Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij – Keizerstraat 67

Op woensdag 17 oktober ga je genieten van de powervolle warme, in het oog springende zangeres Crazy Mama Bianca Netten en de markante gitarist Arie ‘The Bootz’ Brouwer. Dit ervaren duo, Crazy Mama & The Bootz, brengt een heerlijke mix van funk, jazz, soul, blues en rock! Mag je eigenlijk niet missen vanaf 20.30 uur.

Lunchkamer Den Bengel – Willem de Zwijgerlaan 50

Heel fijn voor Scheveningen dat podiumlocatie Den Engel weer terug is met live programmering! Nu onder de naam Den Bengel. Liefhebbers van tijdloze fifties-sixties rock & roll komen op zaterdag 20 oktober niets te kort met de Haagse Hopjes. Trek je dansschoenen maar aan en haal die petticoats van zolder! Vanaf 15.30 uur gaat het los!

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 20 oktober vanaf 14.00 uur laten zangeres Els Thijsse en gitarist Peter Stoker (bekend van het Latin jazz combo Quiet Colours) hun voorliefde voor de bossanova en lichte samba horen en zien in die typische Byron-sfeer. De mooiste en beroemdste Latin-songs komen natuurlijk voorbij. Intiem en onversterkt. Wees welkom en geniet!

Poppodium Saturnus – Keizerstraat 58

Een druk weekend in Poppodium Saturnus deze week. De Haagse Popweek 2018 trapt er namelijk op vrijdag 20 oktober vanaf 19.00 uur af met de nieuwe generatie muzikanten! Tijdens de Talent Night presenteren zeven lokale popmuziekscholen Ready To Play, Carrera’s Muziekatelier, YMCA Bandcoaching, ROCKIT Music Productions, Popschool Den Haag, Popschool Remco Visker, Level Up Urban Pro, YourStage Urban, Yourstage en Drumschool Stefan van de Brug hun grootste talenten. Van songwriters en urban acts tot indiebands en rock ‘n’ roll – op één avond zien we in Scheveningen-Dorp precies wat ons de komende jaren te wachten staat. De metal diehards staat een epische avond te wachten op zaterdag 20 oktober, aanvang 20.30 uur. Zet je schrap met Edsattic (de vibe van oldscool metal), Mudguard (vette Yolo! Maar dan wel in het zwart) en Marozia (beestachtige rock/metal met diepgang en intensiteit).

De Pier

In de serie ‘The Lighthouse Music Collective’ trapt DJ Prosciutto het weekend spetterend af om 16.00 uur. Zaterdag 20 oktober is het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Mutesounds Festival. Er zijn vele, muzikale (o.a. de swingende meidengroep BB Bootleg), activiteiten, maar ook dit jaar kun je weer deelnemen aan verschillende internationale gebarentaalworkshops, waaronder Belgische, Chinees, Fins of zelfs Italiaans! Het festival start om 13.00 uur. DJ Friss besluit het weekend met zijn ‘Sunday Grooves’ op zondag 21 oktober vanaf 14.00 uur.

Café Tante Knier – Keizerstraat 56

In het gezellige café Tante Knier vangt een nieuwe muziekserie aan. Elke zaterdag vanaf 22.00 uur is het feest met live muziek van een partyband! Op zaterdag 20 oktober opent de ervaren pop/rock coverband ThisCover deze serie. Verwacht echte dansknallers in de setlist, die je heel snel in actie laten komen op de dansvloer. Je beleeft een muzikale reis van de jaren 80 tot nu, van Lenny Kravitz tot Bruno Mars en van Beyoncé tot The Script en beyond. Mis ‘m niet!

Encore by Simonis – Dr. Lelykade 5

Bij Encore by Simonis ga je tijdens en na de lunch, aanvang 12.00 uur, op zondag 21 oktober lekker los met de ‘Soul Diva’s at Encore’. Swingende nummers worden afgewisseld met solo’s en duetten van beroemde pop- en soul klassiekers van onder andere Whitney Houston. Vergeet niet te reserveren!

The Shore Scheveningen – Strand Noord 2A

Poppodia Neushoorn en Paard en poporganisaties Popradar Den Haag, Popfabryk Leeuwarden en Friesland Pop hebben de handen ineengeslagen voor een ‘artist in residence’ in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Esther de Jong (Leeuwarden) verkent samen met Haagse singer-songwriter Pyke onze muziekscene tijdens de Haagse Popweek 2018 en Pyke gaat op zijn beurt naar Leeuwarden. Op zaterdag 20 oktober ontmoeten de twee artiesten elkaar eerst bij The Shore Scheveningen en spelen ieder een eigen set op het strand. Verbinding ten top!

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Het Dramtune-Concept van Sandro Bruti is uniek: verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en natuurlijk muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zondag 21 oktober vanaf 17.00 uur reizen we in gedachten af naar de Spaanse Garraf-regio in Catalonië. Verantwoordelijk daarvoor zijn de prachtige zangeres Nadia Basurto, die zal worden bijgestaan door pianist en componist Elisabet Raspall. Het duo vertolkt een originele en exotische combinatie van Jazz, Bossa Nova, Boleras en verschillende andere betoverende songs en ritmes uit de Mediterrane Latin American muziek. Wij raden je aan om nog snel te reserveren via info@dramtune.com.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 20 oktober speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur. Reserveren is gewenst!

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober zoals elk weekend de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 20 oktober, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.