Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Schollenpop – Zuiderstrand

Het prachtige gratis toegankelijke popfestival op het Zuiderstrand brandt weer los op zaterdag 25 augustus: Schollenpop! Met optredens van onder andere The Boxer Rebellion(UK), Claw Boys Claw, De Likt, The Cool Quest, For I Am King, DJ Trobi en Afterpartees. Meer info op www.schollenpop.nl.

De Keizerstraat: Montmartre aan Zee

Het is weer Feest aan Zee! Op 25 augustus, vanaf de gratis brunch om 11.00 uur, organiseert de Keizerstraat een gezellig kunstfestival op het Kerkplein van Scheveningen-Dorp, met een feestelijke opening van de expositie ‘Dutch 50 Art’ door wethouder Boudewijn Revis om 15.00 uur. Tot 17.00 uur kun je genieten van of deelnemen aan een rijk programma: Kunstworkshops om 12.00 uur, Haring proeflokaal voor kids om 13.00 uur, Jeu de boules in de tuin van de Oude Kerk om 12.00 uur, samen Mega Mesdag schilderen vanaf 13.00 uur, een familiefoto laten maken bij je favoriete schilderij, een heuse kunstquiz vanaf 11.00 en natuurlijk live muziek. In de line-up staan onder andere Kees Kingsize, Jo de Roeck en Quiet Colours. Wees welkom!
De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ is er weer volop van muziek te genieten deze zomer. Kom lekker swingen in Scheveningen-Dorp met de unieke feest-, surf- en skaband Hete Kolen! Gehuld in de mooiste outfits brengt Hete Kolen bekende hits met een speciaal Kolen-sausje: vrolijk, energiek, maar wel in een compleet nieuwe muzikale jas. Aanvang is 20.30 uur.

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Op zaterdag 25 augustus vanaf 14.00 uur speelt en zingt de in Saudi Arabie geboren, half Ierse en half Indonesisch singer-songwriter Cat Shannon haar ‘folk met een traan en een lach’. Reeds uitgevoerd in Europa, Japan en New York, maar vandaag in Scheveningen-dorp. Intiem en onversterkt. Schuif lekker aan!

Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 23 augustus ga je er na de ‘home cooked meal’ eens goed voor zitten met Banty Holler. Deze muzikant uit Chicago is gaan rondtrekken door heel Europa en heeft een ware passie voor broeierige blues, country en rock ’n roll. Geniet ervan. Reserveer wel op tijd je plek!

John’s Inn – Gentsestraat 38

Het is zomer en de John’s Inn pakt op zaterdag 25 augustus uit met de geoliede folk-rockmachine Acoustic Maniacs! Moderne songs worden afgewisseld met classics. Van 100% akoestisch tot half elektrisch, van The Eagles, Pink Floyd en Johnny Cash tot Avicii en Armin van Buuren. Het wordt tropisch op de dansvloer van het gezelligste café in Scheveningen-Noord. Aanvang is zoals elke laatste zaterdag van de maand om 19.00 uur.

1900 Aan Zee – Keizerstraat 49

‘One Man One Voice – One Guitar’. Dirk De Vriendt, ook bekend als The Human Jukebox. Dirk brengt op zaterdag 25 augustus in de gezellige lunchroom 1900 Aan Zee op een zeer intieme manier je favoriete songs, die je zelf kunt kiezen! Een beetje zoals in de ‘goeie ouwe tijd’ van de jukebox! Het publiek krijgt van Dirk een ‘menukaart’ aangeboden met meer dan 1000 titels uit diverse genres van rock, folk, blues, country tot kleinkunst en chanson. Zorg dat je plaatsneemt om 15.00 uur!

De Pier

Na het vuurwerkgeweld in Scheveningen Bad is het op De Pier weer tijd voor een ‘regulier’ programma. In de serie Lighthouse Music Collective opent DJ Jur het weekend op vrijdag 24 augustus om 17.00 uur. DJ Mowgli duwt zijn ‘Summersounds’ naar buiten op zaterdag 25 augustus vanaf 14.00 uur. In de serie ‘Jazz aan Zee’ geeft de formatie The SmOkErZ een vlammende show, met hits en classics uit de groove, funk, dance en vooral jazz. Met veel interactie met het publiek en de lekkerste hits is muzikaal vuurwerk gegarandeerd! The Smokerz maakt het publiek tevens klaar voor de speciale jazzavond in het Kurhaus. Aanvang is 14.00 uur.

Kurhaus – Gevers Deynootplein 30

Het Grand Hotel Amrath Kurhaus verzorgt op zondag 26 augustus vanaf 19.00 uur een speciale avond ter afsluiting van de serie Jazz aan Zee rondom de beroemde souldiva Jocelyn Brown. De avond wordt opgewarmd door The Hague All Star Jazz band ft. Jurjen Donkers & Edwin Rutten (met onder andere gitarist Vincent Koning in de gelederen) en Kim Hoorweg & Anton Goudsmit. Dan is het tijd voor de vocaliste die onder meer een megahit had met het nummer ‘Somebody Else’s Guy’. Tijdens Jazz aan Zee zet Jocelyn Brown vol vuur met haar 11-koppige funk- en soulband de Kurzaal op stelten. De avond wordt besloten door de in Den Haag bekende DJ Jen (Jazz) Min Lau. Bestel die tickets nu het nog kan!

Beachclub Indigo – Zwarte Pad 65

Op vrijdag 24 augustus gaat Indigo aan het strand op in de Amerikaanse superstar Drake. Wat je mag verwachten? Drake drankjes, Drake burgers, Drake performances, Drake deco, Drake hairsalon, Drake photobooth en natuurlijk Drake All Night Long uit de speakers van het Drake Night DJ Team! Aanvang: 21.00 uur.

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

Whoosah goes Latin met het event PIÑA en la Playa! Vrijdag 24 augustus  vanaf 20.00 uur ga je los op dit feest, met de heetste Latin muziek, tropische sfeer en vooral veel gezelligheid! Je danst op deze avond op de lekkerste reggaeton, merengue, bachata, dembow, salsa, dancehall en meer caliente klanken!

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Het gas blijft erop bij Colorado Charlie dit weekend! Je kunt maar liefst naar vier evenementen toe, en dan hebben we het nog niet eens over de wekelijkse vrijdagmiddagborrel (aanvang 24 augustus om 17.00 uur) La Terrazza gehad. De Jan van Kampen Show sluit hier vanaf 20.00 uur naadloos op aan, waarbij Jan van Kampen en Pitto Scheveningen, Den Haag én het Zwarte Pad in de spotlights zetten. ‘THRF on the Beach – Manjefiek 10 Year Anniversary!’ is het volgende event, en wel op zaterdag 25 augustus vanaf 18.00 uur. De line-up is om te smullen met MayDay, Rutger van Kampen, DJ Miss T. en Miss Bunty. Zondag 26 augustus wacht je een heus concert om 15.00 uur door de singer-songwriter met een tropische vibe, Angela Moyra, die rechtstreeks uit Hollywood haar kunsten komt vertonen aan onze kust. De zondag wordt afgesloten vanaf 19.00 uur met ‘Egbert 10 jaar Live – On The Beach’. Egbert ontvangt verder in de line-up Secret Cinema, Rik Watts en Vntm Live. Beregoed weekend op dancegebied dus bij Colorado!

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

In de nieuwe podiumlocatie op Scheveningen in het Statenkwartier, Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in), kun je om de week op zondagen van 16.00 uur tot 19.00 in een prettige sfeer lekker borrelen, genieten van live muziek en – waarom niet? – direct aanschuiven aan tafel voor de overheerlijke specialiteiten van het huis. Op de reguliere muziekzondag (Het Zondagmiddagcafé) spelen singer-songwriter Rachman (Rachman & Nova) en percussionist Sammy de Fretes op 26 augustus een fijne mengeling van soul en pop.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 18 augustus speelt pianist Laurence Fish zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 25 augustus, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.