Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

WK Zeezeilen: live muziek

Tijdens het WK Zeezeilen van 14 juli (officiële opening) tot en met vrijdag 20 juli (slotceremonie) kun je dagelijks genieten van live muziek op het buitenpodium aan de Hellingweg (podium ter hoogte van nummer 98k). In de line-up vanaf vandaag staan DJ Maurizio Pinna op woensdag 18 juli en Trio Roept U Maar op donderdag 19 juli. Aanvang voor beide dagen is 18.00. De slotceremonie op vrijdag 20 juli belooft een groot feest te worden, met vanaf 17.30 de rockers van The Big Hairy, Jon Tarifa en zijn band en Golden Boys. Check de website en facebookpagina’s van het WK Zeezeilen (www.offshoresailingworlds2018.com) en Popagenda Scheveningen!

Byron Bay Lunch Café – Wassenaarsestraat 86 ***Opening zaterdag 21 juli met Pat Smith***

Op zaterdag 21 juli opent Byron Bay Lunch Café haar deuren. Een fijne plek in het sfeervolle hoekpandje aan de Wassenaarsestraat, dat ieder weekend van de doordeweekse naschoolse opvang ‘Het Schuitengat’ verandert in een knusse, tijdloze lunchroom. Hier neem je lekker de tijd om onderuit te zitten met een boek en geniet je van een heerlijke kop koffie en een rijkelijk belegd broodje. Maar om in deze rubriek thuis te horen, dien je een podiumlocatie te zijn voor live muziek. En laat eigenaresse Bianca Wubben nou net mooie artiesten en singer-songwriters programmeren in haar lunchroom! Zelf pakt zij ook graag haar gitaar om fijne liedjes ten gehore te brengen. De officiële opening wordt echter opgeluisterd door niemand minder dan de Scheveningse topartiest Pat Smith! Om 14.00 start Pat zijn set. Je bent van harte welkom.

www.byronbaylunchcafe.nl
Facebook: Byron Bay Lunch Café
Instagram: byronbaylunchcafe
Voor reserveringen, bel 0620261544 of mail info@byronbaylunchcafe.nl.

De Maatschappij – Keizerstraat 67

In de serie ‘Live in De Maatschappij in Summertime’ wordt het weer vanouds gezellig op woensdag 18 juli. Met welke muzikanten dat is, blijft nog even een verrassing. Genieten ga je in ieder geval zeker! Aanvang is 20.30 uur.

Aloha Surf – Strand Noord 2B

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 19 juli doe je jezelf eerst te goed aan de gele rijst met kip, waarna het optreden van Lisette Lowe en haar violiste de rest doet. Ondanks haar nog jonge leeftijd reist Lisette Lowe al meer dan vijf jaar de wereld af om liedjes te schrijven en spelen. Ze schrijft over de bergen en de zee, het leven en de dood en natuurlijk de liefde, en laat in elke uithoek van de wereld een stukje van zichzelf achter. Met haar eigenzinnige nummers, gevoelige teksten en bijzondere stem weet ze het publiek te raken. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

Dramtune: Casa Bruti Session – Haarlemsestraat 20, hoek Harstenhoekweg

Het Dramtune-Concept van Sandro Bruti is uniek: verse, Italiaanse specialiteiten uit eigen keuken, voortreffelijke Whisky’s en natuurlijk muziekgezelschappen uit alle windstreken. Op zaterdag 21 juli mondt dit uit in een ouderwetse Dramtune-avond bij De Waterkant in de prachtige rozentuin van het Westbroekpark. Vanaf 18 uur eet je en proef je van de hemelse drankjes op de Dramtune-tafel, zoals single malt Whisky, Grappa en Rum en heerlijke muziekjes op de achtergrond, om 20.30 uur gevolgd door een concert van de fantastische zangeres uit Tel Aviv: Noam Bar Azulay. Zij wordt bijgestaan door haar band uit Hannover, met Tobias Reckfort op drums, bassist Benedikt Sturm en Florian Maurer op keyboard. Na afloop van het optreden geniet je lekker nog wat uurtjes met Frank van Es, alias DJ Soulslammer. De entree deze avond is gratis!

Comeonin – Antonie Duyckstraat 141

In de nieuwe podiumlocatie op Scheveningen in het Statenkwartier, Borrel- en Eetcafé Comeonin (Come on in), kun je om de week op zondagen van 16.00 uur tot 19.00 in een prettige sfeer lekker borrelen, genieten van live muziek en – waarom niet? – aanschuiven aan tafel voor de overheerlijke specialiteiten van het huis. Op de reguliere zondag (Het Zondagmiddagcafé) spelen rasmuzikanten Ron Lezer & Robert Tarmidi op 22 juli funk-, soul- en danceclassics vanaf 16.00 uur en geniet je daarna van de special die dag: Saté van de Big Green Egg met stokbrood voor 7,50.

De Pier

In de serie Lighthouse Music Collective luidt DJ Prosciutto het weekend super gezellig in op vrijdag 20 juli vanaf 14.00 uur!  De zaterdag (21 juli) en zondag (22 juli) zijn gereserveerd voor het evenement Gin-Tastic, alwaar je, je raadt het al, vele Gin-varianten tot je kan nemen. Uiteraard gaat dit gepaard met live muziek van onder andere DJ Friss. Aanvang op beide dagen is 12.00 uur.

Colorado Charlie Beachclub – Zwarte Pad 64

Het inmiddels traditionele La Terrazza borrelterras van Colorado Charlie brengt op vrijdag rock ’n roll in de show van Jan van Kampen. Zorg dat je er om 17.00 uur bent om er niets van te missen. De zondag (22 juli) wil je trouwens ook niet missen. Dan draait Gabriel Ananda zijn 4-uurs set tot middernacht. De dag begint echter al om 15.00 uur met een nog nader aan te kondigen support act.

Restaurant Tasca – Ankerstraat 2

Op zaterdag 21 juli speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in Restaurant Tasca. Aanvang is om 19.30 uur.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 20 juli tot en met zondag 22 juli zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 21 juli, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je natuurlijk van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.