naar de Lourdes Kerk en zing HARD MEE!”

Info The High Kings in De Lourdes Kerk

De Lourdes Kerk bevindt zich op nog geen steenworp afstand van het Circustheater:

2e Messtraat 108. Let op: de ingang voor het concert is de Berkenbosch Blokstraat 9a!

Zondag 28 oktober 2018

Aanvang: 20:00 uur

Einde: 22:30 uur

Tickets kosten € 22,50 en zijn verkrijgbaar via: https://popagendascheveningen.stager.nl/Concerts/tickets.

www.thehighkings.com | www.versimpeld.nl | www.1900aanzee.nl