Weekoverzicht Live muziek op Scheveningen

Het live muziek weekoverzicht van Popagenda Scheveningen ligt weer voor je klaar. Veel plezier!

De Maatschappij: Maatschappijpop

Van 13 september tot en met 20 december 2017 organiseert Popagenda Scheveningen in samenwerking met Café De Maatschappij de 2e editie van Maatschappijpop. Elke woensdag zit je als muziekliefhebber goed met meer dan 30 bands en singer-songwriters, die een mix van de genres Indie, Americana, pop, folk, funk en reggae serveren. Alle artiesten spelen eigen werk. Maatschappijpop biedt tevens een podium voor jong talent. De line-up voor woensdag 13 december is vet!

Liefhebbers van fijnbesnaarde en broeierige Americana zitten vanavond goed in Scheveningen-Dorp met de formatie Gutter Creek! En als je gaat voor catchy Indie songs, dan kom je beter ook vanavond voor de talenten van Moving Frost. Aanvang in de Keizerstraat 67 is zoals altijd rond 20.30 uur.

Jorplace Beach Hostel

Voor jazzmuziek, poëzie en lekker eten ga je woensdag 13 december naar Jorplace Beach Hostel in de Keizerstraat 296. Om 19.00 uur schuif je eerst een Jazzburger van Pop-up restaurant Durq naar binnen en aansluitend (20.00 uur) geniet je van topjazz van TnT Jazz Collective en mooie podiumgedichten.

Aloha Surf

Nieuw bij Aloha Surf, Strand Noord 2B, zijn de ‘Aloha’s Acoustic Music Sessions & Food’: wisselende culinaire specialiteiten en beregoeie singer-songwriters. Donderdag 14 december doe je jezelf te goed aan de home made Paella, Niek Oosterlee doet de rest met zijn gitaar en voice. Dit fijne avondje uit beleef je vanaf 18.30 uur.

John’s Inn

Een van de beroemdste en langst bestaande Haagse Indorockbands van Nederland komt naar Scheveningen-Noord: The Eastern Aces! Smeer de Brylcreem in je kuif, haal de petticoats van zolder en maak je op voor een uniek muzikale belevenis. Deze legends gaan de John’s Inn op vrijdag 15 december ondersteboven spelen met die gelikte, maar o zo eigen stijl! Aanvang in de Gentsestraat 38 is 19:00 uur.

Lunchkamer Den Engel

Hoog bluesbezoek op zaterdag 16 december in Lunchkamer Den Engel aan de Willem de Zwijgerlaan 50. Niemand minder dan Bas Paardekoper, ondersteund door onder andere Paolo Grobben op bas, trakteert het publiek op een staaltje gitaarblues van de bovenste plank! Zorg dat je er om 16.30 uur klaar voor zit!

Poppodium Saturnus

Een avond vol diverse en internationale muziek op zaterdag 16 december in Poppodium Saturnus. The Lash start met Irish Folk. Vervolgens mag je veel verwachten van gelegenheidsformatie Hard-en Poprock van Bosnie en Herzegovina: hardrock uit de Balkan! Mis ‘m niet in de Keizerstraat 58. De deuren gaan open om 20.30 uur.

Rootz at the Harbour

Zaterdag 16 december om 21.30 uur is het weer tijd voor ‘Live at the Harbour’ op het podium van Rootz at the Harbour, Dr. Lelykade 33. We gaan los met DJ Rutger van Kampen achter de draaitafels! Op zondag 17 december vanaf 16.00 is het natuurlijk weer tijd voor jouw ‘Perfect Sunday in the Rootz’, met easy listening muziek, deze keer van  Myrte & Bryan. Lekker eten, drinken en genieten van muziek in de jachthaven van Scheveningen!

De Pier

Je kunt weer terecht voor heerlijk live muziek op De Pier dit weekend! Zaterdag 16 december vanaf 14.00 uur speelt de formatie Katvanger onversneden Blues. Op zondag 17 december ontvangt de Scheveningse Suburbs-frontman en singer-songwriter Arie Spaans jou graag op het Pierpodium. Aanvang dan is al om 13.00 uur.

Brouwcafé De Hofnar

Ze noemen het zelf ‘Blues with a Feeling’. En de bezoekers van Brouwcafé De Hofnar aan de Dr. Lelykade 28 mogen op zaterdag 16 december meegenieten van deze singer-songwriters: Stackhouse  Duo. Het wordt weer gezellig tijdens de ‘Feel Good Harbour Sessions’ in de 2e Binnenhaven! Aanvang is natuurlijk om 20.30.

Café Tante Knier (voorheen Barby’s Bar)

Het is feest op zaterdag 16 december vanaf 21.00 uur in het Hollandse Café Tante Knier, Keizerstraat 56. Robbie te Pas ontvangt zijn ‘friends’, onder wie Romano Mirando, Wesley Ponsen en La Sonrisa, tijdens zijn ‘X-mas Edition. Gezelligheid en levensliederen zijn verzekerd!

Max Guitar

Op zaterdag 16 december bengt gitaarvirtuoos Vitor Bacalhau jou vele kneepjes (moderne technieken) van het gitaarspelen bij tijdens de Max Guitar Masterclass! Aanvang aan de Dr. Lelykade 12 is 15.00 uur. Zeer waardevol voor (Scheveningse) gitaristen!

Restaurant Tasca

Woensdag 13 december speelt singer-songwriter Arie Spaans fijne muziek tijdens je diner. Op zaterdag 16 december speelt pianist Laurence Fish, vaste prik, zijn vertolkingen van het American Songbook, licht klassiek en jazz in het sfeervolle Restaurant Tasca. Aanvang in de Ankerstraat 2 is 19.30 uur. Reserveren is aangeraden.

STeam en Brasserie Palace
Op de boulevard, bij STeam aan de Strandweg 55, kun je van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december zoals gewoonlijk de hele avond kijken en luisteren naar live muziek van de huisband Harbour Lights. Op zaterdag 16 december, zoals altijd tussen 16.30 – 22.00 uur, geniet je van jazz en pop tijdens het overheerlijke diner in Brasserie Palace Promenade.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina’s en websites van Popagenda Scheveningen en de podiumlocaties zelf.