Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Café De Maatschappij in de Keizerstraat 67, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 25 april vanaf 20.30 uur tijdens de zesde voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Onwijsgijs – Scheve, Scheve, Scheveningen

Teddy Macrander – My Town
Jolande Pronk – Scheveningen City
De Meeuwen – Zomerliefde aan Zee

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei in de Oude Kerk in de Keizerstraat. De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opgenomen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Op donderdag 26 april lik je voor slechts 7,50 euro eerst je vingers af bij de heerlijke Burrito’s, waarna singer-songwriter Willie d. Wallace zorgt voor het muzikale toetje. Hij brengt je een groovende mix van kwetsbaarheid en enthousiasme, verpakt in ‘funky stuff’. Vergeet niet van tevoren te reserveren!

John’s Inn

De vier Haage topmuzikanten Michael Eschauzier, Joaquín Lorenzo, Götz K H Cramer Bornemann en Eddy Molewijk vormen een super strakke formatie die de John’s Inn regelrecht op z’n kop gaat zetten op zaterdag 28 april: The Chosen! Zij spelen elke classic die iedere bezoeker van het gezelligste café in Scheveningen-Noord kan meezingen en, belangrijker nog, de dansvloer op jaagt! Die tientallen hits wil je vanavond niet missen de Gentsestraat 38 vanaf 19.00 uur!

Poppodium Saturnus: TrashUre Hunt en The Collision of Arts

Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens de optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale, strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts-prijs. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 28 april om 20.30 uur voor de derde halve finale naar Saturnus in de Keizerstraat 58. Dan stappen de bands Downtown District, Mantis en Ann My Dice de ring in.

De Pier

Het weekend op De Pier staat in het teken van de groove. De dochter van Golden Earring-frontman Barry Hay, Bella, start de Saturday Grooves op zaterdag 28 april om 15.00 uur met een DJ-set die swingt als een malle. De Sunday Grooves op zondag 29 april heeft een heerlijke samenwerking op het affiche: Inferno Bas Ft. Gerard Velthuijs op sax.  Aanvang van deze topact is om 14.00 uur. Ga lekker los boven zee!

Brouwcafé De Hofnar

Liefhebbers van Folkmuziek doen er goed aan om zaterdag 28 april de ‘Acoustic Harbour Sessions’ van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, te checken. De bekende Amerikaanse singer-songwriter Mara Levine presenteert dan haar programma vol traditionele én hedendaagse folk in de 2e Binnenhaven. Zij wordt hierbij begeleid door het Nederlandse country-duo John & Nienke. Reden genoeg om er een fijn avondje uit van te maken. Aanvang van de live muziek is 20.30 uur.

Colorado Charlie Beachclub

Een super alternatief voor Koningsdag in het centrum van Den Haag is het ‘Kingsday & Branding Festival’ van Colorado Charlie Beachclub aan het Zwarte Pad 64 op vrijdag 27 april vanaf 14.00. Met een line-up waarin Secret Cinema, Bart Skills, Egbert Live, Remy Unger en Warren Fellow zijn opgenomen hoef je Scheveningen niet te verlaten! Zorg dat je op tijd bent met het bestellen van je tickets, want ze gaan te snel.

Muzee Scheveningen

In de serie Jazz in zicht brengt Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92, zondag 29 april een ode aan het hammondorgel, met niemand minder dan orgelspecialist Bas van Lier, die furore maakte met onder anderen Jules Deelder en Sister Sledge. Hij deelt het podium met jazztoppers Michael Varekamp en Ben Schroeder. Aanvang: 15.30 uur

Restaurant Tasca

Op zaterdag 28 april speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 27 tot en met zondag 29 april zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 28 april, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.