Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

BonFire Beach Fest

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april vindt het tweedaagse festival plaats dat Scheveningen, van het Zuiderstrand tot aan het Zwarte Pad, in vuur en vlam zet: BonFire Beach Fest! ‘Samen vieren we de opening van het strandseizoen’, zo meldt de organisatie van LUSTR enthousiast. Veel live muziek (in de BonFire Beach containerstages, naast de vuurtuin, zijn optredens van DJ’s en bandjes, hosted by PIP Den Haag en Hummingbird Music. Daarnaast pakken veel strandtenten uit met DJ’s, bandjes, zomerse drankjes en culinaire hoogstandjes), een heus vuurspektakel en lekker weer, wat wil je nog meer? Kijk voor de gehele programmering op www.bonfirebeachfest.nl en de facebookpagina van het festival.

De Maatschappij: wie maakt het mooiste lied over Scheveningen?

In het kader van ‘Feest aan Zee – 200 jaar Scheveningen Bad’ organiseert Popagenda Scheveningen, in samenwerking met Muziekcafé De Maatschappij, ‘Het Schevenings Lied’ in het voorjaar van 2018 (elke woensdagavond t/m 30 mei). Vele Scheveningse en Haagse songwriters en bands zijn de uitdaging aangegaan om het mooiste lied over Scheveningen te schrijven. In het Nederlands of Engels. Wat doet het prachtige dorp aan de Noordzee met liedjesschrijvers? Heeft het hen inspiratie gegeven?

Oordeel zelf op woensdag 18 april vanaf 20.30 uur tijdens de vijfde voorronde van Het Schevenings Lied! De volgende artiesten strijden om een finaleplaats:

Guillard – Zinkende Schepen

Rubenson – Salt Water
Renate de Vries – Scheveningse Filosoof
Coba – Scheveningse Meid

3 deskundige juryleden én het publiek bepalen de winnaar, die automatisch doorstroomt naar de grote finale op woensdag 30 mei (op een nader te bepalen grote podiumlocatie). De winnaar speelt op Parkpop op de People Stage van CultuurSchakel en wordt tevens overladen met een geweldig prijzenpakket. Bovendien worden de finaleliedjes in een professionele geluidsstudio opnemen. Hiervan zal vervolgens een speciale albumrelease verschijnen voor 200 jaar Scheveningen-Bad. De winnaar krijgt ook nog eens een mooie videoclip, opgenomen in Scheveningen, en een fotosessie.

Aloha Surf

Tijdens de serie ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions’ bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, geniet je vanaf 18.30 uur van huisgemaakte specialiteiten, gevolgd door hele fijne muziek van in het oog springende singer-songwriters. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend wie er op donderdag 19 april achter de microfoon zit en welke specialiteiten er geserveerd worden. Maar ga er gerust vanuit dat je getrakteerd wordt op iets bijzonders!

Poppodium Saturnus: TrashUre Hunt en The Collision of Arts

Het weekend in popodium Saturnus, keizerstraat 58, begint al op vrijdag 20 april met een bijzonder evenement tussen Progress Seasons en de Scheveningse milieuorganisatie TrashUre Hunt van Ralph Groenheijde. Beide partijen slaan nu de handen ineen voor een unieke collaboratie, waarbij Progress Seasons een volledig verzorgde reis voor 4 personen naar het Progress Outdoor Surf Hostel in Frankrijk weggeeft! De gigantische opruimacties van TrashUre Hunt zijn van levensbelang voor de prachtige kust van Scheveningen, vanaf het begin al de thuisbasis van Progress Seasons in Nederland. Een dergelijk feest kan natuurlijk niet zonder live muziek. Onder andere Pat Smith en Gijs Ballering (frontman Friend of the Family) treden op. Aanvang is 20.30 uur.

Saturnus organiseert in 2018 een wedstrijd voor live bands. Bijzonder aan deze wedstrijd is dat behalve alle mogelijke muziekstijlen, ook andere kunstvormen zijn toegestaan tijdens de optreden. In 8 avonden, inclusief halve finales en finale, strijden in totaal 16 bands om The Collision of Arts-prijs. Deze strijd vergt veel van de creatieve vermogens van de bands. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 21 april om 20.30 uur voor de tweede halve finale naar Saturnus. Dan stappen de bands Schwarzstern, Temple Renegade en B.U.C  de ring in.

De Pier

De ‘groove is on’ op de Pier dit weekend: De Saturday Grooves worden in beweging gezet door DJ JUR op zaterdag 21 april vanaf 15.00 uur. DJ Prosciutto slingert zijn hits de ruimte in tijdens de Sunday Grooves op zondag 22 april. Hij begint zijn set om 14.00 uur. Feest boven zee!

Brouwcafé De Hofnar

Joost Wander is een opkomend Nederlandstalig singer-songwriter, multi-instrumentalist en artiest, die de bezoekers van Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28, op zaterdag 21 april gaat verblijden met zijn spel tijdens de ‘Acoustic Harbour Sessions’. ‘Funky Nederlandstalige pop van deze tijd met reggae invloeden en een vleugje humor’, aldus Joost zelf. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van Alain Clark, Doe Maar en Nielson. Het kan zijn dat je hem al eens voorbij hebt horen komen in de ochtendshow van ex-3FM DJ Giel Beelen of dat je hem kent van zijn YouTube-filmpjes voor Giels Talentenjacht. Aanvang in de 2e Binnenhaven is 20.30 uur.

Colorado Charlie Beachclub

Vrijdag 20 april is het tijd voor La Terrazza! Het terras van het gloednieuwe Colorado Charlie, Zwarte Pad 64, is elke vrijdag open vanaf 17:00 uur met heerlijke live tunes van Midnight City Soundsystem. Ook tijdens het BonFire Beach Fest laat Colorado Charlie zich niet onbetuigd met super vette ‘Wicked Jazz Sounds’ op zaterdag 21 april vanaf 18.00 uur!

Strandtent Soomers

De hele gezellige strandtent Soomers aan het Zwarte Pad 57c heeft vanaf 17.00 uur een primeur met de nieuwe familieformatie (MDS) van de bekende Haagse zangeres Sacha de Bruin. Als frontwoman is zij onlangs gestopt met optreden, maar samen met dochter Jayne Bordeaux, zus Cheena Tchai en schoonzoon Brent Emmerink op gitaar blijft zij gelukkig bewaard voor het podium en zingt zij, driestemmig en begeleid door gitaar, oude en nieuwe covers met een vleugje rock & roll in een akoestisch jasje. MDS, My Dearest Sister, start om 17.00 uur.

Café Tante Knier

Liefhebbers van bandzangers die een mix van Hollandse hits en evergreens vertolken, moeten zeker op vrijdag 20 april in Café Tante Knier zijn! De hoofdact van de avond is Dean Saunders, winnaar van de talentenjacht Popstars op SBS6 in 2011. Onder de supportacts zijn ook geen kleine jongens te vinden. Wat dacht je van Wesley de Bruin bijvoorbeeld?! Aanvang in de Keizerstraat 56 is om 20.30 uur.

Beachclub Culpepper

Aan het Zwarte Pad 60 is het op zaterdag 21 april dik aan met de Smoking Hot Soul & Funk Adventures van Beachclub Culpepper! Vanaf 18.00 uur staat de American Smoker BBQ te vlammen en daarnaast is de muziek ook smoking hot. De avond start met sexy jazz, waarna de boys van Banana Savannah je meenemen in hun soul & funk adventures. Stilstaan is geen optie!

Dramtune: Casa Bruti

Het Dramtune-concept van de Italiaanse Scheveninger Sandro Bruti is weer terug in de vertrouwde omgeving van Casa Bruti, Haarlemsestraat 20/Hoek Harstenhoekweg: homemade, verse Italiaanse specialiteiten, vele gevarieerde whiskysoorten (maar ook rum, Grappa en schnaps) en prachtige live muziek uit internationale regio’s die wij in Nederland niet vaak te zien krijgen. Op zondag 22 april kun je optimaal genieten van de ‘Dramtune Casa Bruti Irish Session’ met de betoverende zangeres Anne Brennan, viool- en Bodhranvirtuoos Joseph McNulty en David Munnely op accordeon. Samen vormen zij het trio Venture. Let op: reserveren wordt zeer aangeraden, de kaarten gaan snel! Dit kan via info@dramtune.com. Deze Casa Bruti Sessie begint om 17.30 uur.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 21 april speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 20 tot en met zondag 22 april zoals altijd de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 21 april, van 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.