Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij:

wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Café De Maatschappij in de Keizerstraat 67, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 2 mei vanaf 20.30 uur tijdens de zevende voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Leo Birza & Hollands Blauw – Scheveningen
Vera Kramer – Scheveningen Mijn Hart is van Jou
Arie Spaans & Suburbs – De Zang van de Zee
Bas Maassen – Dansen als een Kind

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei in de Oude Kerk in de Keizerstraat. De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Aangezien ze zó lekker waren, staan ze op donderdag 3 mei gewoon weer op het menu: burrito’s voor maar 7,50 euro! Daarna is de Rijswijkse zangeres Marin Pols jouw nagerecht! Op haar akoestische gitaar speelt ze beroemde oude en nieuwe pop- en rocknummers. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

De Pier

Zin in gevarieerde popmuziek boven zee? Dan zit je weer goed dit weekend op De Pier! In de serie Lighthouse Music Collective trapt DJ Cassus af op vrijdag 4 mei vanachter zijn draaitafels. Aanvang is om 16.00 uur. De bekende Scheveningse singer-songwriter Arie Spaans (o.a. Suburbs en Ragmob) speelt zijn muziek op Bevrijdingsdag 5 mei tijdens de Saturday Grooves. Arie start klokslag 14.30 uur. De Sunday Grooves zijn een prooi voor een van de beste partybands die Den Haag rijk is: Don & The Usual Suspects. Wil je op zondag 6 mei dus lekker uit je bol gaan? Zorg dan dat je om 16.00 uur aanwezig bent! Have fun!

Brouwcafé De Hofnar

Stond er vorige week een artiest uit Amerika op het podium van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, voor de komende weken geldt het niet anders tijdens de ‘Acoustic Harbour Sessions’. Uit Galveston Texas, USA, speelt singer-songwriter Zak Perry op zaterdag 5 mei gepassioneerd eigen werk en covers, met fantastische uit het leven gegrepen teksten. Hij wordt hierbij begeleid door zijn Nederlandse friends Martin van der Raad op gitaar en bassist Gerben Koolen. Ik wens jullie alvast heel veel plezier met dit bijzondere Bevrijdingsoptreden! Aanvang is om 20.30 uur.

Colorado Charlie Beachclub

De dancetunes vang je weer op bij ‘La Terrazza’ van Colorado Charlie Beachclub, als Kraut uit de speakers schalt. Aanvang op het sfeervolle terras aan het Zwarte Pad 64 is 17.00 uur. Colorado doet het op zondag 6 mei nog eens heel vet over met een 4-uurs set van DJ Miss Melera! 16.00 uur start zij achter haar Wheels of Steel.

Clubhuis ‘t Spuigat

Elke eerste zaterdag van de maand doe je er als muziekliefhebber goed aan om naar de jachthaven van Scheveningen te gaan, en wel bij Clubhuis ’t Spuigat aan de Kranenburgweg 160. Goede coverbands en een lekker drankje en hapje zijn de vertrouwde ingrediënten. Op zaterdag 5 mei vanaf 19.30 uur gaat de Haagse formatie Acoustic Maniacs rocken als een malle. Dansen en plezier gegarandeerd!

Hudson Statenkwartier

Iedere eerste zondag van de maand gaan de jazzliefhebbers natuurlijk naar de Hudson Jazz Sessies. Plaats van handeling is Café Hudson Statenkwartier in de Aert van der Goesstraat 21. Op zondag 6 mei vanaf 16.00 is het genieten geblazen met de sessie van Gary Kavanagh (trompet) & Simon Rigter (saxofoon).  De overige muzikanten zijn gitarist Jeen Rabs, Remco Hofman op piano, bassist Wim van Wijngaarden en Barry Olthof op drums. Na 18.00 uur is er een jamsessie.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 5 mei speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 4 tot en met zondag 6 mei zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 5 mei, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.