The High Kings (IRL) terug op Scheveningen

Live in de Lourdes Kerk

De beroemdste Irish folkband van dit moment keert op zondag 28 oktober terug naar Scheveningen voor een spectaculaire show: The High Kings! Was het vorig jaar al een uitbundig feest in de Oude Kerk van Scheveningen, nu gaan de stoere Ierse mannen die show overtreffen met een eenmalig concert op zondag 28 oktober 2018 in de Lourdes Kerk, waar de betoverende Ierse ‘traditionals’ intens zullen klinken in een sfeervolle, intieme ambiance. Een niet te missen Iers muziekfeest!

Wereldtournee

The High Kings treden op in het kader van hun wereldtournee rondom hun tienjarig bestaan, dat gevierd wordt met de release van het best of album Decade. Tip: wees er snel bij, want de vorige show was volledig uitverkocht!

Koop nu je tickets!

Irish Folk Band of the Year
Dat de mannen een feestje kunnen bouwen staat vast, met 6 van de 7 uitverkochte shows tijdens hun Benelux tour 2017. In Ierland zijn The High Kings zonder twijfel de grootste Irish Folkband. Meteen na hun eerste album ontvingen ze de titel Irish Folk Band of the Year, en hun vier daaropvolgende albums bereikten de platinastatus. Met hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als fenomenale liveband meer dan waar. De bezielde multi-instrumentalisten bespelen samen meer dan 13 instrumenten. Op hun repertoire staan unieke eigen nummers, maar ook bekende Ierse ballads en traditionele Ierse sing-a-longs als The Wild Rover, The Leaving of Liverpool, Whiskey in the Jar, Fields of Athenry en meer. Soms in een Kings-jasje, soms niet.
The true heirs of Ireland’s folk heritage
Ierland werd eeuwen lang geregeerd door High Kings, totdat in 1169 een einde kwam aan hun hegemonie. Daarna werden hun heldendaden alleen nog bezongen in de wereld van mythen, sagen en legenden. Totdat Finbarr Clancy, Martin Furey, Brian Dunphy en Darren Holden in Dublin bij elkaar kwamen en The High Kings vormden. Met de Ierse muzikale traditie in hun genen: Finbarr als zoon van één van de legendarische Ierse 60s band The Clancy Brothers, Martin als zoon van één van The Fureys, Brian en Darren komen allebei uit de succesvolle Riverdance dansproductie. Inmiddels is George Murphy in de voetsporen van Martin Furey getreden, die de band in 2017 verliet.
Info The High Kings in De Lourdes Kerk

De Lourdes Kerk bevindt zich op nog geen steenworp afstand van het Circustheater:

2e Messtraat 108. Let op: de ingang voor het concert is de Berkenbosch Blokstraat 9a!

Zondag 28 oktober 2018

Aanvang: 20:00 uur

Einde: 22:30 uur

Tickets kosten € 22,50 en zijn verkrijgbaar via: https://popagendascheveningen.stager.nl/Concerts/tickets.

www.thehighkings.com | www.versimpeld.nl | www.1900aanzee.nl
200 by the Sea wordt georganiseerd door Stichting Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Serban | Tel: 06 43 02 29 45 | e-mail: info@versimpeld.nl