Wie maakt de mooiste song over de ‘Maatschappij’?

…….en wint een plek op Parkpop!

Evenals in 2016 organiseert Popagenda Scheveningen met Muziek- en Eetcafé De Maatschappij ook in 2017 Het Maatschappijlied! Ben jij muzikant, zanger(es) in een band of singer-songwriter in hart en nieren? Waar denk jij aan bij het woord Maatschappij? Wat voor gevoel, gedachte, standpunt, besef, overtuiging, dan wel opwelling brengt onze samenleving bij jou naar boven? Wat is jouw kijk op de wereld. Maak er een song van!

Uit alle inzendingen van singer-songwriters en bands selecteert Popagenda Scheveningen veertig songs. De competitie start op woensdag 8 maart 2017. Na tien voorrondes waaruit tien finalisten voortkomen, wordt woensdagavond 24 mei duidelijk wie zich mag kronen tot grote winnaar van Het Maatschappijlied 2017!

Prijzenpakket

De hoofdprijs liegt er niet om. Naast een felbegeerde plek op Parkpop, staat de winnende act onder andere in de programmering van Graaitijd: Vlaggetjesweek 2017 en HipFest 2018. De overige prijzen blijven nog even een verrassing; deze worden in januari bekendgemaakt.

Jury

De deelnemers worden beoordeeld door in de Haagse muziekwereld bekende juryleden. Tijdens de eerste editie bepaalden onder andere Pat Smith, Ed Struijlaart, Joop Roelofs van Q65, Micha Hasfeld van The Clarks, Emmaly Brown, René Bom en Henk Koorn van Hallo Venray de winnaars van de voorrondes. De finalisten werden beoordeeld door Pat Smith en de Haagse muziekiconen Klaas van der Wal van Shocking Blue en Frans Krassenburg, de oorspronkelijke leadzanger van Golden Earring! Ook in 2017 zijn de jurykrukken bezet door deskundigen van formaat.

Het Maatschappijlied: hoe werkt het?

Simpel gezegd: wie schrijft de beste song over de ‘Maatschappij’? De invulling, muziekstijl, taal en tekst is helemaal aan jou. Voel je volledig vrij, zolang jouw nummer maar een verbinding heeft met de ‘Maatschappij waarin we leven’ of over Muziekcafé De Maatschappij. Elke singer-songwriter, band of act kan meedoen.

Als popagenda Scheveningen jouw song selecteert, dan sta je in de line-up op een woensdagavond in maart, april of mei. Je krijgt 20 minuten speeltijd, inclusief jouw lied over de Maatschappij. De winnaar van de voorronde gaat door naar de finale op woensdag 24 mei 2017.

Stuur jouw song vóór 1 maart 2017 naar info@versimpeld.nl.

Het Maatschappijlied wordt mede mogelijk gemaakt door YMCA Scheveningen en Cultuurschakel People Stage!