Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij

Woensdag 14 februari is het weer tijd voor de serie ‘Live in De Maatschappij in wintertime’. Je stapt De Maatschappij binnen voor warmte, een heerlijk drankje en een hapje. En als toetje krijg je een hele gezellige en fijne bluegrass, country en folk roadtrip geserveerd van The Crimson Kings, inclusief een Valentijns-sausje! Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals gewoonlijk rond 20.30 uur.

Aloha Surf

Zo lang het winter is, genieten we op de donderdagen nog fijn door van de ‘homemade kitchen’ en live muziek  bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, tijdens ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions & Food’. Op donderdag 15 februari vanaf 18.30 zet je eerst je tanden in Vis-casserole met aardappels en paprika. Aansluitend staat de ‘one woman sound’ Giovanna’s Zoo voor je klaar met gitaar en haar bijzondere mix van pop, rock, art and cabaret. Giovanna’s stem is breekbaar doch prachtig en krachtig. Wel even reserveren, want vol is vol.

De Pier: Pleinfeestje en Gin-Tastic

Een druk weekend met volop live muziek De Pier ligt in ons vooruitzicht! DJ Prosciutto laat zijn hits uit de draaitafels knallen in de serie Lighthouse Music Collective op vrijdag 16 februari vanaf 16.00 uur. Precies een jaar geleden vond Pleinfeestje plaats. Een fantastisch feest, georganiseerd door ouders van Openbare School Het Volle Leven, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan het nieuw te bouwen duurzame schoolplein. Vanwege het grote succes wordt dit spektakel zaterdag 17 februari herhaald: Pleinfeestje: The Spin Off! Niet voor een goed doel dit keer, maar gewoon omdat het kan. Het dak vanaf 19.30 uur met achtereenvolgens DJ Lard, Pat Smith en DJ Nijkie en zijn hitfabriek! Ook op zaterdag 17 februari begint het tweedaagse evenement Gin-Tastic, oftewel: vele soorten Gin, nog meer Tonics en natuurlijk meer live muziek van onder andere Pat Smith (daar is ie weer), Jayne Bordeaux en Nootmuskaat. Zowel op zaterdag als zondag 18 februari start Gin-Tastic om 12.00 uur. Veel plezier!

La Galleria Boulevard: Valentijnsweek

Nieuw in het live muziek weekoverzicht is La Galleria Boulevard, Strandweg 51-53. De romantici onder ons zitten helemaal goed met de La Galleria Valentijnsweek. Hierin is een hoofdrol weggelegd voor huispianist Paolo Bertelli. Op Valentijnsdag zelf, woensdag 14 februari, speelt Paolo vanaf 18 uur lovesongs en serenades, samen met de prachtige zangeressen Evie Edwards van Muyen en Sandra Peneux. Ook aan jouw tafel! Op vrijdag 16 februari wordt Bertelli, aanvang 18.00 uur, bijgestaan door gitarist Johnny E en zaterdag 17 februari door zangeres Serene Luna vanaf 18.30 uur. Paolo Bertelli besluit het weekend solo op zondag 18 februari. Vanaf 12.30 uur tijdens de zondagsbrunch en om 18.00 uur bij het diner. Het moge duidelijk zijn dat de fijne muziek bij je binnenkomt onder het genot van de culinaire specialiteiten van La Galleria. Geniet ervan!

Poppodium Saturnus

Op zaterdag 17 februari staat de Single (Lucky Penny) Release Show van de in Tilburg woonachtige Haagse singer-songwriter Anemary geprogrammeerd op het podium van Popodium Saturnus. Anemary giet popmuziek, R&B, dance en blues in een heel origineel en eigen jasje. Hoe dat klinkt? Check het zelf vanaf 20.30 uur in de Keizerstraat 58. In het voorprogramma staat de eveneens Haagse singer-songwriter Anouk Visée.

Brouwcafé De Hofnar

Een mooi optreden van een opmerkelijke Iers-Amerikaanse folkzanger en bluesman tijdens de ‘Acoustic Harbour Sessions’ in Brouwcafé De Hofnar, Dr. Lelykade 28: Tim O’Connor. Deze singer-songwriter wandelde gedurende acht jaar van zijn leven driehonderdduizend mijl dwars door 26 landen! Als dat geen inspiratie oplevert? Zo zijn er niet minder dan drie songs van hem gebruikt in de film Dead Calm, met Nicole Kidman in de hoofdrol.  Het zit er dik in dat O’Connor zijn gig in de 2e Binnenhaven op zaterdag 17 februari, opleukt met mooie anekdotes. Aanvang is natuurlijk om 20.30 uur.

Muzee Scheveningen

Op zondag 18 februari is het ruim baan voor de Tango op het podium van Muzee Scheveningen in de Neptunusstraat 90-92. Het concert in de Neptunusstraat 90-92 begint om 20.30 uur. Marlous Lazal zingt met De Mannen van de Tango: Mark Wyman op piano, Matías Pedrana op bandoneon en contrabassist Daniel Lehmann. In ‘Heimwee’ zijn de Nederlandstalige liederen recht uit het hart gezongen bespiegelingen over verlangen, liefde en eenzaamheid met een hartstochtelijke heimwee naar grote passies in verre landen. Daarnaast is er Spaanstalig werk te horen van componisten als Sebastián Piana en Astor Piazzolla. Aanvang van dit bijzondere concert is om 15.30 uur.

Restaurant Tasca

Op zaterdag 17 februari speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari zoals gebruikelijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights.

Op zaterdag 17 februari, zoals altijd tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens de culinaire hoogstandjes in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.