Residentie Orkest Lazy Sunday: Mozarts Grosse Messe

Tickets €10.00
16-05-2021
Zuiderstrandtheater
Aanvang: 09:00
classicalmusic

Terwijl je geniet van goede koffie, versgeperst sap en iets lekkers erbij, trakteren de musici van het Residentie Orkest je op de mooiste en meeslependste composities. Met de onthaastende weldaad van cello’s, violen en koorstemmen maak je de zondag de beste dag van de week.

Mozarts Grosse Messe
Zijn huwelijk met Constanze inspireerde Mozart tot het schrijven van een grootse mis. Daarin was zijzelf de eerste soliste. Hoewel onvoltooid, is het een hoogtepunt in Mozarts vocale oeuvre.

De mis is gepassioneerd, weelderig, maar ook dramatisch en lyrisch. En Mozarts bewondering voor Bach en Händel klinken er duidelijk in door. Cappella Amsterdam, een fantastisch solistenkwartet, en vaste gastdirigent van het Residentie Orkest Richard Egarr werken samen in dit aangrijpend mooie muziekstuk.

Muzikale kinderworkshop (4-10 jaar)
Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen tijdens het concert deelnemen aan een leuke muzikale workshop. Neem kinderen dus vooral mee naar het Zuiderstrandtheater! Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren noodzakelijk. Je kunt de workshop meebestellen tijdens het bestelproces, bij de stoelkeuze.