Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Den Haag FM zendt live uit bij Max Guitar

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

Den Haag FM bij Max Guitar – Dr. Lelykade 12

Het nummer 1 radiostation van Den Haag, Den Haag FM, zendt vanaf 27 juli elke laatste vrijdag van de maand uit vanuit Gitaarspeciaalzaak Max Guitar in de 2e Binnenhaven. Onder het motto ‘It’s Playtime’ besteedt het radioprogramma Hou je Haags! in deze locatie-uitzendingen extra veel aandacht aan Scheveningen en activiteiten die daar plaatsvinden. Wat betreft live muziek komt elke maand Stichting Popagenda Scheveningen vertellen over het actuele muziekaanbod in de badplaats. De eerste uitzending op vrijdag 27 juli staat bol van uitstekende optredens. Pyke is een bekende singer-songwriter met een krachtige stem en karakteristieke nummers; van catchy refreintjes tot psychedelische interludes. Hij stond eerder op popfestival Sniester en speelde bij het afscheid van de legendarische Haagse straatmuzikant Chuck Deely. Bij de jonge Haagse groove-gerichte band Banana Savannah draait het om ‘Good vibes and positive energy’. De invloeden van bands als The Meters, Curtis Mayfield, en Parliament-Funkadelic zijn goed terug te horen in hun nummers en met hun hedendaagse kijk op de 70’s maken zij funk weer ‘fresh’. “Heerlijk om op zo’n mooie locatie met een professioneel podium op Scheveningen radio te mogen maken”, is Stationmanager van Den Haag FM Gerard van den IJssel in zijn nopjes. “In Max Guitar kunnen we echt gaan knallen!”, zegt radiopresentator Rob Kemperman, die elke werkdag tussen 15.00 en 18.00 uur Hou je Haags! op Den Haag presenteert en ook de host is van de uitzendingen vanuit Max Guitar. Uiteraard is eigenaar Robbert van der Ende van Max Guitar blij met de samenwerking met de Haagse stadsomroep. “Er gebeurt op muzikaal gebied heel veel op Scheveningen. Alleen al in onze eigen store zijn er regelmatig optredens en clinics door bekende muzikanten. Het is goed om daar structureel aandacht voor te vragen op Den Haag FM.” Aanvang van de live uitzending bij Max Guitar is 15.00 uur. Bron: www.denhaagfm.nl

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ wordt het weer vanouds gezellig op woensdag 25 juli. Kees Kingsize is in de Haagse én Scheveningse muziekscene geen onbekende. Deze muzikale duizendpoot speelt Swing en Blues alsof hij ’t zelf uitgevonden heeft, meldde de Volkskrant al eens. Vandaag kun je er in het hart van Scheveningen getuige van zijn, als hij met bassist Evert Willemstijn op het podium aantreedt. Aanvang is 20.30 uur.

John’s Inn – Gentsestraat 38

Het gezelligste café van Scheveningen-Noord goes Indorock op zaterdag 28 juli! De mannen van The Eastern Aces zijn terug van weggeweest, en met de oude bezetting weer bij elkaar! Ze gaan je verrassen met onder andere award-winnende nummers, zoals Stand by me, Everybody en You know i love you. Put on your dancing shoes! Dit wil je niet missen! Aanvang is zoals elke laatste zaterdag van de maand om 19.00 uur.

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86

In het kersvers geopende Byron Bay Lunch Café kun je, naast heerlijke huisgemaakte specialiteiten en verse koffie, terecht voor volledige akoestische live muzieksessies. Laat je op zaterdag 28 julie vanaf 14.00 uur muzikaal verwennen door de Amerikaanse singer-songwriter Sahil Bahl. Deze artiest schrijft liedjes met prachtige, pakkende teksten die perfect tot hun recht zullen komen in de huiskamersfeer van Byron Bay in Scheveningen-Dorp.

Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 19 juli is de homemade specialiteit nog een verrassing. Daarna geniet je bij het uitbuiken van de talentvolle singer-songwriter Rubenson, die onlangs nog speelde tijdens het Life i Live Festival en bij A Night Out van Hummingbird Music. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective zet DJ Prosciutto jouw weekend in beweging op vrijdag 27 juli vanaf 16.00 uur!  Diezelfde Prosciutto brengt je op zaterdag 28 juli wederom in hogere sferen tijdens de SummerSounds. Aanvang dan is 14.00 uur. Zondag 29 juli neemt DJ Friss vanaf 14.00 uur de DJ-boot over tijdens de Sunday Grooves. Heerlijke tunes dus dit weekend boven zee!

Beachclub Indigo – Zwarte Pad 65

Op vrijdag 27 juli is het om 12.00 uur al aan bij Indigo met de danceparty ‘Geroezemoes op het Strand’.  Met The Tailors, Ome Kev en Pepijn Beljaars in de line-up is jouw perfecte stranddag verzekerd!

Whoosah Beachclub – Zwarte Pad 66

MID Summer Pool Party goes Whoosag op vrijdag 27 juli. Om 18.00 start het feest tot in de late uurtjes. Headliner Tom Trago draait de sterren van de heldere hemel aan de Scheveningse kust. De ‘Last Minute Strandspecial: Vunzige Deuntjes’ is op zaterdag 28 juli nog in de programmering gefietst. En daar zijn de liefhebbers natuurlijk niet rouwig om. Geniet ervan vanaf 20.00 uur.

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Reinier Zonneveld en Mees Salomé zijn de grote trekkers van ‘Filth on Acid Beach’ bij Colorado Charlie. Hier ga je ongetwijfeld compleet uit je stekker! Aanvang: 21.00 uur. Op zondag 29 juli worden er veel plaatjes gedraaid tijdens ‘PIV Records…’. Vanzelfsprekend een line-up om door een ringetje te halen: Ben Rau, Prunk, Chris Stussy, Jesse Maas, Kreutziger Kollektiv en Aron Volta. Om 16.00 uur begint het dancegeweld.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 28 juli speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 28 juli, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.